29 savaitėlė: Mažylio staigmena

29 savaitėlė: Mažylio staigmena

26. Feb 2013, 08:00

Sveikos mielosios. Kaip su vėjeliu pralėkė dar viena laukimo savaitė, kartu atnešdama begalę įvairiausių minčių ir baimių.

 

Kaip minėjau praėjusį kartą, šią savaitę buvo paskirtas vizitas pas gydytoją. Taigi, pamatavo vaikelio širdelės toniukus, pažiūrėjo echoskopu, kaip auga mūsų mažasis vyrukas. Pasirodo, mūsų vyrukas ne toks jau ir mažas - šiuo metu sveria 1900 g ir, pasak gydytojos, sveikut sveikutėlis.

 

Na ir didžioji naujiena - mažylis ėmė ir apsivertė žemyn galvyte ir įsitaisė, kaip priklauso, natūraliam gimdymui. Prisipažinsiu, mane ištiko lengvas šokas!!!

 

Atrodytų, koks čia gali ištikti šokas, juk tai natūralu, taip sukurta gamtos, bet mano atveju tai buvo labai labai menka galimybė. Turiu dviragę gimdą, todėl dėl vietos trūkumo neapsivertė Mantukas ir į pasaulį pasibeldė 37 savaitėlių. Lietuvos gydytojai, galima sakyti, nedavė jokių vilčių antrąjį vaikelį gimdyti pačiai, tad ir buvau jau nusiteikus operacijai.

 

Nemoku net apsakyt, kokios mintys dabar sukasi mano galvoje. Kartu labai džiaugiuosi, kad galėsiu patirt gimdymą, bet kartu ir labai bijau, ar sugebėsiu viską padaryt taip, kaip reikia, beprotiškai bijau gimdymo skausmų, plyšimo ir viso kito, kas gali nutikti.

 

Galbūt labiausiai gąsdina tai, kad gimdysiu Vokietijoj temokėdama vos kelis vokiškus žodžius. Viliuosi, kad gimdymas prasidės tuomet, kai vyras bus namuose ir lydės mane kiekvieną žingsnį, vertėjaudamas, ką sakys gydytojai.

 

Šiuo metu labai intensyviai ieškau informacijos apie tai, ko prireiks būnant ligoninėj po gimdymo. Kadangi pirmasis gimdymas buvo cp, tai pasiruošimas buvo visai kitoks nei po natūralaus gimdymo. Kokius įklotus pirkti? Kiek jų pirkti?

 

Būčiau labai dėkinga, jei pasidalintumėt savo patirtim ir parašytumėte, ko jums prireikė po gimdymo. Vaikeliui viskas suruošta, ką vešiuosi į igoninę ir galbūt jau netrukus pradėsiu pamažu krautis krepšį, kad atėjus lemtingam momentui nereiktų dėl to sukti galvos.

 

Na, o dabar truputį apie Mantuką, kuris gyvena "mofkių" bume. Kaskart papuolęs į žaislų skyrių parduotuvėje, ieško paties geriausio žaislo pasauly -  "mofkės''. Pastebėjau, kad visi jo žaidimai susiję su motociklais, stato garažą jam, važiuoja su mofke, jei pamatys per televizorių motociklą, tai net akytės nušvinta ir šaukia ''mama, žiūrėk moke".

Šiam karteliui tiek.

Mama Rasa, Mantukas ir tėtis Vytautas

26. Feb 2013, 15:02

Viskas bus gerai, kaip gamta sutvėrė viskas pereinama ir tada džiaugiamasi mažutėliais stebuklais 😉

26. Feb 2013, 13:29

tai viska ziurausi daugumoj internetu pirkt, net lovyte ir ta pirksim internetu, o tas googles vertejas kartais kaip isvercia tai visiska nesamone buna. o cia nueini y vaistine su receptu ir tai klausineja visko, tai stoviu tik issiziojus ir jei ne vyras tai nenusipirkciau nieko turbut 😃

blogietee blogietee 26. Feb 2013, 13:25

Rasa, sakyčiau labiau pasidomėk per forumus, nes asmeniškai aš, tai visus paketus gavau ligoninėje (dar ir taip būna Lietuvoje 😃) o namuose man pakako paprastų paketų..
Ir gal yra kokia internetinė parduotuvė, tai tau net ieškoti po pardes nereiks, viską atsisiųsi gal 😉 o jau terminus su google žodynu gali pasiversti 😉
Gražaus laukimo 😉

26. Feb 2013, 13:19

man po gimdymo uzteko paprastu paprasciausiu didesniu paketu, cia nezinosi koks gausus ar negausus kraujavimas bus 😀 sekmes!!!!

26. Feb 2013, 13:16

guzikeli, pradzioj nusipirk pakuote,o veliau jei dar gausiai kraujuosi nusipirksi antra pakuote,bet manau pilnai uzteks ir paprastu paketu,tik su daugiau lasiuku.

26. Feb 2013, 13:10

tau gerai, o as net pasakyt vaistinej nemoku vokiskai 😃 maciau yra parduotuvej tokiu paciu kur visos mamos rekomenduoja tai ir nusipirksiu pakuote ir bus rami galva

26. Feb 2013, 10:11

aciu uz patarimus, butinai reiks paieskot nes laiko ne tiek jau ir daug like 😉

26. Feb 2013, 08:54

Ir as sveikinu,kad maziukas jau apsiverte ir galesi gimdyti pati. Tu savo mieste pasiziurek parduotuvese kur butu naujagimiam skirti daiktai ten turetum rasti ir paketus po gimdymo. Pas mus anglijoje viena is tokiu parduotuviu mothercare,joje as pirkau paketu viena pakuote,nes ju ten buvo 20 ar 30 ir man pilnai uzteko,veliau naudojau iprastus paketus.

26. Feb 2013, 08:30

Visu pirma sveikiname su apsivertusiu kudikeliu 😀
Del info tai manau paieskok forumuku internete apie gimdziusias ar besilaukiancias mamytes Vokietijoje,jos tikrai tau suteiks daug naudingos info 😀
Dziugu,kad jums puikiai einasi to linkiu ir ateityje 😀