Vyriški bokšteliai ir traškios valtelės

Vyriški bokšteliai ir traškios valtelės

05. Dec 2012, 12:00

Prisipažinsiu, kad aš tik vos 3 metai, kaip pradėjau gaminti. Anksčiau tam nebuvo poreikio. Tiesiog pakepdavau kokį mėsos gabaliuką, pripjaustydavau agurkėlio ir nešdavausi į darbą.

 

O kai ištekėjau, viskas pasikeitė. Pradėjau gaminti įvairesnį maistą, pirmus metus, man rodos, vyras valgydavo mano patiekalus stipriai sukandęs dantis, o dabar jau visai nieko, kartais net pagiria:) Prisipažįstu, jog su prieskoniais dar nelabai susidraugavau, kadangi turiu 2 mažus vaikus ir visiems gaminu kartu, o vėliau vyras dadeda tų prieskonių, kurių jam trūksta:) O dabar apie mano patiekalus. Pas mane gavosi 2 skirtingi patiekalai iš vidutinio dydžio cukinijos.

 

Mums reikės:

vidutinio dydžio cukinijos,

pakelio perlinių kruopų,

triušienos,

šiek tiek brokolio,

žirnelių,

petražolių,

1 morkos,

šlakelis aliejaus,

kiaušinio,

sūrio,

druskos, pipirų, maltos kalendros.

 

Gaminimas:

 

Pirmiausiai reikia išvirti perlines kruopas. Kadangi aš turiu "greitukus", tai man reikėjo užkaisti arbatinuką ir įdėti perlinių kruopų maišelį, kuris po 40 min. kruopos išvirė.

Kol virė perlinės kruopos, aš ruošiau įdarą cukinijai. Man reikėjo brokolio, žirnelių, morkos, petražolių ir, žinoma, triušienos.

Triušienos gabaliuką apibarsčiau druska bei pipirais. Tuomet visus išvardintus produktus, išskyrus petražoles, įdėjau į troškintuvą. Visi produktai buvo sudėti tiesiog gabalais, išskyrus morką, kurią sutarkavau.

 

Reikia pasakyti, kad galima ir apvirti visus minėtus produktus, kad jie suminkštėtų, bet sugaisčiau daugiau laiko ir daržovės nebūtų tokio puikaus skonio kaip iš troškintuvo (troškintos jos būna beveik kaip šviežios, labai labai gardžios). Be to, ir triušiena būna minkštutėlė.

Kol troškinosi daržovės bei mėsa, aš pasiėmiau vidutinio dydžio cukiniją. Aš ją nuploviau bei nusausinau. Tuomet nupjoviau priekį ir galiuką, išskobiau vidų (tik ne iki galo, nes vėliau dar pilsiu plaktą kiaušinį). Ir padariau tokį smagų raštą, kad gražiau atrodytų.

Gautus bokštelius pašoviau į orkaitę, kad cukinijos bokšteliai šiek tiek suminkštėtų ir tiesiog tirpte ištirptų burnoje. Kai daržovės su mėsa jau buvo paruoštos, supjausčiau mėsytę gabaliukais, šiek tiek brokolius ir viską sumaišiau.

 

Įdėjau paruoštą masę į cukinijos bokštelius. Ant viršaus užbėriau šiek tiek petražolių.

Tuomet suplakiau kiaušinį, įbėriau druskos, pipirų ir maltos kalendros. Per tą laiką išvirė perlinės kruopos. Aš jas šiek tiek apkepiau ir idėjau į plaktą kiaušinį.

Tuomet supyliau gautą masę į cukinijos bokštelius.

Tiesą pasakius, iš vienos cukinijos man gavosi ne tik bokšteliai, bet dar ir traškūs sumuštiniai-valtelės, nes liko cukinijos viduriukas. Aš jį perpjoviau per pusę ir išėmiau sėklas.

