35-oji nėštumo savaitė. Gyvenu artėjančių švenčių nuotaikomis

35-oji nėštumo savaitė. Gyvenu artėjančių švenčių nuotaikomis

08. Nov 2011, 08:00 Krisliukas Krisliukas

Sveikos gyvos. Kokios jūsų nuotaikos? Gal jau gyvenate artėjančios žiemos nuotaikomis? Aš vis karts nuo karto pagalvoju apie Šv.Kalėdas. Jos bus kitokios nei kasmet.

 

Jau daugybę metų mes Kūčias ir Kalėdas sutinkame pas mano tėvukus Panevėžyje, ruošiame vaišių stalą, vaišinamės, o vakare sumigus vaikams ir tėvams su vyru baigiame pakuoti dovanėles, kurias sudedame į didžiulį maišą ir pakišame po eglute. Tokios mūsų tradicijos, kurios, panašu, šiemet bus truputį pakoreaguotos viešnios iš anapus.

 

Nežinia, kada mūsų mažoji sugalvos pasibelsti į šį pasaulį, bet ir taip aišku, kad per šias jaukias Kalėdas ji bus dar mažas trapus angeliukas.

 

Tad pirmą kartą gyvenime visas didžiąsias šventes sutiksime mūsų namuose. Vyras, aišku, labai džiaugiasi. Jo svajonė - kasmet per šventes būti namie. Bet mano nuomone, kol dar mūsų tėvai yra gyvi, reikia švęsti kartu, o vieni dar spėsime pasibūt. Va tokios mano nuotaikos, gyvenu artėjančios žiemos ir švenčių dvasia.

 

Jau po truputį galvoju apie dovanėles ir namų puošimą šventinėmis dekoracijomis, nes vėliau nebus kada. O man jau 35-toji nėštumo savaitė. Vaikutis auga didyn. Jis jau panašus į mažą arbūziuką. Pasirodo, visi fiziniai vystymosi procesai jau pasibaigę, o likusios iki gimdymo savaitės yra skirtos vaikučio svoriui paaugti.

 

Vis pasvarstau, kokio svorio gims mažylė.

 

Labai norėčiau, kad ji būtų mažutė ir smulkutė, visai nepanašį į broliukus. Kartais pabudusi naktį ar prieš užmigdama pasvajoju, į ką ji bus panaši. Ar vėl į vyrą, kaip ir du mano nenuoramos, ar šįkart jau į mane. Nors tiesą sakant, labai norėčiau, kad mažoji būtų panašį į mano mamą.

 

Bet juokiuosi, kad vyras visus vaikus "gamina" pagal vieną ir tą patį šabloną. Tad stebuklo nesitikiu :D O gal... juk bus beveik šv. Kalėdos - stebuklų metas.

 

 

 

Labai labai laukiu TOS dienos, nes vaikučio nešiojimo džiaugsmo nebejaučiu. Kas valandą keliuosi į tualetą, galiu miegoti tik ant kairio šono ir tai labai sunkiai, nes pradeda skaudėti kairį klubą, nutirpsta kojos. Vis dažniau naktimis atsibundu nuo bjauraus jausmo, lyg man skrandis norėtų išlipti lauk.

 

Nors prieš naktį nepersivalgau ir rūgštys nekyla, skausmas būna toks dusliai sunkus. Ir vieną naktį supratau, kad čia mažoji ištiesusi savo kojytes lyg pliaže man tą skrandį spaudžia. Tad jei dabar kažką panašaus pajuntu, judinu pilvuką ir prašau, kad mažoji įsitaisytų pilvelyje kompaktiškiau. Einu kaip pingvinas, o gal kaip antis...

 

Net gamindama valgyt pritrūkstu oro, jau nekalbu apie ilgesnį pasivaikščiojimą lauke. Vieną dieną išėjome su mažiuku į netoliese esantį mišką pakvėpuoti grynu oru. Po pusantros valandos vaikščiojimo vos grįžau namo. Skaudėjo klubus, spaudė pilvo apačią, trūko oro. Na, žodžiu, buvo visai nelinksma.

 

Tiesa, jau nebesisveriu, atsibodo skaičiuoti kilogramus. Kiek jau priaugsiu, tiek. Dėl papildomų kilogramų visai nesuku galvos, nes žinau, kad jie ištirps kaip žiemos sniegas. Labai išgyvenu tik dėl vaikučio svorio. Vis galvoju, kad priaugdama daug kilogramų, priauginsiu papildomo svorio ir mažajai. Bet gydytoja paskutinį kartą apžiūrėjusi echoskopu nuramino, kad mergytė atitinka savaites, yra normalaus svorio, ir net šiek tiek mažesnė.

 

Jau susipirkau beveik visus daiktus, reikalingus vežtis į ligoninę, taip pat drabužėlius dukrytei. Tik krepšio dar nesusikroviau, dar nesiruošiu gimdyti, tai padarysiu truputį vėliau. Iš tikrųjų negaliu patikėti, kad taip greitai bėga laikas. Praeitos savaitės kaip ir nebuvo. Vėlinės, artimųjų kapų lankymas, Beno atostogos - dienos pralėkė akimirksniu.

