7 mėnesiai: TRIšventė savaitėlė, idėjos tęsimas ir slogučiai

7 mėnesiai: TRIšventė savaitėlė, idėjos tęsimas ir slogučiai

18. Mar 2014, 09:58

Sveikos, mielosios, labas MK – mamyčių patarėjau, pokalbių kerte kiekvienai ir net pasimetusių merginų ir moterų atsakymų lobyne. Taip, taip, truputį euforiškai, bet juk tai tiesa, reikia atiduoti „duoklę“ bent kartais, juk kartą čia užsukus – nebesinori niekur „išeiti“, net  tuomet, kai vaikai ūgtelėja, nes lieka prisiminimai, šypsenos, pažinti žmonės, su kuriais neretai turime bendrų interesų.

Taigi taip plačiai pasilabinus imuosi pasakoti kaip gi mums ėjosi praėjusią savaitę ?

 

TRIŠVENTIS.

Pirma šventė – 7 mėnesiukų sukaktis COLIUKUI. Vūhū !!! Štai, nuo pirmojo mūsų džiugesio tykštančio pasisveikinimo jau praėjo tiek laiko ir mūsų mažasis coliukas jau visas vyriukas. Turėtų būti apie 35 cm ir virš viso kilogramo ! Matomai ir mamytė, dėl to jaučiasi toookia sunki, chi. Mažiukas, spėju dabar daugiau miega, mat ramybės būsenoje leidžia ir mamytei pailsėti, na o snustelėjęs vėl džiugina savo spyriukais, na ir nėra ko stebėtis – mažyliui jau ankštoka.

 20140318095311-54959.jpg

20140318095447-90846.jpg

Antra šventė – KOVO 8. Ech, kaip gera kartais būti pagerbtai tarp savo vyrukų. Nors mamytė „laiko kampus“, visgi kartais ir mano vyrukai pamalonina – pusryčiai – na, taip, kad ir per gausiai užtepti ir dar gausiau užkrauti, bet – patys skaniausi. Kas gali būt geriau už kvapnų kavos puodelį, pažadinimą bučiniais ir dar puusryčiais į lovą ? Tiesa, kad neišlepčiau, tokių švenčių man būna laaabai retai, matyt dėl to taip ir vertinu jų pastangas. Na, o vėliau dar ir gėliukę gavau – taip pat maža, miela, bet skirta man. Na, o kitais metais tokiu metu būsiu pagerbta jau tarp visų trijų vyrukų – smagu.

 20140318095528-96674.jpg

Trečia šventė – KOVO 11. Nesame iš tų itin didelių patriotų, bet savo šalį vertinu, tad šią dieną namai pasipuošę vėliavom itin sudomino sūnų, šis vis sakė – Lietuva, Lietuva, kur tik vėliavą matė, mat jam vėliava asocijuojasi su pača šalimi. Ir teisingai. Kadangi vyriukas jau visų penkių metų, labai supratingas vaikas, tad ta proga tiesiog papasakojau šiekt tiek mūsų istorijos, o tada pasipylė klausimai – o kodėl ? Kas ir kaip ? Na, o išdavoje sugalvojom, kad reikia padaryti vėliavą. Tiesiog nupiešiau ant lapo vėliavos kontūrus, o sūnus klijavo spalvoto popieriaus skiautelius. Tiesa, darbas liko nebaigtas, bet pažadėjo pabaigti, chi. Manau, kiekviena tokia šventė turi būti, kad ir vaikiškai, bet pristatoma savo vaikučiams, kurie jau tai supranta, tam, kad vaikai augtų pilietiški, suvoktų kaip gyveno prieš mus tėvai, seneliai, proseneliai, kad vertintų ne tik sukomercintas „šventes“, bet ir tas tikrąsias.

 

Malonūs rūpestėliai ir laikas su šeima. Turime gerų pasiekimų ir dar neišpręstų problemų.

  1. sūnus miega savo lovoje;

  2. bet ne atskiram kambaryje.

    Tad dar tuime porą mėnesiukų išspręsti šį reikalą, mat mūsų užsispyrėlis mažas visai nenori girdėti apie miegojimą kitam kambaryje ir gudriai išmąsto kaip čia jam pasilikus, ir sako, kad broliukas pas mus miegos, bet jis vistiek šalia prie mūsų savo lovoj, ir kad broliukas pas jį miegos, ir ir . . .Vaiko išmonei ribų nėra, gudrutis. Na, bet tėveliai, regis pasidarė kategoriškesni ir nelabai nusileidžia, tad tikiuosi pasieksime savo.

    Kai norisi pakvėpuoti grynu oru, pasivaikščioti – lekiam iki ežero ar tiesiog pasivaikštinėti.

    20140318095621-44032.jpg

    O pats maloniausias atsikvėpimo rūpestėlis – pamaži, pamaži pildomas kraitelis. Mūsų mažasis iš ligoninės grįš kaip Winnie Pooh J Nors vis sakau, kad laiko dar yra, bet tas dar – nejučiom rodo, kad to laiko visai ne taip ir daug. Tad ruošiamės, ruošiamės ir laaabai laukiam savo naujojo šeimos nario.

