Vilniuje vienkartinius transporto bilietus parduos iki metų pabaigos

Vilniuje vienkartinius transporto bilietus parduos iki metų pabaigos

22. Aug 2012, 00:00

Vilniaus savivaldybėje vakar vykusiame pasitarime nuspręsta iki šių metų pabaigos pratęsti prekybą vienkartiniais popieriniais bilietais.

 

Šiuos bilietus, kaip skelbta anksčiau, bus galima naudoti iki gruodžio 31 dienos, jais bus prekiaujama įprastose bilietų platinimo vietose – spaudos kioskuose.

 

„Dedame visas pastangas, kad vilniečiams perėjimas prie naujos elektroninių bilietų sistemos vyktų kaip įmanoma sklandžiau, todėl, atsižvelgiant į gyventojų pasiūlymus, nuspręsta leisti iki metų pabaigos platinti ir naudoti vienkartinius popierinius bilietus, kainuojančius 2 litus, arba 1 ir 0,4 lito tam tikrą lengvatą turintiems keleiviams.

 

Be to, 30 ir 60 minučių bilietams įvedame 10 minučių tolerancijos laiką persėdimui. Artimiausiu metu sostinės viešajame transporte bus panaikintas ir bagažo mokestis“, - sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

 

Parduota 15 000 vilniečio kortelių

 

Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai sakoma, kad šiuo metu pagrindiniai trukdžiai, kurie buvo bilietų platinimo sistemoje pirmosiomis dienomis yra pašalinti. Elektroniniai bilietai ir Vilniečio kortelės nenutrūkstamai platinamos 90 proc. spaudos kioskų. Nuo trečiadienio jau išplatinta beveik 15 tūkst. Vilniečio kortelių.

 

Senosios elektroninio bilieto kortelės į naująsias Vilniečio korteles keičiamos nemokamai įprastose bilietų platinimo vietose. Primename, kad keleiviai, turintys rugpjūčio bilietą, juo naudojasi iki mėnesio pabaigos, o Vilniečio kortelę jiems rekomenduojama pasikeisti rugsėjo pirmosiomis dienomis.

 

Visi naujieji bilietai skirti važiuoti tiek autobusais, tiek troleibusais


Vilniečio kortelę galima papildyti norimą pinigų suma ir elektroniniais bilietais. Kortelėje esančius pinigus galima naudoti pažymint 30 arba 60 minučių bilietą sostinės viešajame transporte. Tam reikės kortele paliesti geltonąjį komposterį, pasirinkti norimą bilieto rūšį ir dar kartą palietus komposterį aktyvinti pasirinktą bilietą. Kiekvieną kitą kartą palietus komposterį, jame bus rodoma informacija apie pinigų likutį kortelėje ir bilieto galiojimo trukmė.

 

Kaip Jūs vertinate naująją tvarką? Pabrangs ar atpigs kelionė viešuoju transportu būtent Jums?