33- ioji savaitėlė! Mes jau pasiruošę!

33- ioji savaitėlė! Mes jau pasiruošę!

23. Apr 2014, 00:14
Labas visoms Mamytėms ir MK,


  Velykos greit atkeliavo, taip pat greit ir praūžė! Tikiuosi turėjot puiku laika kartu su šeimomis, giminėmis ir šiltu oru! Mums buvo šiek tiek kitaip: Londone buvo niūru, drėgna, nors nešalta... ir... vietoje šeimos ir giminės nedidelis draugu būrelis... Jau minėjau Kalėdiniam blogiuke, tokia mūsu išvykėliu dalia. Bet manau, tai vienos is paskutiniuju švenčiu atskirai nuo artimuju, nes kai mažiukas gims, turėsim daugiau laiko ir galėsim didžiosiomis metu šventėmis džiaugtis kartu su mylimiausiais!!! Taigi tęsiant apie dienos ivykius, nenorėdami niūriai tūnoti ir persivalgyti namuose, nusprendėm Velyku diena praleisti boulinge. Visi mėtė kamuolius ir kovojo boulingo aikštelėje, o mes '' mamukas ir sūnytis'' tuštinom tetuko kišenę ir bandėm kaip veikia žaidimu aparatai :)... Esu gana azartiska, bet moku laiku sustoti. Visai smagiai pasibuvom, nors vakare jaučiausi labai pavargusi ir apsunkusi. Normalu, juk mums jau 33 savaiteles!!!... :)
  Mūsu pagrindinis veikėjas 33- iaja savaitę gyvena tikrai aktyvu pilvuko gyvenima: reaguoja i balsus, triukšma ir ivairius kitus garsus, juda, iškeldamas vis didesnius kauburėlius ir jau stiprokai aplaužydamas šonkaulius mamytei! Kartais net gražiai pabaru : '' mažiau, žinau, kad tau darosi nepatogu, bet leisk mamai bent prieš nakti švelnius tavo judesius pajusti'' :)! Taip, prieš užmiegant ne tik žirniukas stipriai remiasi i mamytės šonkaulius, bet ir nugarytės skausmai dažniau pakamuoja. Kartais būna taip, jog galiu gulėti tik ant dešinio šono. O ir apsisukimai vis lėtėja.. Net juokinga kartais pasidaro, kai norint atsikelti reikia inkšti, kaip bobulytei ir remtis į tetuko petį... Paprašau kartais greito masažiuko, tam kartui praeina, o poto vėl diegia... Bet žinokit, kai užmiegu, nieko nebejaučiu, nes parpiu sau išsijuosus. 
  Šiandien buvom pas daktaryte ir galiu pasakyti, jog mes esam pasiruošę!!! Vaikas jau taisyklingoje padėtyje, galvyte žemyn, o ir mama šaunuolė- pagaliau susikrovė '' manta'' i ligoninę. Trūksta vos keletos labai nereikšmingu dalykėliu sau, o visi kiti daikteliai jau guli lagamine ir laukia kada bus panaudoti. Dabar jaučiuosi rami, belaukianti finišo. Su daktaryte truputėlį aptarėm mano gimdymo plana: klausimai skambėjo taip:
1. Kokį gimdymo būda pasirinkote? Vandenyje
2. Ar norėsite katik gimusį savo vaika pajusti '' skin to skin''? Beabejo, tai yra labai svarbu tiek mamai tiek vaikui.
3. Ar vyras norės nukirpti virkštelę? ( šis klausimas buvo kiek keistokas, juk net mano vyras nežino kaip sureaguos i visa tai). Neesu tikra.
 
