Viltė ne tik žaidžia, bet ir mokosi

Viltė ne tik žaidžia, bet ir mokosi

07. Jun 2012, 09:00

Viltei dar tik dveji metukai, bet mes jau po truputėlį mokinamės spalvytes, kūno dalis, pažinti gyvūnus ir pan.

 

Visi puikiai žinome, kad norint, jog vaikas pradėtų šnekėti, visų pirma, reikia lavinti smulkiąją motoriką. Tad mes užsiimame kaštonų mėtimu į butelį.

 

 

Sekantis etapas: pažinti spalvytes. Su tėveliu pririnkome įvairiausių spalvų kamštelių, kuriuos, kai dukrytė meta į butelį, vardiname spalvas ir prašome, kad Viltytė pakartotų.

 

 

Namuose turime aibę medinių lentelių su gyvūnėliais, mašinytėm ir t.t., juos dėlioti mažutei labai patinka. Ji jau žino beveik visas detales, kur reikia dėti.

 

O medinių dėlionių pliusas - ne tik smulkioji motorika, bet ir figūrėlių ar gyvūnėlių mokymasis. Dedant kiekvieną figūrėlę įvardijame, kas tai yra ir prašome Viltės pakartoti.

 

 

 

 

Turime dar keletą žaislų, kurie lavina vaiko vaizduotę, atmintį.

 

Bet pats smagiausias dukrytės užsiėmimas - vartyti nuotraukas ir įvardinti, kas jose yra. Viltė atsimena senelius, krikšto tevelius, savo šunelį, pusseserę ir net proseneles (prosenelių vardo dar nemoka, bet laikui bėgant išmoks).

 

Pastebėjau tai, jog kai dukrytei nėra nuotaikos ir reikia ją pakelti, duodu dėžutę su atvirutėmis (atvirutes kaupiu nuo vaikystės). Viltytei labai patinka vartyti atvirutes, apžiūrėti jas, dėlioti iš dėžutės į dėžutę.

 

Žaidimo forma mes net išmokome kai kurias kūno dalis, kurios Viltei buvo sunkiau įsimenamos. Šiandien mes mokomės visas kūno dalis. Mano nuomone, reikia tik vaikui rasti laiko ir būdą, kuriuo galima ne tik žaisti, bet ir mokytis.

 

Tereikia įjungti fantaziją.

 

Konkursas: Žaisti smagu ir naudinga

 

DOVANOS

 

Nugalėtojos vaikučiui atiteks sauskelnės-kelnaitės Huggies® Step In!


 

Sauskelnės-kelnaitės Huggies® Step In – skirtos pirmiesiems mažųjų vaikščiotojų žingsneliams!

 

AKCIJA!

Nuo gegužės 31 d. iki birželio 13 d. pirk sauskelnių „Huggies® Step in“ dėžę parduotuvėse Maxima ir gauk dovanų vieną Disney žaisliuką – pamažu gali surinkti visą Mikės Pūkuotuko ir jo draugų kolekciją.

Dovanėlių kiekis ribotas.

 

keturi

07. Jun 2012, 10:10

Smagiausia tai, kad teveliai sugalvoja visai paprastus ir buitinius dalykelius paversti puikiais naudingais zaisliukais, o ir vaikams tokie zaislai dazniausiai patinka, super.

07. Jun 2012, 09:46

😘 😘

07. Jun 2012, 09:04

saunuole 🌷 🌷 🌷

07. Jun 2012, 09:03

👍 😘 🌷 🌷 🌷 😍