    20140318095727-56200.jpg

    O pabaigai – sirguliai, slogučiai. Nors jautėmės gana gerai, paskutinėm savaitės dienos prigavo ligelės. Man – kaulų „laužymas“ , raumenų skausmas, galvos, niekaip nepaleidžianti įkyri sloga, na, o galiausiai susirgo ir sūnus, tik kur kas rimčiau. Temperatūra, nuolatinis kosulys . . . Tad kapanojamės, stengiamės, kad vėl kraštą skraistės parodžiusi žiemužė ir darganoti orai neišsunktų paskutinių jėgų. Tad garsiai linkiu savo pupuliukui pasveikti – įveiksime mes tas bakterijas !

    20140318095815-93185.jpg

    Tad šiam kartui tiek naujienų iš mūsų, ir džiugių, ir su slogučiais. Tad šia gaida linkim jum NESUSIRGTI IR LIKTI SVEIKIEMS ! O, kad darganota savaitė neprailgtų, tieisog pabūkime kartu – pažaiskime su vaikais, paskaitykime.

    Geros savaitės.

    Slogučius vejanti šalin – Roberta

28 nėštumo savaitės: kaip vystosi mažylis? Patarimai būsimai mamytei - skaityk Nėštumo kalendoriuje->>>

Nepamiršk įsidėti naujagimiui skirtų sauskelnių Huggies® Newborn į krepšį prieš gimdymą, kad pirmasis mažylio susitikimas su šiuo pasauliu būtų švelnus, minkštas ir sausas!

20131128122207-21957.jpg

20. Mar 2014, 12:59 natiuska

Dėkui Renata 😉

20. Mar 2014, 11:13

Saunuole Roberta. ir kraitelis jau grazumo 😍

19. Mar 2014, 11:16 maharajah

Dėkui, kolkas pagerėjimo nėra, bet išsikapstysim 😀 O pivūzikas tikrai didelis, matyt bus didesnis už broliuką 😀

18. Mar 2014, 20:00

Sveikit! 🌷 O pilvelis jau koks ohoho 😀

18. Mar 2014, 12:05

Ačiū už sveikatos linkėjimus ir pagyrimus, jų niekada nebūna per daug, kad tik pildytųsi 🌷

Evelina, kad nieko nežadu, jis mėgėjas fotografuotis nuo leliuko, mat kaip ir visos mamos nuo mažumės "pyškinau", leliuko foto daugiausia, dabar mažiau fotografuojam, bet pats nori 😀

Dėl to miegojimo atskiram kambaryje, tai žinau vaikiukų anksčiau dar perkraustomi, o čia jau penkių metų vyriukas ... Maminukas ir viskas. Dabar, žinoma, serga ir pas save priimu, kad galėčiau stebėti būklę, ypač naktį, bet aplamai, tai reik šitą reikalą spręsti, nes kitą met jau į mokyklą kulniuos, tad jam poilsio reikės, o nežinia koks mūsų mažiukas bus, jei ištisai turėsim problemyčių su miegu, kaip su vyresniuoju, kad buvo, tai nepaiilsės vaikas. Tad kolkas planuose pertvarkyt kambariuką vasarą, kad būtų jo erdvė, iki brolis paaugs, tada abu dalinsis kambariu.

18. Mar 2014, 11:58

sveikateles 😀 pilvukas dailus o sunaus uodegytė kokia ilga 😀

18. Mar 2014, 11:33

Smagi Jusu savaite! 😉🌷
Sveikit svarbiausia, aukit ir grazekit!

Krisliukas Krisliukas 18. Mar 2014, 11:28

ačiū už dienoraštuką, visad malonu jį skaityti
o pilvukas jau koks nemažas 😀 mano pilvus primena 😃

neri neri 18. Mar 2014, 11:28

Roberta tikrai tokia išgražėjus 👍 o ir pilvelis jau didokas 😉 sveikatytės jums 😀

rugpjutis rugpjutis 18. Mar 2014, 11:20

😀😀😀mm kaip graziai parasyta roberta tavo straipsniukas,beje tu labai pagrazejus mmm o gal as klystu,o tavo mazasis vaikinukas jau visas didelis vyras😀tad sveikatytes jums ir lauksime kt rasinuko🌷🌷

18. Mar 2014, 11:08

Gražūs žodžiai, gražios emocijos! 😀 Linkime kuo greičiau išvaryti visas slogytes.

pypse pypse 18. Mar 2014, 11:00

Tik dabar tavo vyra pamaciau foto, tai ir jis i suneli panasus 😀)) na tada jus visi trys labai panasus, tokie apvaluciu graziu veideliu

pypse pypse 18. Mar 2014, 10:59

Labukas, pirma tai tave pagirsiu. Kokia tu grazi, sauktukas.
O tavo sunulis i tave kaip panasus😀 ar megsta fotografuotis ar ka nors prizadejai, labai gera aura sklinda is foto, maziukas laukia brolio? Minties apie tai laukiu.
Del miegojimo mes visi keturi miegam vienam kambary, vyresnelis savo lovoj pristumtoj prie musu, mes visi trys dideleje lovoje, niekas niekam netrugdo iki rytinio pazadinimo, esam priversti keltis visi tada kai nubunda kuris nors pirmasis. Ateis laikas pats pasiprasys vyresnelis kitame kambary miegot manau😀 tegu daba buna salia, irgi serga tai man dar net geriau kad jis salia, paliesti, paziuret, net neramiai miegociau jei jis salia nebutu.

18. Mar 2014, 10:21

Ups, Ne tą foto pagrindinę įkėliau, pridedu čia, gal "užmatysite" ir galėsite pakeisti, dėkui 😀 ☺