Vasario mėnesio šventė Nr.1 - UŽGAVĖNĖS

Vasario mėnesio šventė Nr.1 - UŽGAVĖNĖS

05. Feb 2013, 07:00

 

Šįkart Mamyčių klubo trikovoje diskutavote, kuri iš trijų vasario mėnesio švenčių jums pati gražiausia ir artimiausia - Užgavėnės, Valentino diena ar Lietuvos valstybės atkūrimo diena. Daugiausiai balsų atidavėte Užgavėnėms.
 vasario 14 -oji - Valentino diena ir vasario 16 -oji Lietuvos Nepriklausomybės diena.

 

 

Šįkart Mamyčių klubo trikovoje diskutavote, kuri iš trijų vasario mėnesio švenčių jums pati gražiausia ir artimiausia - Užgavėnės, Valentino diena ar Lietuvos valstybės atkūrimo diena.

 

Daugiausiai balsų atidavėte - UŽGAVĖNĖMS!

 

 

Motinysteveza:

Iš šių trijų - Užgavėnės, nes linksmiausia, įdomiausia, varoma lauk žiema. Vasario 16 – svarbiausia, bet ji nešvenčiama, o tiesiog paminima. O vasario 14 d., kad ir komercinė, bet maloni, nors norėtųsi, kad lietuviai vietoj jos labiau akcentuotų lietuviškąją meilės deivę Mildą (gegužės 13d.). O dar yra vasario 24 - vieversio diena, žino tie, kas domisi, bet man miela, nes jau pradeda alsuoti pavasaris

 

giedre75:

Užgavėnės

 

Lauraei:

Užgavėnės, kai dukrytė dar šiek tiek paaugs, eisim žydauti. Bent jau po savo namą, kad apskritai žinotų, kad Užgavėnės dar nėra visiskai mirusios, kiekvienais metais bent po kelis žydelius ateina pas mus.

 

Laura:

Užgavėnės

 

Vikte:

Gal Užgavėnės

 

Olenka:

Užgavėnės

 

kriste2:

Užgavėnės

 

Toma:

Aš už Užgavėnes, jei renkame mieliausią šventę. Gal ir nebėra tokio šventimo ir to tikrojo šio šventės paminėjimo, bet juk anksčiau bent mes tai pagrinde "svesdavome" mokykloje, o dabar namie visadda kepu naujus ddar neisbandytus mielinius ar kitokius blynus, priimu viena kita "zyduka", su Domantu pasigaminam kokia kauke

 

Deimante:

Galbūt Užgavėnės. Pas mus organizuoja labai gražią Užgavėnių šventę su žaidimais ir visais papročiais.

 

 

 

 

jaldija jaldija 05. Feb 2013, 15:49

Du kartus esu darius velniuką . Dėvėtų rūbų parduotuvėje pirkau juodą skrybėlę. Iš juodos medžiagos išsikirpau ragiukus, susiuvau, kietai prikimšau vatos ir juos prisiuvau prie skrybėlės. Kad ragai gražiai laikytųsi ir stovėtų dar įdėjau tokius kartoninius apskritimus baigus kimšti vatą, gražiau priglunda prie skrybėlės.Apsiaustą dariau iš plataus močiutės juodo sijono, ir dar šakę iš kartoninės dėžės iškirpom (dvigubą suklijavom) ir nudažėm juodu guašu.
O kitą kart naudojom juodą kailinį išsegamą striukės pašiltinimą . Gavosi tokia kaip susiaučiama skranda, surišom juodu šniūru ir dėjosi tą pačią skrybėlę.

05. Feb 2013, 11:12

padeeeeeeeeekit mamytes reik is sunaus velnia padaryt ,kita antradieni darzeli uzgavenes ☹