Tai žinokit tiek klausimu ir tebuvo. Labai mažai ir greitai viska surašė davė skrajutę, kaip užsiregistruoti ekskursijai po ligoninę, kurioje gimdysiu ir tiek. Buvau šiek tiek nusivylus. Jau ir taip viskas greitai čia pas mus vyksta, kaip konvejeriuose, tai nors apie gimdyma tikėjausi gauti daugiau informacijos ir didesnio noro iš daktarytės duoti informacijos. Aišku, šiek tiek visko gavom per trumpuosius kursus ( apie juos pasakojau praeitam blogiuke), tai pamaniau: gerai, kad neatsisakėm apsilankyti, nes būtume išvis žaliukai... 
Patarė pasidaryti skiepa nuo gripo, tai bandysim eiti šia arba kita savaitę. Taip pat kitai savaitei susiplanavom ekskursija i gimdymo centra. Nepaminėjau, kad gimdysiu gimdymo centre, kuris yra visai šalia ligoninės. Manau, kad tiek vienoje tiek kitoje vietoje susikomplikavus gimdymui gausiu visokeriopa pagalba.
  Po vizito pas daktarytę susitikau su dar dviem labai gražiomis būsimomis mamytėmis. Buvo tikrai labai smagu papliurpti apie gimdymus, savijautas ir šeip apie visokius kitus dalykėlius! Beje, visos susitikom pirma karta, visos esam iš Londono, visu leliukai pilveliuose panašaus laiko ir visos susipažinom Mamyčiu klube! Tikiuosi draugausim ir bendrausim! Ačiū Mamukės! Ryt lauksiu svečiuose kitu mamyčiu jau su vaikais mažais ir dideliais '' arbatėlės popietei'' :). Ech, kaip smagu! Laikas greičiau bėga.
  Šia savaitę buvom fotosesijoje '' pasimaivykim rapsuose''. Vis dar laukiu nuotraukyčiu, kita savaitę tikrai turėčiau sulaukti, o tada jau pasidalinsiu ir su Jumis mielosios! Pati su nekantrumu noriu pažiūrėti ar geri mes modeliukai :). 
  Pamenat, turėjau sarašiuka, tai iš sarašo nepadariau tik keletos dalyku: niekaip nenuėjau į baseina ( kai prižiūriu mergaitę, tai neimanoma, o kai turiu laisvas dieneles vis kur kitur b ėgioju ir lekioju. Gaila.) ir neatsiverčiau nė vienos įdomios knygos. Matyt, taip ir liks. Na, svarbiausius punktus užpildžiau, o tas guodžia :). 


Ačiū mamytės už dėmesį ir iki kitos savaitėlės! 

P.S. Savaitės citata. '' Šventės tampa pilnavertėmis tik tada kai šalia artimieji. Ta suprasti reikia laiko...''

Būsima mamytė Gintarė.
 

33 nėštumo savaitė: kaip vystosi mažylis? Patarimai būsimai mamytei - skaityk Nėštumo kalendoriuje->>>

Nepamiršk įsidėti naujagimiui skirtų sauskelnių Huggies® Newborn į krepšį prieš gimdymą, kad pirmasis mažylio susitikimas su šiuo pasauliu būtų švelnus, minkštas ir sausas!

20131128122207-21957.jpg

25. Apr 2014, 12:42 Gintare24

Ačiū, tikiuos nebus jokių stresų ir nepaskubinsiu mažylio atėjimo😀)o dabar manau visom mamytėm svarbiausia užduotis judėti, kuri bent man , dar sunkesnė nei tie mokslai😃

24. Apr 2014, 21:37

Ne, lovyte planuoju statyti po dar keletos
savaiciu. Rupi jau labai 😀 o tada jau lauksim isskete rankas savo maziuko 😉
Sekmes tau baigiant mokslus! 😀

24. Apr 2014, 21:25 Gintare24

Žurnalistiką ir viešuosius ryšius😀))kai mokslo metų pabaiga ir yra tų darbų😀)Tikiuos, kad bus protingas😃o dėl daigtų sau tai taip ir galvoju padaryti, vienu kartu nevažiuoti ir viską nusipirkti😀)vaikeliui liko tik smulkmenos ir vežimėlis, bet jį pirksim kitą savaitę😀)O ar lovytę jau pasistatėt?😀

