5 neįprasčiausi būdai paskatinti gimdymą

5 neįprasčiausi būdai paskatinti gimdymą

08. Jan 2018, 07:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Numatyta gimdymo data sėkmingai atėjo ir praėjo, o kūdikis vis nesinori rodytis. Ir ko tik moterys nesugalvoja, norėdamos paskatinti gimdymą. Žinoma, yra visų žinomi ir patikrinti būdai, pvz. kaip seksas, tačiau vien tuo gimdyvės neapsiriboja.

1. Šokinėti

Idėja paprasta: šokinėjant kūdikio galvytė labiau spaudžia gimdos kaklelį ir stimuliuoja oksitocino išsiskyrimą, kuris, savo ruožtu, yra atsakingas už sąrėmius. Tačiau nėra įrodymų, kad metodas veikia ir ar neturės neigiamų pasekmių motinai ir kūdikiui. 

2. Pasinerti į meditaciją 

Norint greičiau pagimdyti, turite visiškai atsipalaiduoti. Nes nerimas tik trukdo oksitocino išsiskyrimui, todėl atitolina gimdymo pradžią. Taigi, klausantis meditacinės muzikos, iš tiesų atsipalaiduosite ir paruošite mintis bei kūną gimdymui.

3. Valgyti ananasus

Moksliniu požiūriu ananasai gimdymui nieko nepadeda. Tačiau kai kurios moterys tvirtina, kad jei jų valgysite daug, galite greičiau sulaukti gimdymo. Mat ananasas turi fermentą bromelainą, kuris, kaip manoma, padeda sušvelninti gimdos kaklelį. Tačiau verta prisiminti, kad viename ananase yra labai mažas bromelaino kiekis, o tam, kad būtų jaučiamas poveikis, reiktų suvalgyti apie 7-8 vnt. Be to, ananasai turėtų būti švieži, nes fermentas suyra bet kokio apdirbimo metu, vadinasi, netinka nei konservuotas, nei sulčių pavidalu.

4. Akupunktūra

Kinijos ir Vakarų medicinoje manoma, kad akupunktūra stimuliuoja tam tikrus nervus, taip skatina prostaglandino išsiskyrimą, kuris atsakingas už gimdos kaklelio paruošimą gimdymui, bei oksitocino išsiskyrimą, atsakingą už sąrėmius. Jokie tyrimai nebuvo atlikti šiuo klausimu, tačiau yra moterų, teigiančių, kad tai veikia. Kaip bebūtų, atminkite, kad bet kokios manipuliacijos nėštumo metu gali būti atliekamos tik jus prižiūrinčio gydytojo leidimu.

5. Pūsti balionus

Dar vienas neįprastas būdas iššaukti sąrėmius. Kiek būsima mama turi pripūsti balionų, kad gimdymas prasidėtų? Niekas, savaime suptantama, neatliko tyrimų. Tačiau esmė ta, jog pučiant balioną, padidėja slėgis pilvo srityje, o tai ir provokuoja gimdymo eigą.

Šaltinis: mama.ru