27 savaitė: Spyriai tampa vis skaudesni

27 savaitė: Spyriai tampa vis skaudesni

06. Dec 2012, 07:00

Sveikos, štai ir įpusėjo 27 nėštumo savaitė. Galiu pasakyti, kad laikas tikrai bėga greičiau, nei tikėjausi.

 

Vaikelis užima vis didesnę gimdos dalį. Šią savaitę jis sveria beveik 870 g, o jo ilgis nuo viršugalvio iki pėdų – apie 36,5 cm. Susirietęs jis yra sulig vidutinio dydžio žiediniu kopūstu. Jo smegenys vystosi vis sparčiau ir jau dabar aktyviai dirba. Vaikelis jau gali atsimerkti ir užsimerkti, o miega ir būdrauja pagal tam tikrą „grafiką“.

 

Jis gali čiulpti pirštukus. Nors jo plaučiai dar nėra visiškai išsivystę, gimęs anksčiau laiko jis jau galėtų kvėpuoti. Ar gi nenuostabu?

 

Ši savaitė buvo ganėtinai nebloga, rodos, ligelės jau traukiasi tolyn nuo mūsų šeimos, bet dar nepalieka ramybėje. Tiesą pasakius, jaučiu jau labai stiprius mažulėlio judesius ir jie jau būna ganėtinai skaudūs ir kai kada net prašau pilvelio gyventojo šiek tiek aprimti. Palyginus šiuos judesiukus su tada, kai laukiausi Vilčiuko, tikrai jie yra visiškai kitokie. Matyt, mergaitės švelnesnes ir mažiau skriaudžia mamytę.

 

Per pastarąsias dvi savaites nepriaugau nė gramo, domėjausi, kad šiuo nėštumo laikotarpiu gali sumažėti svorio augimas. Tačiau galiu pasakyti, kad šią savaitę jau supratau, kad man tampa sunku judėti, sunkiau išlipti iš automobilio ir sunkiau apsirengti.

 

Norėčiau pasidžiaugti, kad iki termino liko vos 95 dienelės, tuojau galesiu pradėti braukyti dienas kalendoriuje. Greit prabėgs šventės ir dienų bus dar mažiau.

 

Kai kurios mamos žino mano įstoriją, kad sergu reta liga, tad kas dvejus metus turiu lankytis nedarbingumo lygio nustatymo tarnyboje dėl savo negalios. Šią savaitę ten apsilankiau ir mane nustebino malonus specialistas, kuris išeinant ne tik palinkėjo sėkmės gyvenime, bet ir lengvo gimdymo. Rodos, ką vyrai supranta... Bet taip malonu, kai atkreipia dėmesį :)

 

Šiuo metu atrodome štai taip:

Na, žinoma, ir pabaigai, pirmadienį važiuojame į Antakalnio perinatologijos centrą susitikti su pilvelio gyventoju.

Visus įspudžius papasakosiu kitą savaitę.

 

Be galo laiminga nėštukė Jolita :)

08. Dec 2012, 08:43

Grazus tavo pilvukas ir pilvinukas... Laukiam laukiam susitikimo su ,,Aleksiuku''... 🌷

07. Dec 2012, 08:50

Va koks dzentelmesnas tavo sunelis 😀

06. Dec 2012, 12:07

😘

06. Dec 2012, 11:46

🤗

06. Dec 2012, 11:35

Dekui zu palinkejimus 😀

06. Dec 2012, 11:34

Labai gražus pilvelis 😀 Malonaus susitikimo pirmadienį!!! 🌷

rugpjutis rugpjutis 06. Dec 2012, 11:13

🤗 🤗 🤗 🤗