 

Tuomet pašoviau į orkaitę, kad cukinija šiek tiek suminkštėtų, bet ne per daug. Paskui įdėjau troškintų daržovių bei mėsos įdarą, apibarsčiau petražolėmis, apkepintomis perlinėmis kruopomis ir tarkuotu sūriu.

Kai viskas buvo paruošta, pašoviau cukinijos bokštelius bei cukinijos sumuštinius į įkaitintą iki 180 C orkaitę.

Sumuštinukams prireikė vos 5-6 min., kad gražiai išsilydytų sūris. Tuomet juos papuošiau ir vualia - kviečiu prie stalo:)

Vyras jas suvalgė akimirksniu ir dar prašė. Apačia gavosi gana traški, kaip ir bvo sumanyta, o vidus labai labai sultingas.

 

Na, o cukinijos bokšteliams prireikė šiek tiek daugiau laiko orkaitėje, kad sustingtų vidus, apie 10-15 min. Labai gardžiai kvepėjo, tad net nesulaukiau, kol atauš, ragavau iš karto:)

Žinokite, tirpte ištirpo burnoje, net vaikai susigundė ir suvalgė pusikę. O pavadinimą daviau šiek tiek su ironija, kadangi vyrui netinka maži patiekaliukai, jeigu jau gaminti, tai per pusę lekštės.

 

Taigi, gavosi net 2 skanūs patiekalai!

SKANAUS!

 

Viktorija

 


Naujas projektas „Didžioji MK virėja 2012“

 

PIRMOJI UŽDUOTIS 

12 01 - 12 07

Patiekalas iš virtuvės šefo pasiūlytų 4 ingredientų

 

"Forto" virtuvės šefas pirmai savaitei siūlo pagaminti gardų, jūsų sugalvotą patiekalą, į kurį įeitų šie 4 ingredientai:

 

1. Triušiena

2. Perlinės kruopos

3. Morkos

4. Cukinijos

DOVANOS

Savaitės laimėtojoms - "Forto" dovanų čekiai!

 

Trys savaitės laimėtojos gaus po 100 Lt vertės kvietimą-dovanų čekį apsilankyti bet kuriame restoranų grupės "FORTAS" restorane Lietuvoje!

 

Projekto nugalėtojai - praktinis seminaras su "Forto" virtuvės šefu!

 

Iš trijų savaitės laimėtojų bus išrinkta pagrindinė projekto nugalėtoja. Ji gaus individualų 2 akademinių valandų seminarą-konsultaciją pasirinkta tema su "Forto" virtuvės šefu (teorinė ir praktinė dalis).

 

fortas

 www.fortas.eu

07. Dec 2012, 11:08

Skaniai atrodo 😀

05. Dec 2012, 19:21

Labai isradingai, saunuole Vika 😉

05. Dec 2012, 17:45

Puikiai padirbeta ir skaniai atrodo

05. Dec 2012, 15:57

super 😀

jaldija jaldija 05. Dec 2012, 15:24

Puikus patiekalas 👍 ot šaunuolės mamos, kurios moka taip išradingai šeimininkauti 👍

05. Dec 2012, 13:53

jetau kaip skaniai atrodo mmmmm ,zaliaake tu saunuole 😀

05. Dec 2012, 13:44

pav tai kazkaip visai naturaliai gavosi, jeig gaminu vyri, reiskias vyriskas😀😃 ir skonis man patiko, vyras irgi pagyre, maciau sypsena veide😀

05. Dec 2012, 13:25

Vika nu va saunuole 😀 manau tavo vyrams patiko 😃

05. Dec 2012, 13:23

tikrai mielai suvalgyciau.ir grazu,ir neabejoju,kad skanu 👍 😉

05. Dec 2012, 13:20

tikiu begalo skanu😀

05. Dec 2012, 12:39

Wow, labai dailiai patiekta, super 😀 Gaila pas mane triušienos nebėra ☹