Vaikus automobilyje moterys veža dažniau negu vyrai

Vaikus automobilyje moterys veža dažniau negu vyrai

30. Oct 2011, 08:00

Apklausa, kurios metu buvo tiriami trijų Baltijos šalių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmonių vairavimo ypatumai bei jų požiūris į ekologiškus automobilius, parodė, kad kasdieniniame gyvenime moterys du kartus dažniau negu vyrai važiuoja automobilyje veždamos vaiką ar vaikus.

 

Iš visų trijų šalių tai dažniausiai daro Lietuvos moterys.

 

Šie SEB lizingo užsakymu atlikti tyrimai rodo, kad visose trijose šalyse moterys dažniau važinėja su vaiku, negu vyrai. Latvijoje taip atsakė 16 procentų moterų ir 9 –vyrų. Lietuvoje - 20 procentų moterų ir 12 proc. vyrų, o Estijoje - 18% apklaustų moterų ir tik  7% vyrų. 

 

Į apklausos klausimą, ar važiuojate automobiliu viena su vaiku (be vyro ar kitų šeimos narių), taip atsakė 22 proc apklaustųjų lietuvių, tuo tarpu taip atsakiusių latvių buvo 12 procentų, o esčių – 19 proc.

 

Ta pati apklausa parodė, kad Lietuvoje moterys įveikia didesnius atstumus automobiliu, negu kaimyninių šalių moterys.

 

Štai didžiausia dalis lietuvių moterų, 35 procentai, nurodė, kad per mėnesį nuvažiuoja iki 1000 km, tuo tarpu Estijoje didžiausia dalis moterų (36 proc.) nuvažiuoja iki 600 km, labai panašiai latvės.

 

Šį tyrimą SEB bankas atliko kartu su kompanija Mindshare šį rudenį, iš viso apklausta buvo 3000 respondentų trijose šalyse.

 Šaltinis: Maminklub.lv

 

O kokia vairuotoja esi tu? Ar žinai, kiek km nuvažiuoji per mėnesį?

30. Oct 2011, 22:16

As taip pat vaziuoju viena su vaikais...kaip tik paziurejau kiek nuvaziuoju, tai per menesi 1500 - 2000 km. pasirodo daug vazinejam 😀

30. Oct 2011, 11:19

man irgi dažnai tenka vienai važiuoti su vaiku,bet tai mums visai ne problema 😀 o del kilometru,tai manau,kad neperdaugiausiai pravazineju...