Tai man regis taip ir links neziniukas! Nieko tokio, tiek islaukei islauksi ir paskutini laika 😀
Tai kai tik turi laisva diena, susidaryk sarasiuka ir nuvaziuok, jei iseina viska vienu ypu susipirk ir bus rami galvele 😀. Susidek daiktus ir toliau mokykis. Juk nereikia katik gimusiam leliukui daug daug visko. Reikia to, kas butiniausia.
O ka taip stipriai mokaisi? Vaikiukas bus protingas tiek ziniu per nestuma gaves 😃

24. Apr 2014, 17:42 Gintare24

Ir manęs laukia fotosesija😛

24. Apr 2014, 17:40

Pranešu, kad mažylis vėl nenorėjo pasirodyt tai bus didžiausia staigmenėlė, ginekologė įtaria, kad mergaitė, bet sunku jai ką sakyti kai kojytės visad suglaustos😀)beto paaiškėjo, kad man ne 32 o kaip ir tau, 33 savaitė, ištiko panika...vaikui liko tik smulkmenos, tačiau pačiai man dar nemažai ką liko nusipirkti, o terminas jau birželio 13-15, nors man sesija baigsis birželio 11...nebus kada nei atsipūsti, labai tikiuos, kad mažylis ateis tada kada numatyta ir ramiai pabaigsiu mokslus😀))daug darbų darbelių, nėra pas mane to ramaus laukimo malonumo☹atsiskaitymai, namų darbai ir sesija...nieko, kaip nors😀mažylis dar net negimęs jau gyvenima studento ritmu😃

24. Apr 2014, 00:04

Visos kartu sulauksim foto. Laukiu ir as labai 😀

Krisliukas Krisliukas 23. Apr 2014, 15:39

labai labai smagiai paskaičiau 😉 jau greit finišas 😀

23. Apr 2014, 14:04 natiuska

Aciukas! Kaip smagu, kurios skaitot kiekviena savaite blogiuka 😀

23. Apr 2014, 14:04 Ingaa

Taip Ingaa, kaip Utopija minejo cia labai jauciasi kita sistema. Jau po truputi iprantu. Noreciau sekmingai pagimdyti vandeniuke. Tikrai gimdymo istorija pasidalinsiu 😉

23. Apr 2014, 14:02 utopija

Dekui Utopija stengiames juk paskutines nepriklausomybes savaites 😃 Taip, sake pasidaryti iki 38 savaites ta skiepuka. Istikruju esu neskuepyta nuo mokyklos laiku, tai net nezinau ka daryti. Nelabai as noriu, nors va siandien atsikeliau su sloganor jauciu, kad tik bloges. Na ka, abiems nebedaug liko. Ziuresim kuri pirma isperes sunelius 😉

23. Apr 2014, 09:58

Puikus blogiukas, super!

23. Apr 2014, 09:56

ir laukiam foto reportazo is rapsu lauku 😀

23. Apr 2014, 09:56

del skiepo ir man kazkaip idomiai pasyrode... kaip smagu gimdysi vandenyje 😀 as irgi planavau bet deja gimdykla su spec vonia buvo uzimta ☹

23. Apr 2014, 00:58

Vistik sauniai laika leidziat ir produktyviai 😉
Idomu tai, kad as norejau skiepintis nuo gripo, bet gydytoja nepatare, o stai pas jus net pati sake - dar karta sistemu skirtumas isryskeja 😀 pas mus(bent manes) neklause ir apie virksteles kirpima, o stai "oda prie odos" pazodziui tai savaime suprantama, kad uzdeda leliuka tai labai naudinga ir net neklausia 😀 Idomiai.
O tas pukavimas vartantis ar keliantis ir man iprasta kaip bobulytei 😃 Bet, jau tikrai ne tiek daug liko 😉