5 reikalingiausi daiktai kūdikio kraiteliui

02. Nov 2015, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Vykstame į svečius pas Super Mažylio mamą ir kartu susidėsime daiktelius, reikalingus ruošiantis gimdymui bei aptarsime tuos, kurių tikrai neprireiks, kaip parodė pirmojo sūnaus Domo auginimo patirtis.

Likus kelioms savaitėms iki didžiojo įvykio specialistai rekomenduoja jau turėti visą reikalingą kraitelį kūdikiui ir būsimai mamai. Ramunė pasakoja, jog antrą kartą renkant reikalingus daiktelius, labai praverčia pirmoji patirtis, kuri dar neužsimiršo.

1. Pagalba mamai, be kurių Ramunė, kaip tikina, neapsieitų - tai kompresėliai krūties speneliams. "Jis tikrai nuima tą deginantį skausmą pirmomis žindymo dienomis", - sako mama.

2. Ne mažiau svarbus daiktas būtiniausiųjų sąraše – susegamas smėlinukas. Tai ypač aktualu, kai kūdikis pats dar nenulaiko galvytės. Na o vėliau jau galima rinktis drabužėlius, aprengiamus per galvą.

3. Trečioje būtiniausių Ramunės daiktų sąrašo vietoje atsidūrė kremas nuo iššutimų.

4. Ketvirtąją vietą Ramunė skyrė nosies siurbliukui. Sloga, anot mamos, mažam kūdikėliui pirmaisiais mėnesiais - tikrai baisi liga, juk jis dar nemoka kvėpuoti pro burnytę.

5. Mamos ramybei - mobili auklė. Tam, kad mama nebėgiotų kaskart žiūrėti, ar nepabudo mažylis, ši "auklė" apie tai praneša, kada jau vaikutis bunda ar ima niurzgėti.

5 nereikalingi daiktai kūdikio kraitelyje

Turbūt visos mes, mamos, turime ir savo sąrašėlį daiktų, kurių mums taip ir neprireikė, nors jie buvo įtraukti į tą būtinųjų daiktų sąrašą.

1.Specialiosios žirklutės nagučių karpymui. "Aš neįsivaizduoju, kaip jomis apskritai galima kažką nukirpti", - šypsosi Ramunė.

2. Antrąją vietą Ramunė atiduoda termometrui, kuris pasitarnauti turėjo vyresnėlio Domo maudynių metu. Tokio daikto kaip termometro, žinoma, reikėjo, bet šįkart šeimyna įsigijo daug paprastesnį ir, mamos įsitikinimu, patogesnį.

3.Trečioji vieta atitenka rankiniam pientraukiui.

4-5. Ketvirtą ir penktą vietas pasidalina specialios higienos priemonės, skirtos pirmosioms dienoms po gimdymo.

O kokių daiktų jums tikrai (ne)prireikė ruošiantis kūdikio gimimui?