Vaidmenų žaidimų idėjos pasiūlytos MK mamų ir jų apdovanojimas

Vaidmenų žaidimų idėjos pasiūlytos MK mamų ir jų apdovanojimas

03. Feb 2014, 12:30 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Vaidmenų žaidimai vaikams ne tik patinka, bet ir yra naudingi jų vystymuisi bei ugdymui. MK narių klausėme kokius vaidmenų žaidimus žaidžia jų mažyliai ir dalinėms įdomiausiais atsakymais.

Zylutee:

"Mažytei dar tik du metukai, tad pagrindinis jos žaidimas yra " Virtuvės revoliucija" su Magda Gesler :))))) Tad ji mano mažoji Magda Gesler, jei nevietoj palieku miltus butinai juos išsijos ir atsisukus treptels man koja ir pasakys nununu AAAAAAA ? a reiškia klausimą ar dar bart ar jau gana:)Būtinai ant spintelių užsegs apsaugas (turi būti tvarka), o jiegu spintelę atidaro ir tvarka nepatinka tai viskas kaip tikrosios Magdos metodais, visi indai išmėtomi ant žemės:))))) Taip pat mėgsta ragauti mano verdama maistą, mhmhm garsas reiškia nieko netrūksta. Jos skoniu tikrai galiu pasikliauti, kad bus gardu ir vyrui. Aišku verda ir ji pati ir mus su tėčiu pavaišina įsivaizduojamu maistu. Ta proga esu prinėrus mažytei ir arbatinukų ir keptuvių ir įvairiausių maisto produktų iš medvilninių siūlų.

20140203112532-41148.jpg

O kada jeigu ne vaikystėje per akimirką gali tapti gydytoju gesinančiu gaisrą, ar supermenu gelbėjančiu lobi nuo piratų, ar piratu kuris įsimyli šunį ir iškeliaują į negyvenamą salą ir ten sutinka dantukų fėją su kuria geria arbatėlę indėnų hamake. O gal tiesiog užsidedi sparnus ir plasnoji po žalias pievas - nes vaikystė mums ir suteikia sparnus. Galvoju kad tuoj ir Lietuvoje sutiksime gatvėse vaikus pasipuošusius fėjų kostiumais ar supermenais, paprastą eilinę dieną."

Odisejaa:

"Mums 3m. Mes megstame vaidinti modeliuka mama fotografe ,o mergaite modeliukas. Specialiai issirenka ka pasipuosti o tada jau...visur vaiksto o mamai darbas GAPUOK ce, GAPUOK(FOTOGRAFUOK) ce :D
Kaip tik ziurejome MK laida sita, uzsimaneme buti princese, ejom daryti karunos ,iekoti sukneles ir tada vel i fotosesija :)(F)
Dar megstam buti DAMA, tada demonstruojamos visos namuose esancios skrybeles :)
Bunam ir supermenu,uzsirisam skara kaip apsiausta ir begiojam po namus o kazkas gaudyti turi:)
Ir dar megsta sokti, tam reikia pusto sijono ar grazios sukneles ir aisku garsios muzikos.Taip vyksta sokiai su mama arba dazniausiai su seneliu...:)(F)"

Qelle:

"Mano dukrytei 3,5 metų. Matyt tokio amžiaus vaikų fantazija neturi ribų. Nes ji dažnai būna ir daktarė, o aš serganti pacientė ir kačiukas o aš šuniukas, arba aš mokinė o ji šokių mokytoja. Iš tikrųjų man svarbus tokie žaidimai, nes man lengviau paaiškinti per žaidimus, kad pvz. šuniukai yra geri, mieli, (nes ji jų pribijo), kad jie moka draugauti. Žaidžiant, vaidinant gydytoją, dukrytė išmoksta rūpintis ir vėl gi nebijoti žmonių baltais chalatais. Nes mes išgyvenam dabar ir visokiausių baimių etapą. O žaidžiant vaidmenų žaidimus, kada dukrytė pati vaidina tą, kuriam jaučia baimę, jai ateityje būna drąsiau. Plius ji per tokius žaidimus lengviau priima informaciją, kaip galima elgtis, o kaip elgtis nevalia.."

Sandraxa:

Mano dukrytei 3,5 metukai (pirmoje nuotraukoje - red.past.). Tai nuostabus amzius... Vaidmenu zaidimais uzsiima gan senokai. Pradzioje uzteko paprastos vairuotojos vaidmens - fotelis, knyga rankoje ir kiekvienas posukis igarsinamas garsais...aaa ...cccc..tcccccc.... ir bumt kur i medi :D Tada griudavo lauk is fotelio :DDabar mergaites vaidmenukai zymiai rimtesni. Isausta rytas, kai panori buti mokytoja, vireja, namu seimininke, daktare - visad paglosto savo LIALIUKA, kad neverktu , nes katik su adata suleido vaistuku :D Labai rupestinga mama :)

20140203112652-43472.jpg

 Buna isausta rytas, kai namie soka sokeja, dainuoja dainininke, piesia dailininke arba rytai, kai buna negeras vaikas. Labai patinka knygute Kake Make netvarkos nykstukas. Tai irgi meto zaislus ir galiausiai atsiseda ir sako laukiu, nes ateis nykstukas :D Bet praseda viena kita minute rimtai ir vel kaip niekur nieko puola i kitus vaidmenu zaidimus :) Labai gaila bet mergaitei pradeda patikti Monstres....tikiuosi nerengs namie Monstriu baliu:D

20140203112723-46338.jpg

"Bubchen" kosmetikos mini rinkinukus įteikiame: SANDRAXA, ZYLUTEE ir ODISEJA! 

Sveikiname!

ODISEJAaa ODISEJAaa 03. Feb 2014, 12:43

Aciu 😀🌷🌷🌷