VIDEO: Kokia baleto primarijaus Nerijaus Juškos tėvystė

13. Mar 2019, 11:26 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Devynerius metus gyvuojančioje Nerijaus Juškos baleto ir šokių mokykloje, kaip sako pats vadovas, šokti gali visi - nuo trejų metukų iki pat senatvės :)

Dviejų vaikų, trimečio Pauliaus ir vienerių Evos, tėtis pripažįsta, kad sūnus repeticijose – retas svečias. 

"Pauliukas ir sesė, kai tik namuose išgirsta muziką, ima šokti. Mano šokių mokykloje retai, kada jie šoka, nebent kai pats stoviu prie vaikų ir rodau. Nežinau, ar norėčiau savo vaiko grupėje, gal tada nelabai klausytų...", - šypsodamasis svarsto garsiausias Lietuvoje baleto primarijus.

Paklaustas, ar sūnus ir dukra mokysis baleto ir kitų šokių, Nerijus atvirauja, jog tikrai už vaikus nenuspręs: "Aš tikrai neversiu. Jie pasirinks ten, kur ir nori būti. Žinoma, dukrą vienareikšmiškai leisiu į baletą, bet ne į profesionalų, o į savo mokyklą tam, kad turėtų gerą formą, taisyklingą eiseną, laikyseną, žinotų, kas yra disciplina. Tai 100 procentų", - juokiasi garsus tėtis.

Baleto primarijus pripažįsta, kad šokis – puikus pagrindas fiziniam vaikų pasirengimui.

"Viskas vyksta žaidimo formoje, svarbiausia - dėmesio koncentravimas. AIšku, tai, ką matėte šiandien, nebuvo tai, ką darome kasdien. Šiandien leidome vaikams šiek tiek išsibalansuoti. O paprastai mokome vaikus koncentruoti dėmesį, stebėti ir atidžiai klausyti, ką rodo mokytojas, bei atkartoti judesius", - pasakojo Nerijus.

Plačiau - video siužete.