35 savaitės. Apie sukrautas tašes ir paskutines žinias apie pilvelį...

35 savaitės. Apie sukrautas tašes ir paskutines žinias apie pilvelį...

19. Jan 2017, 22:04 Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis


Na va...šiandien sueina pilnos 35 savaitės. 35!!! Kaip ir žadėjau, parašysiu kaip kraunuosi daiktus į ligoninę, bet pasidalinsiu ir paskutiniais įspūdžiais.

Kas apie tašes....išies atrodo, kad pirmą kartą buvo lengviau, o dabar kaip gūdžiam miške....
Labai norėjau susikrauti 3 tašes - mažą į gimdyklą, antrą į palatą ir dar vieną su daiktais grįžimui namo, kuriuos paimtų vyras reikiamą dieną.  Bet kol kas viskas keliauja į vieną krepšį (tikiuosi rasiu dar laiko viską išskirstyti) :)

Taigi, į gimdyklą:

- Atskirame maišelyje (kad daktarams nereiktų smarkiai kuistis) sudėti patys pirmi vaiko daikteliai -  bodžiukas, vilnonės kojinės, šliaužtinukas,kepurytė, sauskelnė)
- Sau įsidėjau gumines šlepetes, kojinaites, gimdymo marškinius, chalatėlį ir sauskelnę reikalingą po gimdymo.
Na, o visi dokumentai ir nėščiosios knygelė laukia kuprinėje, be kurios iš namų neišeinu :D

Į palatą:

-Vaikeliui paėmiau 3 drabužių komplektėlius (du paprastus ir vieną šiltesnį). Žinoma dar įdėjau sauskelnių, drėgnų servetėlių, rankšluostį iš šiltą dekiuką.
-Sau įsimečiau laisvą tinkančią laisvai maitinti suknelę/naktinius, maitinančios liemenėlę, rankšluostį, dušo šlepetes, man įprastas higienos priemones ir didžiąją dalį rinkinio po gimdymo (sauskelnė, paklotėliai, kelnaitės, įklotai).

Kol kas dar nesupakuota krūvelėje laukia trečioji daiktų dalis - daiktai grįžimui namo:
- Kūdikio automobilinė kėdutė, drabužių komplektėlis, šiltas kombinezonas, šalikas, kepurė ir mano drabužių komplektas.

Kai rašau, viskas atrodo taip paprasta, bet viską krautis kur kas sudėtingiau....bet kas lengviau - atsisakiau man pirmą kartą išvis neprireikusių daiktų - kremukų, vazelinų, vaikiškų odos priežiūros priemonių, papildomų užkandžjų, vandens į gimdyklą...Na, šių dalykų bent su pirmuoju neprireikė, o jei prireiks šį kartą - esu tikra vyras per kelias minutes nukeliaus į vaistinę ar parduotuvę ir nupirks :D O gal jums mano sąrašėlyje kažkas netiko, gal kažką rimto pamiršau?

Na ir paskutiniai įspūdžiai...vakar ir šiandien buvau pas daktarus. Vakar daktarė pamatavo vaikutį ir sunerimo kodėl jis toks mažas kai visą laiką labai gerai atitiko savo dienas, dabar jau virš savaitės mažesnis, o ir aš pati svorio numečiau :D Šiandien keliavau į Santariškes, o ten pasakė, kad veikiausiai vaikutis kitokius genus pasiėmė ir bus smulkus, bet dar kas savaitę pastebės augimą. Na ir ką jūs manot....Jaunius Ąžuolas gimė 54 cm. 4kg.250g., o šis paslapčiukas dabar sveria vos virš 2kg....o aš tikėjausi, kad ir šįkart bus didelis vaikutis, bet pasak daktarų per 5 savaites tikrai nepriaugs...O sako, kad antras visada gimsta didesnis :D Dabar tik viena mintis - gal reikia mažesnių drabužėlių pasiimti į gimdyklą. Ech, ir vėl tašės :D Bet kai jos sukrautos, tai ir širdis ramesnė :)

Iki, Raudonas balionėlis :) 

Va va...man ta trečia tašė tam ir reikalinga, kad nereijėtų paskui aiškinti kurioj lentynoj, kurioj eilėj kelintas rūbas 😃 Sukrauni ir ramu 😃

Žinot, man su pirmu irgi nekomentavo, net nežinojqu, kad gali. O dabaresu pakeitusi daktarę, tai per kiekvieną vizitą žiūri echoskopu ir matuoja ne tik svorį, bet ir pilvo ar galvytės apimtis. Tai man taip labiau patinka kai vis daugiau ką pažiūri, daugiau pasako 😀

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 19. Jan 2017, 23:45 Vytulka

Gimdysiu Ssntariškėse, eau labai gerom emocijom po pirmo, tai ten pat ir važiuosiu 😀 Vaikutis veikiausiai bus smulkus, bet žinot kai jau siunčia į ligoninę konsultuotis, tai ir neramu būna. Na, daktarė nuramino, tai kol kas viskas tvarkoj, laukiu tik vizito po savaitės 😃

kodelcia kodelcia 19. Jan 2017, 23:19

Smagus tas ruošimasis! Gera idėja išskirstyti į tris dalis pagal poreikį - iki šiol nebuvau pagalvojusi, bet dabar matau, kad praktiška. Ir vyrui nereiks preiš parsivežant aiškinti, kas kur padėta 😉

Deivės Mama Deivės Mama 19. Jan 2017, 22:38

O man per nėštumą nė sykio nekomemtavo preliminaraus pilve augančio kūdikėlio svorio 😀

Vytulka Vytulka 19. Jan 2017, 22:29

Kur gimdysite?
Bus smulkus vaikutis, o gal daktarai klysta, būna gi ir taip, kad gimsta didesnis nei mato 😀