Vilniaus vaikų darželių grupės taps gausesnės

Vilniaus vaikų darželių grupės taps gausesnės

19. Mar 2013, 00:00

 

Sostinės savivaldybė planuoja pagausinti Vilniaus vaikų darželių grupes ir taip sumažinti vietų darželinukams stygių nuo 1,5 tūkst. iki 450.

 

„Numatoma, kad šiemet vietų darželiuose gali trūkti apie 1,5 tūkst. vaikų, tačiau, įsteigus kelias naujas grupes, taip pat steigiant mišrias grupes ir laikinai į grupes priimant 3 vaikais daugiau, šiemet vietų deficitas sostinėje, Švietimo departamento prognozėmis, sumažės apie 70 proc.“, - planus Delfi.lt dėsto sostinės savivaldybė.

 

Į Delfi kreipėsi skaitytojas Rokas, kuris buvo nemaloniai nustebintas, kai pamatė, kad jo sūnus, eilėje į darželį laukęs pusantrų metų, palaipsniui tolo eilėje, nors iš viso laukiančių vaikų mažėjo. Per kelis mėnesius berniukas iš 12 vietos nukrito į 25-ą, nors vaikų eilėje sumažėjo nuo 168 iki 143. 

 

Tačiau savivaldybė sako, jog vieta skaitmeninėje eilėje, kurią mato prie savivaldybės sukurtos sistemos prisijungę tėvai, dar nereiškia, kad vaikas galės ar negalės lankyti pasirinkto darželio – tai yra orientacinis dydis. Primenama, kad tėvai galėjo rinktis iki 5 darželių, todėl vienas vaikas gali būti penkiose skirtingose eilėse.

 

„Birželio mėnesį, kai sistema skirstys vaikus į naujai suformuotas grupes, vaikui patekus į darželį, iš kitų eilių jis bus išbraukiamas“, - dėstoma savivaldybės atsakyme ir priduriama, jog dėl to eilėje pasislinks kiti laukiantys vaikai.

 

Savivaldybė vardija, jog dabar vaiko vieta skaitmeninėje eilėje yra suformuota patikrinus, ar vaiko deklaruota gyvenamoji vieta yra Vilniuje - ne Vilniuje deklaruoti vaikai visuomet bus eilės pabaigoje.

 

Taip pat įvertinama, ar vaikas atitinka pirmenybę suteikiančias sąlygas, pavyzdžiui, yra iš šeimos, auginančios tris ir daugiau vaikų, arba vaiko brolis ar sesuo lanko tą patį darželį. 

19. Mar 2013, 20:05

Nu jo is pradziu sake,nesvarbu kur vaikai deklaroti,svarbu kad vienas is tevu nors butu tenais deklaruotas.Nervuoja tikrai istatymai tokie,del to ir begu is Lietuvos