Ar besilaukdamos vartojote homeopatinių vaistų?

Ar besilaukdamos vartojote homeopatinių vaistų?

02. Feb 2016, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Besilaukiančios vaikučio moterys instinktyviai vengia bet kokių cheminių vaistų, ir jei įmanoma, stengiasi apsieiti su natūraliomis priemonėmis.

„Natūraliosios terapijos centro“ vadovė, gydytoja homeopatė Daiva Jakubonienė tokius moterų sprendimus vertina tik teigiamai.

"Daug metų dirbdama gydytoja ginekologe poliklinikoje aš taip pat stengiausi besilaukiančias moteris gydyti homeopatijos pagalba, kiek leido nėščiosios sveikatos būklė, kol nereikėjo gydymo ligoninėje. Kalbant apie nėščiąsias moteris noriu atkreipti dėmesį, kad pats būsimosios mamos organizmas sugeba labai daug, stebėtinai daug! Esu skaičiusi, kad vaisius išskiria medžiagas, gerinančias moters sveikatą", - pasakojo homeopatė.

Gydytoja sako turėjusi vieną pacientę, kuri iki pastojimo sirgo miastenija, liga, kai nei iš šio, nei iš to nusilpsta raumenys, ir žmogus negali atlikti judesio: "Jai būdavo taip, kad kartais eina gatve, ir nusilpsta kvėpavimo raumenys - kvėpuoti nebegalėdavo. Moteris vartojo stiprius vaistus, jai buvo atlikta operacija. Pastojusi ji pasakė sau: „Viskas, aš nevartosiu vaistų, nes vaikas man svarbiau“.  Dabar jos dukrytė jau nemaža, o liga dar nesugrįžo".

Ką daryti nėščiajai, kurią „puola“ virusinės ligos – sloga, peršti gerklę, kamuoja kosulys?

Pasak D.Jakubonienės, nėštumo metu moteris dažniausiai susiduria su ūmiomis ligomis – gerklės skausmu, sloga, kosuliu. Ūmioms ligom nereikia ilgo gydymo, dažniausiai viskas susitvarko per pora savaičių.

"Iš mūsų vaistinėse parduodamų gatavų homeopatinių vaistų dauguma yra tinkami nėščioms. Galėčiau įvardinti du preparatus, kurių tikrai negalima. Tai – „Duodenoheel“ ir „Leptandra compositum“. Arba yra homeopatinis vaistas, skirtas mėnesinių normalizavimui, žinoma, jo negalima nėščiosioms, bet ji turbūt, ir pati nesugalvotų jo vartoti", - paaiškino gydytoja.

Homeopatija gydo žmogų kaip visumą, todėl svarbus besilaukiančios moters emocinis stabilumas

Nėščiosios psichoemocinė būklė yra labai svarbi. Visi besilaukiančios mamytės išgyvenimai gali turėti įtakos vaisiaus savijautai ir sveikatai. Nėštumo pradžioje pasitaikantys vėmimai dažniausiai vyksta tol, kol moteris susitaiko su mintimi, kad ji laukiasi. Labai dažnai pykina tas moteris, kurios turi vidinių prieštaravimų, mintyse svarsto:  „Gal pastojau ne tą mėnesį...“, „Gal reikėjo palaukti...“ Nesakau, kad jas pykina tik dėl šios priežasties, bet tai yra svarbu. 

Moters organizmas pats deda daug pastangų, kad būsimam vaikučiui mamos pilve būtų geriau. Kodėl nėščiąją kankina rėmuo? Atsiranda pienligė? Pavyzdžiui, jei organizme yra per daug rūgščių, organizmas jas šalina tam, kad vaisiui būtų kuo geresnė terpė. Tai natūrali organizmo reakcija.  

Ar besilaukdamos vartojote homeopatinių vaistų?