36 nėštumo savaitė: Gimdymo planai keičiasi visapusiškai

36 nėštumo savaitė: Gimdymo planai keičiasi visapusiškai

05. Feb 2013, 12:00


Vaikelis kasdien priauga svorio – apie 25–30 g per dieną. Dabar jis sveria apie 2 kg 600 g ir yra apytiksliai 47,5 cm ūgio.

Štai prabėgo dar viena savaitė. Vos kelios, o gal ir mažiau savaitės ir sūpuosiu mažiausiąjį šeimos narį. Ši savaitė buvo visai kitokia, nei prieš tai. Visų pirma, buvome susitikime su pilvelio gyventoju (-a), gydytoja patikino, kad gali būti ir berniukas, ir mergaitė.

 

Tad laukti vieno iš dviejų variantų. Vadinasi, iki gimdymo tiksliai ir nesužinosime, ko laukiame. Mūsų mažulėlis (-ė) yra 10 dienų didesnis nei pagal savo amžių. Tad pagal echoskopą ir terminas atsikelia į pačią kovo pradžia. Tačiau tai manęs neglumina, nes laaabai laukiu susitikimo su mažulėliu.

 

Per visą nėštumą, pasak gydytojos, priaugau 8,2 kg (na tikrai, manau, nei per daug, nei per mažai). Jaučiuosi ganėtinai neblogai, nors pastebėjau, kad jau dejuoju kasdien, kaip man sunku išsiropšti iš lovos ar įsitaisyti saldžiam miegui. Pradėjo labaii tirpti rankos, dilgčioti dubens kaulai.

 

Dar viena žinia, kuri mane kiek nuliūdino - manęs laukia cezario pjūvio operacija. Pirmadienį lankiausi pas neurologę. Ne paslaptis, kad sergu Miastenija, tad gydytoja kategoriškai uždraudė gimdyti pačiai. Kartu nusprendėme, kad gimdysiu Kaune (Vilnius liko nuošalyje) ir, jei Kauno medikai nenoretų daryti CP, liepė reikalauti ir  nerizikuoti ne tik savo, bet ir kūdikėlio givybe.

 

Juk gimdymo metu gali ištikti priepuolis, o to pasekmės, manau, gali būti tikrai nekokios. Tad šiandieną keliausiu pas savo ginekologę ir prašysiu siuntimo į Kauno klinikas. Tada spręsime gulimosi į ligoninę datą ir lauksime gimdymo.

 

Štai kokios mano naujienos šią savaitę. Kita savaitė, manau, bus taip pat kupina laukimo ir naujų žinių. Tad iki susitikimo kitą savaitę.

 

Be galo laiminga nėštukė Jolita

05. Feb 2013, 16:29

Aciu mergaites 🌷 😀

jaldija jaldija 05. Feb 2013, 15:35

Sėkmės laukiant didžiojo gimimo stebuklo 🌷 🌷 🌷

rugpjutis rugpjutis 05. Feb 2013, 14:30

🌷 🌷 🌷 🌷 😀 😀 🤗lauksime naujienu jolita,sveikatytes tau ir tavo neziniukiui

05. Feb 2013, 13:06

Su Vilte man taip pat buvo irasas kaip ir dabar ,kad turi buti atlikta cp,bet jie vistiek dar buna,kad sprendzia. Na mano liga yra labai apgaulinga,viena minute galiu jaustis puikiai,kita gali atsijungti raumenys. Nors ir su vilte buvo planinio cp data,bet jie anksciau prasidejusiam gimdymui dar sprende kas geriausia. Bet gydytoja mano siandiena dar pridure,kad ganetinai nedaug laiko yra praeje po pirmojo cp ,tai ir tai dar dasideda del gimdymo 😀

Aciu mergaite uz grazius zodelius,tiesa pasakius jau laaaaabai laukiu,nekantraudama 😀

05. Feb 2013, 13:01

tikrai nedaug priaugai, tai ne aš po 20-30 kg 😃 bet kaip įdomiai, sako jei nedarys cp tai reikalauk, tai gal ta gydytoja tegul parašo kad tu negali gimdyt ir nereiks jokių reikalavimų ir nuotakos gadinimosi

05. Feb 2013, 12:58

kaip saunu jau mazai liko laukti 😀 pora savaiteliu ir mes jau galiesime sveikinti 😃

05. Feb 2013, 12:51

net pavydu kad jau tiek nedaug jum liko laukti 👍 😍 sekmes likuiom savaitem

05. Feb 2013, 12:29

Kaip šaunu linestra 😀 labai laukiu tavo mažiuko 😀

05. Feb 2013, 12:17

Kaip smagu, bus staigmena, kas gims 😀 O priaugai tikrai sakyčiau nedaug 😉 Sėkmės tau!

05. Feb 2013, 12:10

Taip, jau visai nedaug, man kai laukiausi gabrieles nuo 36 savaites sakydavo, viskas dabar gali bet kada gimdyti 😃 Labai linkiu kuo didziausios sekmytes!