10 būdų, kaip iškęsti gimdymo skausmus be vaistų

10 būdų, kaip iškęsti gimdymo skausmus be vaistų

02. Feb 2015, 06:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Jei planuojate gimdyti natūraliai, neprašyti epidūrinės nejautros ir jums nenumatyta Cezario operacija, būtina žinoti visus būdus, kaip sumažinti sąrėmių sukeliamus skausmus.

1. Kvėpavimas

Vienas geriausių būdų valdyti gimdymo skausmus, tai taisyklingai kvėpuoti. Tą gerai pademonstruoja būsimų tėvelių mokyklose, taip pat galite rasti daugybę video patarimų youtube. Sinchroniškas kvėpavimas padeda susitelkti, atsiriboti nuo skausmo ir koncentruotis tik į vaikučio sveikatą.

2. Rebozo

20150130165445-30630.jpg

Rebozo yra ilga vilnonė medžiaga (šalikas), kuria apjuosiamas gimdyvės pilvas (ir ne tik) ir švelniai spaudžiama, stimuliuojama. Rekomenduojame internete įvesti paieška "rebozo birthgiving" arba pažiūrėti čia www.dulcedoula.com/rebozo.html. Nors teigiama, kad ir jūsų partneris galėtų naudoti rebozo, iš tiesų jų techniką geriausiai išmano dūlos. 

3. Vandens terapija

Žinomas, kaip natūralus nuskausmintojas, vanduo sumažina sąrėmių skausmus, raumenų įtempimą, padeda atsipalaiduoti, o taip ir gimdos kaklelis atsiveria greičiau. Net jei ir nežadate gimdyti vandenyje, prasidėjus sąrėmiams galite tiesiog pastovėti šiltame duše.

4. Dūla

Nuo šiol ir Lietuvoje galime pasinaudoti dūlos paslaugomis. Tai moteris pagalbininkė, kuri puikiai supranta ir žino, kaip padėti jums atsipalaiduoti. Vyrai dažnai pasimeta, patys stresuoja ir nesupranta, ko nori gimdyvė, o dūlos apmokytos padėti ir nuraminti. 

5. Judėjimas

Nepamirškite vaikščioti ar suptis ant kamuolio - taip gimdos kaklelis atsivers greičiau ir gimdymas truks trumpiau. 

6. Kamuolys

Dabar jau daugelyje gimdymo namų rasite didelius pripučiamus kamuolius ant kurių galite suptis, šokliuoti ar tiesiog linguoti į šonus nuo vieno klubo ant kito. Tai taip pat veikia ne tik raminamai, bet ir padeda atsiverti gimdos kakleliui.

7. Vaizduotė

Mintyse perkelkite save į ramią, saugią ir atpalaiduojančią vietą, kaip saulėtas paplūdimys ar vasaros pieva su drugeliais. Galite net pasileisti tai primenančios muzikos (jūros bangų ošimą) ar paprašyti partnerio paskaityti ištraukas iš tai aprašančios knygos.

8. Hipnozė

Savihipnozės metodai, kurie moko susikaupti į kvėpavimą, atsipalaiduoti, pasinaudoti vaizduote yra viena efektyviausių priemonių kenčiant sąrėmius. Teigiama, kad 70-75% moterų, kurios naudoja "hypnobabies" metodus lengviau pagimdo.

9. Akupunktūra

Tai nereiškia, kad turėtumėte badytis adatėlėmis, bet kai kurių taškų stimuliavimas - spaudinėjimas, masažavimas - iš tiesų sumažina skausmus. Dūlos mokosi kokius taškus stimuliuoti ir gali pamokyti prieš gimdymą arba padėti gimdant.

10. Masažas

Masažas puikus būdas ne tik atsipalaiduoti, bet į gimdymo procesą įtraukti ir vyrą. Žinoma, profesionalesnį atpalaiduojantį masažą geriau moka padaryti dūlos, bet pasitreniruokite prieš gimdymą ir partneris taps puikiu pagalbininku. 

Kokiomis natūraliomis priemonėmis jūs mažinote sąrėmių skausmus?

02. Feb 2015, 09:21 divka

Pritariu..man taip pat padėjo kvėpavimas, kamuoliai ir vaikštinėjimas 😀

02. Feb 2015, 08:26

Antrąją dukrytę gimdžiau be jokių nuskausminamųjų. mano atveju labai padėjo: kvėpavimas - Nr.1, kamuolys, dušas, vyro masažas. Ir jokių gulėjimų lovoje, aišku, tik kai būtina. Spyruokliavimas ant kamuolio, spyruokliavimas atsistojus ir įsikibus į lovos rėmus. GImdančioji eigoje, manau, pati atsirinks, kokie būdai nuima skausmą.