Už vaikus, už atsakingą tėvystę!

Už vaikus, už atsakingą tėvystę!

31. May 2017, 13:39 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Pastaruoju metu Lietuva buvo sukrėsta rezonansinių smurto prieš vaikus atvejų: penkiamečio iš Vilkaviškio, keturmečio Matuko iš Kėdainių bei septynių mėnesių mergaitės iš Šiaulių mirčių galėjo būti išvengta, jei mes, visuomenė, atitinkamos tarnybos, vaikų teisių apsaugos įstaigos, teisėsauga ir kitos institucijos bei artimoji aplinka būtų laiku ir tinkamai sureagavę į šeimose vykusias smurto apraiškas, tų šeimų socialinę situaciją.

Po grojimo Kėdainiuose nužudyojo Matuko laidotuvėse teisininkei – renginių organizatorei Ramintai Ramanauskienei kilo idėja įrašyti – nufilmuoti dainos video klipą su socialine mintimi „Už vaikus, už atsakingą tėvystę“.

Šis projektas „Už vaikus, už atsakingą tėvystę“ skirtas paleisti į visuomenę stiprią emocinę žinutę, kad mes kiekvienas, nuo jauno iki seno, esame atsakingi už kiekvieno mūsų visuomenės vaiko saugų ir pilnavertį vystymąsi, saugią aplinką ir laimingą vaikystę.

Tikime, kad šis itin jautrus muzikinis projektas palies visos Lietuvos bei pasaulio visuomenės širdis, skatins ir ragins visuomenę keistis iš apatiškos, abejingos į budrią, pilietišką ir atsakingą už kiekvieną vaiką.

20170531134311-21809.jpg

Projekto pradžia ir tęstinumas.

Planuojama, kad šiuo projektu kuriamas dainos video klipas turėtų išvysti dienos šviesą birželio 1-ąją Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga viešajame televizijos bei žiniasklaidos eteryje. Po to šį dainos video klipą projekto iniciatoriai ketina perduoti visoms nevyriausybinėms ir kitoms organizacijoms, įstaigoms, kurios užsiima smurto prevencija, parama našlaičiams, vienišų mamų socialinių įgūdžių ugdymu ir pan. (tokioms, kaip Šiaulių Motinos Teresės šeimų namai, Caritas, Paramos vaikams centras, SOS vaikų kaimas, Gelbėkit vaikus ir kt.), kad naudotų šį klipą kaip vaizdinę medžiagą mokymų, seminarų, viešųjų renginių, akcijų metu. Be to, planuojama organizuoti Lietvos Respublikos Seime viešą nacionalinę diskusiją „Kas po to, kai žvakė užgęsta?..“, kuri vėliau turėtų išsiplėtoti į atskiras regionines bei tarptautines diskusijas, viešąsias akcijas „Prieš smurtą“, tokiu būdu skatinant smurto prevenciją.

 20170531134324-57506.jpg

Projekto dalyviai

Šį socialinį projektą įgyvendina neformali jungtinė jaunųjų muzikantų – menininkų grupė: teisininkė-aktyvi visuomenininkė, renginių organizatorė, muzikantė Raminta Ramanauskienė, kartu su broliu Šarūnu Šetiku įkūrusi Šiauliuose didelio visuomenės palaikymo ir miestiečių bei miesto svečių susidomėjimo sulaukusį Šiaulių vandenlenčių parką „Fox Spot“, taip pat su iniciatyvininkų komanda įsteigusi Šiaulių miesto ir rajono gyvūnų globos namus „Šiaulių letenėlė“, muzikantai – dukart Dainų dainelės laureatė, dukart Nacionalinės Eurovizijos finalo dalyvė, su Gyčiu Paškevičiumi koncertiniuose turuose dainavusi ir jam duetuose asistavusi atlikėja Gerda Rumšienė, jaunieji muzikantai-mokiniai, šiuo metu aktyviai tobulėjantys – kanklių kolektyvo „Sunny Girls“ narė Emilija Bučinskaitė, šokėja-teatro aktorė Ema Stančikaitė, vokalistė/gitaristė, bardų festivalio laureatė Gabija Lukrecija Petrauskaitė, smuikininkės Klaudija Bružaitė ir Ugnė Urbutytė, Naisių vasaros teatro aktorius-perkusininkas Paulius Budrys, muzikos mokytojas-gitaros virtuozas Andrej Pliaskin, grupės „Ritmas kitaip“ atstovas – marimbos meistras Titas Juška. Dainos garso įrašo darbus šiame projekte atlieka Modestas Pocius bei Paulius Jasiūnas, video klipą filmuoja GACP films (Mindaugas Bulnis). Prie projeko taip pat prisidėjo daug kitų geros valios kūrybingų, idėjiškų, iniciayvų žmonių – poetė Deivina Orchidė, fotografai Žydrūnas Būdzinauskas, Donata Markulė, lietuviškų rūbų linijos ženklas „Juostė“, Šiaulių 1-osios muzikos mokyklos „Ritmas kitaip“ grupės vadovas Arūnas Banys, visažistė Lina Butrimavičiūtė, Šiaulių sanatorinis lopšelis-darželis „Pušelė“, vaikučiai su tėveliais ir daug kitų geros valios ambasadorių.

20170531134347-10782.jpg

Parama

Šį projektą atlikėjų komanda daro ir įgyvendina iš savanoriškų, idėjinių paskatų, bet vis tiek atsiranda nemenkos video klipo parengimo, garso įrašo įrašymo, video filmavimo, video montavimo, licencijos dainos koveriui ir kitos išlaidos – bendras projekto biudžetas šiai dienai siekia ~2000 €. Be to, jei pavyktų surinkti paramos lėšų perteklių, projekto iniciatoriai planuojame jas perduoti organizacijoms, dirbančioms smurto prevencijos srityje, taipogi organizacijoms, kurios rūpinasi parama vėžiu sergantiems vaikams, našlaičiams ir vienišoms mamos bei neįgalius asmenis globojančioms, auginančioms šeimoms.

 Norinčius, galinčius palaikyti, prisidėti prie šio kilnaus projekto, kviečiame aukoti VšĮ „Motinos Teresės šeimų namams“, sąskaitos Nr. LT607300010131731766, bankas AB Swedbank, banko kodas 73000, paramos pavedime nurodant „Už vaikus, už atsakingą tėvystę“.

„Mes suprantame, kad nepaimsime ir nepakeisime teisinės, įstatyminės bazės, administracinio aparato, pačios valstybinės sistemos, bet mes tikime, kad šia stipria socialine, emocine žinute mes galime paliesti, pasiekti visuomenės širdis. Ir jeigu šio projekto pasėkoje dėl pabudusios pilietinės dvasios bus išgelbėtas nuo smurto bent vienas vaikas, mes laikysime, kad šis mūsų projektas pasiekė savo tikslą“, - viltingai tiki projekto koordinatorė Raminta Ramanauskienė.

Jei turite kitų originalių minčių, pasiūlymų, susijusių su šiuo socialiniu projektu, projekto komanda mielai lauks žinios iš Jūsų socialinio tinklapio Facebook puslapyje „Už vaikus, už atsakingą tėvystę“ –  https://www.facebook.com/uzvaikusuzatsakingatevyste/ !