ROBERTA: 29 savaitė kvepianti vanile ir obuolių džemu bei coliuko įkvėptas darbelis

ROBERTA: 29 savaitė kvepianti vanile ir obuolių džemu bei coliuko įkvėptas darbelis

25. Mar 2014, 14:58

Sveikutės, labas MK ! Kiek esu šiame portale, turbūt sveikinausi tikrai netoli šimto kartų, kas sukaičiuos, kiek pasisveikinimų bloguose, rubrikų – kurias pasiūliau įkurti, ir kurios visai neblogai prigijo straipsniukuose, gausiuose konkursiniuose straipsniuose ir tiesiog pokalbiuose, forume su mamytėmis.

 

Na, o šie blogai, šie pasisveikinimai – kitokie, man ypatingi ir turėsiantys išliekamąją vertę – pasiveikinimas kaip NĖŠTUKĖS, kaip BŪSIMOS DVIEJŲ vaikučių mamytės, kaip vis dar ypatingoj būsenoj esančios, tad šitai galiu suskaičiuoti sveikinuosi kaip nėštukė jau 20 –ąjį kartą ! 

Kiek emocijų sudėta šiuose straipsniukuose, nuo džiugesio akimirkos pasidalijimo, iki sopuliukų ir pasiguodimų. Ech, dar kartą suprantu, kad nebereikalo ėmiausi rašyti, lieti, pamąstyti, pasakoti, klausti, skaityti.

Šios savaitės spalva – ŽALIA – pavasariška. Šios savaitės nuotaika – PAKILI/SUNERIMUSI. Pakili nuotaika, nes vėl saulė šoka už lango, nes visai neblogai jaučiausi visą savaitę (nepaisant nuovargio). Sunerimusi, nes vis dar serga mano mažuliukas, kolkas mano mažiausiasis, kuris greitai dalinsis meile su broliuku.

Taigi mes su coliuku sėkmingai „persiritome“ į trečiąjį trimestrą !

Mažylis vis didyn ir didyn, o spyriukai vis stipresni. Smagiausia stebėti, kaip įsiremia kojyte ar rankyte, pilvukas iškyla ir gali jausti savo mažiuką ranką pridėjus – tos akimirkos begalo mielos. Sakome – duok „penkis“ mažyliui, taip brolis su tėčiu juokauja, chi. JAUSTI SAVO KŪDIKĮ NUOSTABIAUSIAS DALYKAS PASAULYJE ! Tai patvirtins, manau, kiekviena mamytė, kuri tai patiria, patyrė ar dar patirs. Prisiminus pirmuosius nerimastingus apsilankymus pas daktarytę, su klausiamu žvilgsniu, pirmąją mažiuko nuotraukytę – kur matosi visas „žmogeliukas“, o tu dar jo net nejauti. Tas suvokimas, kad tavyje auga nauja gyvybė. Šią savaitę paskatinta tokių mielų prisiminimų nutariau juos įprasminti, įamžinti. Radusi šaunią idėją – ėmiausi darbelio.

Tam man prireikė nedaug:

Meilės,

Mieliausio žmogučio pirmosios nuotraukytės;

Spalvoto popieriaus (norimų dviejų spalvų);

Klijų;

Žirklių (arba peiliuko pjaustymui);

Bei nuotraukos rėmelio – šis darytas mano prieš keletą metų – dekupažuotas, taip ir stovėjo belaukdamas tinkamos nuotraukytės – ir sulaukė !

Na, o padaryti išties lengva. Išpiešiau ant vieno lapo nėštukės trafaretą, iškirpau ir užklijavau ant kito šviesesnės spalvos pagrindo. Tuomet iškirpau apvaliai coliuko nuotraukytę ir „įtupdžiau“ į pilvuką. Dar keli užrašai, kabiname ant sienos ir . . . džiaugiuosi kaskart pažvelgusi į savo mažiuliuką.

Dar mūsų savaitė ne tik sentimentali, bet ir laaabai kvapni ir gardi.

Sukiojamės su sūnuku virtuvėje ir kuriam gardumynus – akims, gomuriui.

