5 patarimai, kaip būsimam tėčiui elgtis 9 mėnesius

5 patarimai, kaip būsimam tėčiui elgtis 9 mėnesius

06. May 2015, 08:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Tapsite tėčiu? Sveikiname. Ir siūlome keletą patarimų, kaip būsimiems tėčiams elgtis visus 9 mėnesius.

1. Semkis patirties iš pažįstamų, jau tapusių tėčiais. Jei yra proga, aplankyk draugų šeimą, kurie neseniai susilaukė vaikučio, kalbėkis, klausk, domėkis. Pagaliau, yra visagalis internetas, mamų ir šeimų forumai, kur savo kampelių neretai turi ir būsimieji tėčiai. Semkis informacijos iš ten.

2. Domėkis žmonos savijauta ir nėštumo eiga. Būsimosios žmonos jausmai, nuotaika, norai ir baimės nėštumo metu yra labai svarbu, o gal net ir svarbiausia. Nepamiršk, kaip sekėsi pas ginekologą, kokie yra tyrimų rezultatai, jei turi galimybę – lydėk žmoną pats. Ir nepraleisk progos išvysti būsimą vaikutį ultragarso aparato ekrane.

3. Solidarizuokis su žmona ir 9 mėnesius gyvenk sveikai. Ypač jei žmona dėl tam tikrų nėštumo aplinkybių negali valgyti vieno ar kito maisto, neerzink jos, kimšdamas aštrų ar nesveiką maistą. Apie tai, kad pats metas būtų mesti rūkyti, daug nekalbame, mums atrodo, kad tai suprantama kaip du kart du.

4. Negailėk komplimentų. Juk augantis pilvukas suteikia moteriai tik daugiau moteriškumo ir žavumo, ar ne tiesa? Jeigu pasiūlysi jai nusifotografuoti nėštumo metu, tai ji supras kaip komplimentą- kad tebėra žavi, graži ir geidžiama.

5. Nepamiršk, kad humoras- jėga. Jeigu namuose kyla žiežirbos ir gresia konfliktas, nuleisk viską juokais.

Na, ir pagrindinis patarimas – mylėk. Mylėk dvigubai – ir savo antrąją pusę, ir jos pilvelyje gyvenantį jūsų vaikutį.

Kaip Tavo antroji pusė elgėsi nėštumo metu?