5 patarimai, kaip išsirinkti liemenėlę žindymui

5 patarimai, kaip išsirinkti liemenėlę žindymui

04. Jul 2014, 07:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Vienas iš daiktų, kuriuos būtų galima įrašyti į kūdikio kraitelį būtų patogi žindymo liemenėlė. Žinoma, ligoninėje po gimdymo išsiversite ir be jos, bet vėliau tokia liemenėlė tikras išsigelbėjimas - ji padės prilaikyti jūsų smarkiai padidėjusią krūtinę, į ją patogiai galėsite įsidėti įklotus į liemenėlę, o viešumoje delikačiai atidengs spenelį. 

Anksčiau pasirinkti nebuvo iš ko, o dabar galima nusipirkti paprastų trikotažinių ar net labai puošnių liemenėlių su mezginiais specialiai žindymui. Kaip išsirinkti geriausią? 

1. Dydis. Krūtys padidėja jau ir nėštumo metu, nors kai kurioms jos dar keičiasi ir pagimdžius. Todėl rekomenduojama įsigyti dviem trim dydžiais didesnių kaušelių liemenėlę nei nešiojote prieš nėštumą. 

2. Venkite lankelių. Tai vienas iš netinkamos žindymui liemenėlės požymių - lankeliai ne tik gali jums spausti jūsų pritvinkusias krūtis, bet per juos bus nepatogu priglausti kūdikį. Metaliniai lankeliai gali jam nuspausti veiduką, todėl geriau rinktis liemenėlę be jų.

3. Paprastumas. Išbandykite ar tikrai liemenėlės kaušelį sugebėsite atsegti, atrišti ar kitaip nuimti viena ranka. Ar tikrai lengva ir patogu? 

4. Natūralumas. Rinkitės natūralias medžiagas - geriausia, minkštą medvilnę. Jūsų krūtys bus jautrios, kūdikį glausite dažnai, liemenėlė ir sudrėgs, todėl rinkitės audinį, kuris mielas, malonus ir lengvai prižiūrimas. Garantuojame, jog tikrai neturėsite laiko skalbti šių liemenėlių rankomis ar super ypač delikačiu rėžimu. 

5. Patogumas. Nemanykite, jog su per maža liemenėle jūsų krūtys bus pakeltos daugiau, jos liks standesnės ar kitaip joms padėsite. Liemenėlė turi puikiai priglusti ir nespausti, nes taip užtikrinamas ir normalus pieno tekėjimas. Greičiausiai su šia liemenėle net nuspręsite ir miegoti - nenorite jaustis dėl to nepatogiai?

Rekomenduojame prieš perkant pirmąją žindimui skirtą liemenėlę ją pasimatuoti, kad žinotumėte kas jums patogiausia. 

Žindančios mamos, o kaip jūs išsirinkote liemenėlę šiam procesui?

Krisliukas Krisliukas 04. Jul 2014, 16:34 utopija

o man kaip tik nepatogu segioti buvo,paskui vėl užsisegti..o paprastas tiesiog žemyn patrauki ir maitini 😀

04. Jul 2014, 13:47

Beto patogumas vien tame, kad atsisega priekis nereik nusiiminet ir pan.o su normaliom liemenelem sunkiau. Juk kas yra spec.tsi spec.juk tan ir sukurta

04. Jul 2014, 13:46

Pirkau paprastas, negrazios, bet patogios. Keliu spalvu, kad eitu derint prie rubu, bet tiesa sakant ir su normaliom eina kuo puikiausiai issiversti.

Krisliukas Krisliukas 04. Jul 2014, 12:16

bandžiau aš tas pabaisiškas liemenėles maitinimui..porą dienų panaudodavau ir mesdavau šonan 😀 man tiko pačios paprasčiausios liemenėlės,kurias kasdien dėvėdavau..ir gražu,ir patogu 😀

04. Jul 2014, 07:54

Kiek jų buvau prisipirkusi prieš gimdymą - visos patogiai guli spintoje. Tik pradėjus žindyti supratau, ko iš tiesų reikia ir kas yra patogu. Bent man Tonus elast firmos nepakeičiami! 😀

04. Jul 2014, 07:32

As rinkaus tokia kokia apraset-paprasta,be lankeliu,viena ranka atsegama-uzsegama.o dydi tiesiog didesni.nusipirkau dvejas skirtingu dydziu nes iskart po gimdymo tiko didesne o ne uzilgo tiko ir vos mazesne.teko kas nakt su ja miegoti tad tikrai reikia kuo patogesnes