Už greičio viršijimą gimdyvė paklojo 700 Lt baudą

Už greičio viršijimą gimdyvė paklojo 700 Lt baudą

06. Dec 2011, 00:00


Pakruojo rajone gyvenanti moteris gimdymo skausmus pajuto tuo metu, kai namuose buvo likusi viena. Moteris skambino rajono greitosios medicinos pagalbos telefonu ir pranešė apie artėjantį gimdymą.

 

„Ragelyje išgirdau, kad dabar man padėti negali: “Viena greitosios pagalbos brigada yra išvažiavusi į Žeimelį, dvi mašinos — Šiauliuose“, — sugluminusią žinią prisimena jauna moteris.

 

„Pasirinkimo neturėjau. Man patarė laukti, bet mačiau, kad tai jau nebe mano valioje. Supratau, kad padėti sau galiu tik pati. Sėdau į automobilį ir išvažiavau į Šiaulius“, — lemtingą rytą prisimena Pakruojo rajono gyventoja.

 

Moteris nesilaikė saugaus greičio — pasikartojantys skausmai įspėjo, jog artėja pirmagimio atėjimas į pasaulį. Nėščia moteris jau buvo prie pat Šiaulių, kai ją su įjungtais švyturėliais pasivijo kelių policijos ekipažas.

 

„Pareigūnas, atidaręs mašinos dureles prisistatė ir pasakė, kad mano važiavimą nufilmavo. Man tuo metu pasirodė juokinga, kad jis manęs atsiprašė už sutrukdymą ir dėl pažeidimo surašė protokolą“, — apie netikėtą susidūrimą su pareigūnais prisiminė moteris.

 

Pasijutusi kalta dėl pažeidimo, ji sakė nepaaiškinusi apie savo būklę, kita vertus, nėštumas buvo akivaizdus. Kai gimdyvė pasiekė Šiaulių Moters ir vaiko kliniką, iš čia ji buvo išvežta operuoti į Vilnių. Sveikas naujagimis pasaulį išvydo po cezario pjūvio.

 

Po gimdymo moteriai teko sumokėti už viršytą greitį — 700 litų.

 

www.skrastas.lt

Kaip jūs pasielgtumėte tokioje situacijoje?

06. Dec 2011, 12:42

Na mieste gyvenant gali prisišaukt pagalbą greičiau, o čia iš kaimuko kažkur greitųjų nėr artimųjų ir, vadinas dar nebuvo ta veikla intensyvi jei sugebėjo vairuoti, ir kas čia nuostabaus ? Vairavau pati iki paskutinių dienų . . . manau jei sugebėjo vairuoti tai nebuvo intensyvi veikla, ir galėjo pareigųnū paprašyti kad pavežėtų ir situaciją pasakyuti, o ne tylėti kol rašo baudą

06. Dec 2011, 11:11

jei bus perotynga moteris tai ji nemokes pinigu ir viskas jos poseje yra ir nereikia moket bauda, o regavo ramiai i protokola manau,nes kad galetu greiciau nuvykti i GN.... itatka ka daryt tada jei greituju nera, O KAIP MATOM E GIMDYMAS KOMPLIKUOTAS JEI SIAULIUOSE NEGALEJO GIMDYTI. Taksas iki pakruojo ilgai vaziuotu, nezinan situacijos tikslios nereikia SMERKTI, P.S. MAN PROTAS NEAPTEMO KAI SAREMIAI BUVO IR VISAI NEPANIKAVAU. TAD NEREIKIA PEIKTI MAMYTES.....PIRMA LAI GREITUKIU PAKRUOJUI DAUGIAU DUODA ARBA IS SIAULIU SIUNCIA...

06. Dec 2011, 09:05

As pilnai pareigunu pusej. Pirma, niekad nepateisinu nei greicio virsijimo, nei pvz. saugos dirzu nesisegimo. O siuo atveju - buvo DVIEJU zmoniu gyvybes. Apie koki greicio virsijima gali eiti kalba? Nezinau pagal suma, bet speju, nemazai buvo virsyta. Antra, kaip Zivile parase, matyt tikrai tie skausmai buvo nedideli. Nes kai procesas pajudejo, manau daugelis sutiktu, kad vietomis net samone aptemsta nuo to malonumo 😀 Nei apie vairavima, demesio koncentravima isvis negaleciau net pagalvot. Geriau tuos 700 (gal reikstu ir damest...) taksistui paklociau, bet saugiai davaziuociau. Trecia, vat stoviu as pareiguno vietoj. Pries mane - nescia moteris, kuro juo labiau turetu laikytis saugaus greicio. O cia toks virsijimas! Nei ji man pasake, kad vaziuoja jau i GN, nei ka... Aisku israsyciau ta bauda! O jei pasakytu, kas jai dabar vyksta - dar ir pasiulyciau nuvezt, ar bent palydeti kelyje...
Vienzo, pati kalta, o dar ir parode viesai, kad nesirupino tuo momentu nei savo saugumu, nei negimusio vaikelio, nei kitu eismo dalyviu. Sedeciau as tyliai ir susimastyciau.

06. Dec 2011, 08:52

aš tai tikrai būčiau paprašiusi policininkų pagalbos, nes vairuojant dideliu greičiu ir su gimdymo skausmais, mama rizikavo ne vien savo gyvybe...