 

Ir toliau mezgu, mokausi ispanų kalbos, kurpiu planus dėl Kalėdų ir dovanėlių. O štai dabar prisidėjo dar vienas malonus rūpestėlis. Šį sekmadienį "Mamyčių klubo" mamų pastūmėta organizuosiu Kūdikio sutiktuvių (angl. Baby shower) vakarėlį. Prisipažinsiu, nelabai įsivaizduoju, koks tas vakarėlis turi būti, bet viskam yra pirmas kartas.

 

Kaip pavyks sutiktuvės, papasakosiu kitame dienoraščio puslapyje. Dar labai noriu pasveikinti Giedrę, MK naujai iškeptą mamytę, sulaukus dukrytės Gretos. Aukit ir stiprėkit. Ramių naktų jums, daug daug pienelio!

 

O visoms mamytėms noriu palinkėti, kad džiaugtumėtės, jog atsibundate kas rytą ir išgyvenate naują dieną. Būkite patenkintos, kad esate sveikos, turite šeimą, draugų, jaukius namus, kad kuriate, kad gyvenate. Jauskite gyvenimo pilnatvę ir džiaukitės gyvenimo teikiamomis akimirkomis.

 

Linkėjimai

Kristina

08. Nov 2011, 15:49

labai siltai parasyta 😍

08. Nov 2011, 14:49

😃 👍TAI TĄ NEFOTOGENIŠKUMĄ BŪTUMĖT PASLĖPĘ, JUK RANKŲ JAU DAUGIAU 😃

Krisliukas Krisliukas 08. Nov 2011, 14:29

antros antros 😃 žinok ir aš taip maniau, kad ten antra, bet gavos kad antras 😃
taip, čia foto iš antro nėštumo, šįkart nesidariau, norėjau, bet persigalvojau..pilvas ne fotogeniškas 😃

08. Nov 2011, 14:10

pala pala tada man trūksta rankų ant pilvo 😃 ar čia kai antros laukeis ar dabar

Krisliukas Krisliukas 08. Nov 2011, 14:07

😃 tu kaip visada savam stiliui 😃 taip, nuotrauka mano 😉, na noriu kad mergytė būtų smulkutė, ne plačių pečių kaip bernai ar vyras, nebent ateity būtų rutulio stumikė 😃 o norėčiau kad būtų mažo svorio, nes lengviau gimdyt 😉
dėl sutiktuvių, tai MK mamytės privertė organizuot, būčiau nieko nedarius 😉

08. Nov 2011, 14:06

mhhh 😍 🌷

08. Nov 2011, 14:01

OOOOOOooo kad prirašius, pirmas klausimas: ar čia tavo foto, kur rankos ant pilvelio?
antras klausimas: kodėl taip nori, kad vaikelis būtų mažiukas? 😀
nu užteks kamantinėti 😃 toj foto kur abu tavo vaikai, tai labai nepanašūs 😛
tai sakai būsi papūga, prisižiūri TV ir rengi baliuškas, gaila, kad toli gyveni , atmaučiau😃
Laikykis!

08. Nov 2011, 11:53

Šiemet tikrai jums šventės bus kitokios, bet labai smagios. Ak, jau visai nedaug liko, pradėjusi planuoti šventes, net nepajusi, kaip laikas prabėgs 😀 Mes irgi jau gyvenam šventinėm nuotaikom, klausom Kalėdinių dainų, valgom kūčiukus, mandarinus, renkam idėjas ir mąstom, kokia šiemet bus mūsų šventė 😀 Labai lauksim įspūdžių iš mažylės sutiktuvių vakarėlio, tikrai šauni idėja 😘 🤗 🌷 🌷 🌷

Krisliukas Krisliukas 08. Nov 2011, 11:38

na tikiuosi, kad mergytė 😀 mano gyd. duoda 99 proc., o genetikė kai žiūrėjo anksčiau, tai į kortelę įrašė, kad moteriška lytis... na kaip bus taip 😉
🌷

08. Nov 2011, 10:58

aciu uz sveikinimus😀
vajetau kaip gerai kad pilvo nebera, nors dar tebekankina tarpvietes kaulo skausmai kai reikia keltis naktimis.
O ta 100%pasake kad mergyte?😀 nieko dar pakentek jau netoli tas finisas😀

08. Nov 2011, 10:48

smagus laukimas 😀 🌷

08. Nov 2011, 10:42

👍 😍 🌷 skaityčiau ir skaityčiau 😉

08. Nov 2011, 09:44

Smagu skaityti, viskas vargelis pasimirš, kai turėsi lėlytę 😉

08. Nov 2011, 09:20

Kristina ,kaip smagu skaityti,net truputi pavydziu nes pati baisiai noriu mergytes taip pat tuiu du vyrukus manau mums jau uzteks,tokiu laiku jau buvau susidejusi tase i logonone ir mazasis pasibelde tokiu laiku 35sav,o jums linkiu smagaus nesiojimo,lengvo gimdymo sekmes😀

blogietee blogietee 08. Nov 2011, 08:24

Pritarsiu Divkai, nes Benas man panašesnis į tave, nei į tėtį 😉

08. Nov 2011, 08:19

Aš esu tokios pat nuomonės: Kūčias, Kalėdas stengiamės sutikti su tėvais.Draugų bus, o tėvų - jau ne .Tad Kūčių šventimas su šeima - man tradicija. O dėl panašumo - baik tu, man vyresnysis turi ir tavo bruožų. Gal tik tu nematai😀Sėkmės tau 🌷