17 savaitėlė - šventė, dar daugiau "tuk tuk"...ligelės ir padėka

17 savaitėlė - šventė, dar daugiau "tuk tuk"...ligelės ir padėka

21. Dec 2013, 23:12

Sveikutės ! Kaip nuotaikos prieš šventes ? Mūsų, turiu pasakyti – ir smagios, ir džiugios, ir truputėlį slogios, kas ir kaip, skubu papasakoti.

 

Pirmiausia atsiprašau už vėluojantį dienoraštį, bet nepunktualumą turiu bent kuo „pateisinti“, jei taip galima pasakyti . . . Taigi po daržiuko kalėdinės šventės mano mažasis apsirgo . . . Bet ir apie tai, truputį lukteliam, viskas iš eilės.

 

Pirmadienis, Antradienis, Trečiadienis . . .visos dienos sukosi užburtu ratu, darbų įkarščiu, net dienas, regis buvau primiršus, jei ne sūnyčiui padarytas advento kalendorius, kurį jis taip džiaugsmingai tikrina kasdien . . . Rašau, besijausdama kaip išderintas pianinas (jei yra toks išsireiškimas, man js puikiai tinka. . .) . Taigi, apie viską spėsiu „pasiguosti“, bet dabar apie patį svarbiausią šio dienoraščio veikėją mano COLIUKĄ/Ę. Mums mažomis kojytėmis stuksena 17 savaitėlė, o pilvukas, regis primena visus 6 mėnesiukus . . . Malonu skaityti ką mano mažasis/oji sugeba . . . Labai džiaugiuosi vis ryškesniais mažučio/tės apsireiškimais – spyriukais, kurie tokie švelnūs, malonūs, glostau pilvelį ir kaskart laukiu, kalbinu . . . Vyras teigia, kad jau pajunta ir delne tuos mažus spurdesiukus . . .Ech, tai vienas iš GERIAUSIŲ laukimosi privalumų, na ir žinoma dar tie „privalomieji“ pasimatymai, į kuriuos, tikiu kiekviena mamytė ir tėvelis eina ne kaip į „privalomuosius“, o į begalo laukiamus pasimatymus su savo kūrinėliu. Šiuo laukimu gyvename ir mes. Vasarą didžiuoju broliuku tapsiantis sūnus, beabejo laukia žinios, kad turės broliuką, tėtis – kad mažasis auga sveikas, aš, beabejo labiausiai taip pat laukiu gero atsiliepimo apie mūsų mažutę būtybę, kad viskas gerai . . . O mano mažutis žmogeliukas, jau turėtų būti apie 13 cm – kaip tokiem švelniem spyriukam, spėju, gal net didesnis/ė. Bet, matomai, mamyčių fantazija beribė. Visgi, nors mamytė jaučiasi išsunkta citrina, kankina kažkokie „neaiškūs“ pilvuko apačios maudimai, visa tėra menkniekiai . . . Tiesa, kiek įkyrėjo klausimai – KO LAUKIATĖS ? Ir nuostaba, kai pasakau, kiek mums laiko, mat pilvukas išties atrodo didesnis. Beto, net ir sužinojus kas mums D.suteikta, nesiruošiu greit apie tai pranešinėti, nes tiesiog . . . noris patiems pasidžiaugti, žinoma, Mamyčiu klube rašyti galima, nes ne visi skaito, ne visi žino apie dienoraštį.

Na, ir prie linksmų šios savaitės įvykių. Ketvirtadienis  - darželio kalėinė šventė, prieš tai, žinoma galvojimas kaip sūnų įkūnyti į personažą – vakariukas prieš ir vualią – sūnus paukštukas. Išties smagus vaikučių spektakliukas, gera nuotaika, trumpas paplepėjimas su mamomis ir įamžintos nuotraukytės prisiminimui . . .

 20131221230829-63486.jpg

20131221230859-28929.jpg

20131221230949-16961.jpg

Penktadienis buvo paskutinė diena senajame darželyje, žinokit, truputį širdį suspaudė, pagalvojus, kad sūnus čia ėjo tris metus, tie pays draugai, mylimos auklytės. . . o laukia nauji draugai ir kitos auklytės  . . . Nežinau kaip pripras sūnus ar nepyks ant mūsų . . . Bet tikiuos sugebėsiu atlaikyti viską, juk svarbiausia, kad tik sūnui būtų gerai . . . Penktadienis taip pat buvo ir ddelės ruošos diena, kol sūnus buvo darželyje, kadangi vyras užsiėmė kitais darbais, aš, užsispyrėlė – anot jo, ėmiau ir sustvarkiau beveik viską, baldelių stumdymai, šio to nešiojimai, dar šveitimai, neišėjo į gerą, tad kaip sakoma nejaučiau „nei kojyčių, nei rankyčių“, o sekantis, šiandenos rytas ne ką geresnis – maudė visą, kaip po geros treniruotės. Žinoma, gavau „velnių“, kad viską pati noriu padaryti, bet jei jau kartą darau – tai pasidarau. Visgi vakarėjant atlėgo maudimai, regis viskas vėl gerai, bet . . .

