Uždrausti "Puponautų" desertai

Uždrausti "Puponautų" desertai

22. Oct 2014, 18:42 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad uždrausta prekiauti ir nurodyta surinkti iš rinkos nesaugius čekiškus šokoladinius ir vanilinius pudingus su žaisliukais „Kids world dogs“ ir kakavos bei vanilės skonio pudingus su žaisliukais „Puponautai“.

Informaciją apie nesaugių saldumynų siuntą, išplatintą Europos Sąjungos (ES) valstybėse (Austrijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Maltoje, Rusijoje, Slovakijoje, Slovėnijoje, Nyderlanduose ir Lietuvoje), pateikė Čekijos atsakinga institucija Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.

 Kaip teigiama pranešime, ištyrus minėtus saldumynus Vokietijos akredituotoje laboratorijoje, juose buvo nustatyta vandenilio peroksido. Vandenilio peroksidas yra bespalvis, skystas vandenilio ir deguonies junginys, kurio neturi būti maisto produktuose.

 ,,Pagal gamintojo pateiktą informaciją, teršalai pudinguose galėjo atsirasti gamybos proceso metu per įrenginius, fasuojant pagamintą masę į pakuotes“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant patikrino siuntos gavėją – ,,Maxima LT, UAB“ didmeninės prekybos sandėlį (Kirtimų g. 578, Vilnius) ir nustatė, kad įmonė iš vokiečių didmenininko įsigijo 24 tūkst. vnt. (po 70 g, tinkamumo vartoti terminas iki 14-12-2014, partijos Nr. 143841) šokoladinių bei vanilinių pudingų su žaisliukais „Kids world dogs“ ir 31,2 tūkst. vnt. (po 70 g., tinkamumo vartoti terminas iki 14-12-2014, partijos Nr. 143931) kakavos ir vanilės skonio pudingų su žaisliukais „Puponautai“.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė prekiauti nesaugiais saldumynais, nurodė šiuos produktus surinkti iš rinkos ir saugiai sunaikinti.

Pirkėjai, įsigiję minėtų saldumynų, gali sugrąžinti juos pardavėjams ir atgauti sumokėtus pinigus.

23. Oct 2014, 08:07

per tuos puponautus vaikams sukišamas visas šlamstas, maniškis labai jo prašė, bet pažvelgus į kainą atšoko fantazija, o dar pasirodo ir kenksminga😈

jaldija jaldija 22. Oct 2014, 19:45

Gerai, kad mano vaikai niekada tokių skanėstų nėra ragavę, o dar geriau, kad neužsimano tokių "nesamonių".

22. Oct 2014, 19:24

Gerai kad as savo vaikam tokio slamsto neperku ir neduodu.