Beje AČIŪ už atrastą, pasidalintą receptuką „VYŠNINĖ SVAJA“ – keksiukai išties verti išbandyti ir skanauti. Dar gaminome sluoksniutos tešlos „ROŽYTES“ arba kaip aš sakau – improvizacija tema „Kai atvyksta ar jau atvyko nenumatyti sveteliai“, kai galima dėti ką tik nori, kas tuo metu šaldytuve guli – šokoladinis kremas + bananai, džemai, uogienės, varškytės, mūsų atveju – mano gamintas rudeninis obuolių džemas su trupučiu varškytės ( likutis nuo keksiukų).

20140325155639-51693.jpg

Hm, ką dar jums papasakoti ? Na, be eilinių pasiskundenimų turbūt neapsieisiu, chi – maudžia pilvuką, nugarytę, bet tai normalu, juk viskas byloja apie ILGĄ nueitą kelią ir kasdien mažais žingsniukais artėjantį susitikimą su mažuliuku.

Tiesiog plaukiame pasroviui, kartais pavargstam, dažniausiai mėgaujamės ir vertinam tai ką turime.

Šiam kartui tiek, na, o vakarop keliaujame pas daktarytę – bet apie tai jau kitos savaitės coliuko bloge !

Geros nuotaikos Jums visą ateinančią savaitę !

Ačiū, kad skaitote ir laukiate kartu.

Roberta

29 nėštumo savaitės: kaip vystosi mažylis? Patarimai būsimai mamytei - skaityk Nėštumo kalendoriuje->>>

Nepamiršk įsidėti naujagimiui skirtų sauskelnių Huggies® Newborn į krepšį prieš gimdymą, kad pirmasis mažylio susitikimas su šiuo pasauliu būtų švelnus, minkštas ir sausas!

20131128122207-21957.jpg

 

31. Mar 2014, 17:56 maharajah

Kai labai nori gali turėti, kai paaugs pagrandukė 😉 😛 🌷

30. Mar 2014, 00:31

Ach kaip pavydziu tau pilvelio! 🌷 Nors dar nei savaite nepraejo, bet tokia tustuma ir ilgesys. Labai ilgiuosi tu visu spyriu, sikniuko iskelimu... Ach kaip gera prisiminti. Ir vel noriu pilvelio! ❤

27. Mar 2014, 17:43 natiuska

Ačiū 😉

27. Mar 2014, 13:52

Labai grazi ideja, svarbiausia pacios ranku darbas 👍

27. Mar 2014, 12:58

Man priešingai iki nėštumo nebuvo jokių skausmų nugaros, nėštumo metu prasidėjo, o po gimdymo pirmo ir liko, ilgiau 10 min negalėdavau būt pasilenkus, o dabar išvis patyliu - neina pasilenkt, skauda . . . Jau matomai ir liks ta problema nepadės jokie diržai ir tepalai, ką dabar 😀

26. Mar 2014, 18:29 utopija

Ne, tas diržas tikrai nėra stebuklas, bet kadangi tokį turėjau, tai ir nešiojau, šiek tiek padėjo. Labiausiai tai gimdymas padėjo 😉

26. Mar 2014, 14:03 Zylutee

Dėkui, gal pagal "mitus" , kad berniuko laukiantis grožio neatima 😀

25. Mar 2014, 20:24

Ačiū už atsiliepimus 😉

Na, matomai, kad diržo nenešioju tai ir skauda

25. Mar 2014, 20:21

Labai gražus darbelis 😉 👍 Ir malonu matyti mano pasiulitus keksiukus 😀

25. Mar 2014, 18:46

tikrai tikrai laukiame kartu su tavimi 😀

Krisliukas Krisliukas 25. Mar 2014, 17:09

koks darbelis fainuolis 👍 🌷

25. Mar 2014, 17:04

Superinė idėja su ta nuotraukyte!!! 👍
Dėl nugaros skausmų, tai man pačiai nėštumo metu panašiu metu pradėjo skaudėti ir skaudėjo iki pat pabaigos, tuos skausmelius palengvino specialus diržas ir mankštelės baseine.