2 nėštumo nuodėmės

2 nėštumo nuodėmės

06. Jul 2012, 07:00

Būsimoji mama nori būti graži, žavi ir elegantiška. Štai todėl neatsispiria pagundai kartais pasipuošti aukštakulniais, pasidaryti manikiūrą, pedikiūrą ar prisiauginti nagus.

 

Aukštakulniai

 

Apsiavus aukštakulnius, pasikeičia moters svorio centras, didesnė apkrova tenka pilvui. Net ir nesilaukiančiai moteriai sveikatos specialistai pataria gerai pagalvoti prieš aunantis batukus, kurių kulnų dydis daugiau kaip 4 cm. O ką jau kalbėti apie besilaukiančiąsias. Didžiausia apkrova moteriai tena 2 -3 nėštumo trimestrais.

 

Ar visai atsisakyti?


Atsakymas būtų: maksimaliai sumažinkite aukštakulnių avėjimo laiką nėštumo metu. Jei tai yra būtina, tarkim, pokylyje ar iškilmingame susitikime, neškitės juos krepšelyje ir persiaukite prieš pat renginį, o likusį laiką avėkite batukus be aukštų kulnų.

 

Manikiūras, pedikiūras


Čia galioja taisyklė, telpanti į vieną žodį – „saikas“. Rinkitės priemones, pagamintas iš kuo natūralesnių medžiagų. Pavyzdžiui, rinkdamiesi nagų lako nuėmiklį, skaitykite etiketę – ar priemonėje nėra acetono? Jeigu nagus dažotės pati, stenkitės, kad tai būtų gerai vėdinamoje patalpoje. Kuo ryškesnė nagų lako spalva ir aštresnis kvapas – tuo didesnė tikimybė, kad jame – visa Mendelejevo (cheminių medžiagų) lentelė.

 

Nėra įrodymų, kad nagų priauginimas nėštumo metu turėtų neigiamų pasekmių mamos ar vaiko sveikatai, tačiau akrilas – toksinė medžiaga, tad kuo mažiau kontakto bus su juo, tuo geriau.

 

Ar visai atsisakyti?


Nėštumas – tikrai ne pretekstas atsisakyti kruopščios kojų ir rankų nagų priežiūros. Įprastas higieninis manikiūras padės jūsų rankoms ir kojoms atrodyti švariai ir dailiai, jaustis gražiai. Tačiau labai svarbu, kokias priemones tam naudosite.

 

Ar nėštumo metu mėgavotės šiomis moteriškomis silpnybėmis – aukštakulniais, pedikiūru, nagų priauginimu?

06. Jul 2012, 22:32

aukštakulnius per visą nėštumą avėjau tik vieną vakarą, per naujametinį darbovietės vakarėlį.

gintarerei gintarerei 06. Jul 2012, 15:00

man aukstakulniu prireike tik apie 3 nestumo menesi vienam vakarui, o veliau antrame ir treciame trimestre, kazkaip ju ir nesinorejo...treciame trimestre ieskojau kuo patogesniu bagtu ir tu, kur tilptu istinusi koja 😀
o manikiura ir pedikiura dariausi ir nematau tame nieko bloga, nes kai mama graziai atrodydama jauciasi laiminga, tai ir maziukas pilve lamingas 😀