Vaikai kūrė kojinių modelius

Vaikai kūrė kojinių modelius

16. Jun 2012, 08:00

 

Kojinių fabrikas „Skinija“ iš 8000 atsiųstų eskizų išrinko 7 kojinių modelius, kuriuos sukūrė Lietuvos vaikai. Pagal šiuos nuo 1,5 metų amžiaus jaunųjų dizainerių eskizus, „Skinija“ kurs ir pagamins kojinių bei pėdkelnių liniją, kurią pasiūlys Lietuvos rinkai jau šių metų spalį.

 

Kojinių eskizus vaikai siuntė bendrovei septintus metus iš eilės vykstančio konkurso „Nusipiešk sau kojinytę“ metu.

 

„Šis konkursas visiems mūsų darbuotojams jau yra tapęs neatsiejama „Skinijos“ kultūros ir verslo filosofijos dalimi. Lietuvos vaikai, mokyklų, darželių, įvairių bendruomenės namų ar netgi atskirų rajonų aktyvumas kasmet mus nuoširdžiai nustebina.

 

Pavyzdžiui, šiais metais kojinių eskizus mums siuntė net 235 mokyklos, o štai vien Alytaus Dzūkijos pradinė mokykla atsiuntė 127 piešinius. Jei skaičiuotume svorį, tai šiais metais gavome net 60 kilogramų pieštų kojinių“, – džiaugiasi kasmet vis didesniu masiškumu pasižyminčiu konkursu Kęstutis Rudgalvis, UAB „Skinija“ Valdybos pirmininkas.

 

Šiais metais komisija kojinių modelius rinko iš 8000 atsiųstų piešinių. Iš viso lapkričio mėnesį vyksiančios parodos „Vaikų šalis“ metu bus apdovanoti 40 vaikų, 3 komandos ir 11 ugdymo įstaigų.

 

{smallpic:1}

 

Pagrindinius prizus gaus 7 vaikai, pagal kurių piešinius „Skinija“ kurs ir pagamins kojinių bei pėdkelnių liniją. Vaikų kurtų kojinių etiketes žymės jaunųjų dizainerių vardai ir pavardės.

 

„Prieš septynerius metus sumanėme šį konkursą, siekdami skatinti jaunų žmonių kūrybiškumą, suteikti galimybę išbandyti taikomojo dizaino žanrą, kuomet kūrėjas iš karto galvoja apie savo kūrinio galimą pritaikymą realiame gyvenime. Mums svarbus meno, ugdymo įstaigų bei verslo bendradarbiavimas, tikime, kad toks laimėjimas jaunajam dizaineriui yra gera patirtis, o vėliau gali tapti ir nemenka vizitine kortele.

 

Jaunieji kūrėjai, jų mokytojai ir vadovai kasmet taip nustebina, kad šiemet net įsteigėme papildomų apdovanojimų, pavyzdžiui, už netikėtą sprendimą, kūrybišką komandinį dalyvavimą, lietuviškų motyvų naudojimą ar aktyvų dalyvavimą“, – sako Kęstutis Rudgalvis.

 

blogietee blogietee 16. Jun 2012, 08:42

Mes taip pat piešėme 😉