5 dalykai, kurių nedarysi tapdama mama antrą kartą

5 dalykai, kurių nedarysi tapdama mama antrą kartą

12. Sep 2016, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Pripažinkime, pirmasis nėštumas keičia viską iš pagrindų - daugeliui visiškai „nurauna stogą“ ir pradedame daryti keisčiausius dalykus. Tas pats galioja ir auginant pirmąjį vaiką - mūsų pastangos tapti tobula, ypatinga ir nepakartojama mama, kartais būna šiek tiek per didelės. Išrinkome penkis dalykus, ko tapusi antrą kartą mama jau nebedarysite. 

Neberengsite juokingais ir nepatogiais drabužiais

Taip, tas paltukas 62 centrimetrų kūdikiui toks žavus, bet jeigu jį būtumėte įsigijusi, kai laukėtės pirmagimio, dabar net nežiūrite. Mažytės suknytės, pūstos kelnaitės po jomis, berniukiški švarkai ir net varlytės, dailūs miniatiūriniai bateliai. Taip, visa tai perka pirmakartės mamos, nes vėliau renkamės viskas, kas praktiška ir patogu kūdikiui. O jeigu dar šiuos drabužius gali atiduoti draugė, išvis tobula!

Nebebūsite bakterijų paranoikė

Viską dukart išvirinti, išlyginti ir plauti plauti plauti. Pažįstama su pirmu vaiku? Atrodo, kad bakterijos tvyro ore, jas visas reikia naikinti, kad tik apsaugotumėte šį mažulėlį. Antrą kartą viskas tikrai ramiau ir nukritųsi ant žemės čiulptuką tiesiog nuvalote į kelnes :)

Pasikeis namų tvarka

Auginant pirmąjį ne tik stengiamės namus išvalyti nuo bakterijų, bet ir laikyti juos tobulus kūdikiui. Vaiko kampelis, tvarkingai dėžutėje sukrauti žaislai, atsikirai laikomi vaiko indai, o žaisliukus plaunate bent kartą į savaitę. Gimus antrąjam, laiko užsiimti namų tvarka daug mažiau ir grindis siurbiate kartą per savaitę, o ne kasdien.

Neužrašinėsite vaiko pasiekimų

Pirmagimis turi nuotraukų beveik iš kiekvienos jo pirmųjų metų savaitės, jo atsiminimų albumas kruopščiai užpildytas ir prie dantukų dygimo datos, kai kur parašytos net valandos.  Gimus antrajam užmiršite visas knygas ir pasiekimų lenteles, o džiaugsitės tuo, kad vaikas tą daro tada, kai nori. Nebelyginsite saviškio su kitais vaikais ir nelenktyniausite su mamomis, kuris pirmesnis atsisėdo.

Mažiau „popinsite“

Užsienyje populiarus terminas - mamos malūnsparniai, kurios stebi kiekvieną vaiko veiksmą. Jos kaip vanagai sukasi aplink smėlio dėžę, kad tik jos mažyliui nieko nenutiktų, jų vaikai nuo kelių mėnesių lanko keletą skirtingų būrelių, nes lavinti reikia nuo mažumės, o toks vaikas jau metukų sulaukęs puikiai moka naudotis šakute ir šaukštu. Gimus antrajam atsipalaiduosite - gyvenimas eina, vaikas auga ir viskas jam bus gerai. Jeigu nugriuvus pirmagimiui iškart nieko nelaukiant puolame jį guosti, imti ant rankų, žadėti saldainius, tai antragimis dažniausiai turi atsikelti pats ir pasakyti ar  jam ką skauda.

Kuris požymis atitiko jums?

Krisliukas Krisliukas 12. Sep 2016, 16:33

Visiška teisybė 😃 ypač dėl vaiko pasiekimų. Pirmojo albumas beveik beveik užpildytas, antrojo - tik pusė, o trečiosios - net nepradėtas 😃

Vytulka Vytulka 12. Sep 2016, 13:25

Na pažiūrėsim kaip čia bus

lina_baj lina_baj 12. Sep 2016, 13:09

Na su r8beliai visai neatitiko - gal kad antroji mergytė? 😀)) Puošiu ir kaspinukais, ir pūstais sijonukais. Suknyte mėnesio laiko buvau aprengusi 😀)) O visi kiti tikrai atitiko, ypač kalbant apie bakterijas ir užsirašymus 😀