Vilniaus geležinkelio muziejuje – Keliaujančių lagaminų paroda

Vilniaus geležinkelio muziejuje – Keliaujančių lagaminų paroda

02. Oct 2015, 10:36 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Keliaujančių lagaminų paroda – tai šeši vaikų knygų dailininkų smagiai iliustruoti lagaminai, kurie aplankys tris šalis – Lietuvą, Lenkiją ir Slovėniją. Savo kelią jie pradės Vilniuje, o vėliau patrauks ir į kitus miestus. Spalio 10 dieną paroda bus atidaryta išskirtinėje vietoje – Lietuvos geležinkelių muziejuje (Geležinkelio g. 16, stoties antrajame aukšte). 

14 val. prasidedančio renginio metu vaikai ir jų tėveliai pirmiausia galės apžiūrėti šešis pagal iliustruotojų vaizduotę išpuoštus lagaminus, o paskui paimti šalia esančius atvirlaiškius ir, parašę ten mintis, palinkėjimus, klausimus autoriams ar net veikėjams, mesti juos į lagaminus. Atvirlaiškiai bus renkami visuose miestuose, o leidyklos „Nieko rimto“ atstovai bei autoriai perskaitys mintis ir stengsis atsakyti į visus klausimus.

Parodos metu rengiamas ir fotokonkursas. Lankytojai kviečiami fotografuotis prie jiems gražiausio lagamino, o vėliau iš kiekvieno aplankyto miesto bus išrinkta po vieną laimėtoją. Kol vieni rašys savo mintis ar rinksis mėgstamiausią lagaminą, kiti mažieji lankytojai galės dalyvauti ilgo traukinio piešime kartu su projekto iliustruotojais Kęstučiu Kasparavičiumi, kuris darbuosis piešdamas traukinį, ir Marija Smirnovaite, kuri padės vaikams sodinti į vagonus įvairiausius veikėjus.

Keliaujančių lagaminų paroda yra puiki proga ne tik dalyvauti renginyje, bet ir nemokamai aplankyti Lietuvos geležinkelių muziejų bei susipažinti su jo eksponatais. 

Po spalio 29 dienos lagaminai iškeliaus į Šiaulius, Jonavą ir Klaipėdą, o vėliau ir į tolimesnes projekto šalis.

Keliaujančių lagaminų paroda yra leidyklos „Nieko rimto“ ir partnerių iš Lenkijos bei Slovėnijos vykdomo projekto „Mūsų mažoji biblioteka“ dalis. Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai pagal Europos Sąjungos programą „Kūrybiška Europa“.  Vienas iš pagrindinių projekto tikslų yra kūrybiškais būdais garsinti užsienio vaikiškų knygų rašytojus ir dailininkus Lietuvoje. Juk ir svetur esti puikių kūrėjų, kurie paprastai lieka žinomi tik savo šalyse, nors yra pelnę įvairius apdovanojimus. „Mūsų mažoji biblioteka“ užsiima knygomis paremtomis veiklomis, rengia konkursus ir plečia jaunųjų knygų entuziastų gretas.

sraigiukas sraigiukas 05. Oct 2015, 11:46

reiks apsilankyti