Apie ką iš tiesų kalbėtis su nėštuke?

Apie ką iš tiesų kalbėtis su nėštuke?

17. Oct 2016, 09:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Bent kartą su besilaukusi moteris žino, kad klausimai apie tai, kiek ji priaugo kilogramų, intymios detalės ir kūdikio lyties tardymas įgrįsta iki negalėjimo. Šįkart dalinamės sąrašu temų, kurios iš tiesų įdomios besilaukiančioms moterims. 

Ką iš tiesų reiškia būti nėščia?

Nereikia visuomet šios būsenos apibūdinti lyg džiaugsmo ir palaimos mėnesiais. Iš tiesų, juk būna visaip. Taip ir sakykite. Žinoma, nereikia tirštinti spalvų ir pradėti gąsdinti, kas gali blogo nutikti. Geriausia - atvirumas. 

Patark paprašyti pagalbos

Pirmą kartą tampančios mamomis moterys nori būti ypatingai geros, tiesiog super mamytėmis. Todėl joms idėja, kad galėtų kažkas padėti yra net įžeidžianti. Patarkite joms, kad jos GALI ir TURI paprašyti artimųjų ar draugų pagalbos. 

Pakalbėkite apie... viską

Išskyrus nėštumą ir vaikus. Juk nėščioji, tai ta pati jūsų draugė, su kuria kvatodavote vartydamos moteriškus žurnalus. Ji tikrai užtektinai išgirdo apie nėščiosios drabužius, nėštumą, gimdymą, todėl pakalbėkite apie ką nors kitą - naują restoraną, politiką ar keliones.

Žindyti nėra lengva

Daugelis mano, kad ši gamtos suteikta privilegija yra labai maloni ir lengva. Pripratinkite būsimą mamą prie minties, kad žindyti gali būti sunku, kūdikis gali neimti krūties, teks keltis naktimis, gali kilti mastitas... Įspėkite, kur kreiptis kilus problemoms. Žinoma, tokie pasakojimai neturi atgrasyti nuo minties žindyti!

Pogimdyvinė depresija

Dar viena nelabai maloni tema, bet būtina informuoti, kad gali būti ir taip. Moterų hormonai po gimdymo yra "išėję iš rikiuotės" ir vienoms jie susitvarko lengviau, o kitoms sunkiau. Ji nebus bloga mama, jeigu susirgs depresija, tik svarbu nedelsti ir kreiptis pagalbos. 

Kaip tai įtakoja santuoką?

Mes prisižiūrime daugybę nuotraukų apie nuostabius tėvus, apkabinusius kūdikį, kurie atrodo visiškai pailsėję, švytintys ir beprotiškai mylintys vienas kitą. Nuovargis, stresas, hormonai daro savo ir jūsų santuokai pirmieji kūdikio metai taip pat bus išbandymo laikas. Pasiruoškite tam.

Gimdymas

Dažnai kalbame apie nėštumą ar kūdikio auginimą, bet pamirštame papasakoti būsimai mamai apie gimdymą. Kiekviena gimdymo istorija skirtinga, bet verta ja pasidalinti, patarti, ką jūs darytumėte dar kartą kitaip, kas gali būti, kaip tam pasiruošti.