Naktį sūnų stirpriai supykino, o žinote kuo tai baigiasi . . . Buvau pasiryžusi vežti į ligoninę, bet visą dieną prabuvau šalia, matavom temperatūrą, daugiau nei 37,4 nepakyla, daugiau pykinimo su prasta pabaiga nesikartojo, tik vis skundėsi jog bloga. . . Apetito nėra, vos keli kąsniukai . . . Tuomet ėmiau svarstyti kas negerai, gal ką užvalgė . . .

Ar Jums, mamytės, buvo kažkas panašaus su savo vaikučiais ? Ką darėte, kokių patarimų turit ? Ačiū iš kart.

Na, o kad nebaigti „lūdna gaida“ Visam Mamyčių klubui linkiu pačių šilčiausių Kūčių ir Kalėdų artimųjų, draugų, brangių žmogučių rate. Supratimo, apkabinimo, pakštelėjimo į žandus, nuoširdaus klausimo „kaip jauties, kaip sekas?“, nekasdieniškų pokalbių, gerų emocijų. Apibendrintai pačių geriausių emocijų visų Jūsų šeimoms, vaikučiams !

Dar, prieš atsisveikinant iki kito puslapio, tariu DIDELĮ ir NUOŠIRDŲ AČIŪ Mamyčių klubui bei rėmėjams, nes po penktadienio įtemptos dienos grįžusi radau diiiiidžiulį siuntinuką – kaip iš gausybės rago, begealo miel dovanėlių, praktiškų ir naudingų. Vyras pamatęs jau pagalvojo, kad pradėjau “siausti: ir mažojo/ios kraitelį pildyti. Tad didelis ači dar kartelį Jums, už šaunias dovanėles: Huggies NewBorn sauskelnes, mothercare smėlinuką, Huggies servetėles, NUK buteliuką, Bubchen prausimosi ir odelės priežiūros priemones bei labia meilą žaisliuką – drambliuką. AČIŪ, nes tai pirmosios dovanos, o tas mielas, mažytis smėlinukas taip sujaudino . . . AČIŪ !

 20131221231018-41153.jpg

Gerų švenčių, gerų emocijų. Iki kito šventinio coliuko/ės puslapiuko !

Roberta

 

17 nėštumo savaičių: kaip vystosi mažylis? Patarimai būsimai mamytei - skaityk Nėštumo kalendoriuje->>>

 

Nepamiršk įsidėti naujagimiui skirtų sauskelnių Huggies® Newborn į krepšį prieš gimdymą, kad pirmasis mažylio susitikimas su šiuo pasauliu būtų švelnus, minkštas ir sausas!

20131128122207-21957.jpg

09. Jan 2014, 18:44

Man taip pat 17 savaitė o pilvelis didelis😃

29. Dec 2013, 12:31 linestra

Labai ačiū ųž šiltus linkėjimus 🌷

27. Dec 2013, 19:17

Labai retai kada beapsilankau MK, nes visai nebeturiu laiko prisesti prie kompo auginant aktyvu vaika 😀
Tad,siandiena,kai pamaciau,kad laukiate seimos pagausejimo... Roberta,nuosirdziai dziaugiuosi uz jusu seimynele.linkiu lengvo ir greitai prabegsiancio nestumo 😀 Sekmes jusu seimynelei 😀

rugpjutis rugpjutis 22. Dec 2013, 16:13

😀😀😀😀roberta,tau ir visai tavo seimynelei kuo silciausiu ir graziausiu sv.kaledu ir laimingu naujuju metu🌷

22. Dec 2013, 10:43 neri

Mėtų kaip tik nėra jau pas mumis .. . bet šiandien geriau, greičiausiai, kad virusas, dabar tik ir siaučia visokie nelabieji. Dėkui už linkėjimą, Jums taip pat puikių švenčių 😉

neri neri 22. Dec 2013, 10:25

gal sūneliui virusiukas , mums buvo ,temperatūra nedidelė ,bet bloga ,valgyt nieko nenori ,maniškei tai labai padeda mėtų arbata ,tai ko gero vienintelis ,, maistas '' kuris tinka . O pilvelis tikrai visai nemažas 😀 Sveikų ir ramių Jums švenčių 😉