Žindymo ir kūdikių priežiūros klausimais konsultuoja „OpaPupa“!

Žindymo ir kūdikių priežiūros klausimais konsultuoja „OpaPupa“!

01. Aug 2016, 08:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Pirmosios dienos su kūdikėliu ant rankų kiekvienai mūsų sukelia daugybę klausimų. Kaip prižiūrėti mažylį? Ar jam viskas gerai? Ką reiškia vienas ar kitas jo veiksmas ar požymis? Kaip spręsti žindymo sunkumus?

Į pagalbą Mamyčių klubo mamoms skuba tėvystės mokyklos Kaune „OpaPupa“ įkūrėjos - Vytenė ir Agnė.

20160606104053-16151.jpg

Agnė - medicinos gydytoja, 2,5 metų gilinusi savo žinias neišnešiotų naujagimių ir vaikų ligų rezidentūroje.

„Noriu pasidalinti savo žiniomis su Jumis, būsimos mamos ir tėčiai. Viliuosi patikimą informaciją pateikti glaustai ir aiškiai, kad Jums kasdienybėje liktų mažiau laiko nežiniai ir nerimui. Tebūna Jūsų laikas, sulaukus mažylio, užpildytas artumo džiaugsmu ar jaukiomis atokvėpio minutėmis.“

20160606104146-64765.jpg

Vaikų ligų gydytoja rezidentė Vytenė: „Dar visai neseniai prisistatydavau tik kaip gydytoja rezidentė, tačiau prieš metus gavau dar svarbesnes pareigas - būti mažosios Barboros mama. 

Pabaigiau medicinos magistro studijas Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU) ir įstojau į vaikų ligų ir alergologijos specialybę. Studijuodama rašiau mokslinius straipsnius vaikų sveikatos temomis, buvau aktyvi ir visuomeninėje veikloje. Vasaromis praktikos žinių sėmiausi Universitetinės Debreceno ligoninės Naujagimių ligų skyriuje Vengrijoje bei Všį LSMUL Neonatologijos klinikoje Kaune. Gimus mano mažylei, supratau, jog buvimas mama man padeda aiškiai ir suprantamai dalintis sukauptomis medicininėmis žiniomis ir asmenine patirtimi: pradėjau rašyti straipsnius į leidinius tėvams, abi su bičiule Agne įkūrėme tėvystės mokyklą "OpaPupa".

Rašykite redakcija@mamyciuklubas.lt ir klauskite visko, kas jums rūpi apie žindymą ir kūdikių priežiūrą - „OpaPupa“ atsakys!

Taip pat plačiau sužinosite viena ar kita tema apsilankę „OpaPupa“ paskaitose, kurių tvarkaraštį rasite čia: opapupa.lt

Ekspertai

„OpaPupa“

tėvystės mokykla Kaune
„OpaPupa“ in-vecaku-skola