Ar gali nėščioji dažytis plaukus?

Ar gali nėščioji dažytis plaukus?

25. Oct 2016, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Surinkta daug įrodymų, kurie sako, jog plaukus nėštumo metu dažytis galima. Pasaulinė organizacija „Organization of Teratology Information Services" (Apsigimimus tirianti mokslinė įstaiga), kuri prižiūri kylančius pavojus teigia, jog tyrimai su gyvūnais ramina ir nėra jokių įrodymų, jog plaukų dažai įtakoja nėštumą, todėl net ir besilaukiančios moterys gali drąsiai dažytis. Tiesa, labai maža chemikalų dalis vis dėl to patenka į mūsų sistemą. 

Bet jei esi vis dar susirūpinusi, geriau palauk iki antrojo trimestro, kuomet besivystantis kūdikis jau yra mažiau pažeidžiamas. Taip pat prieš dažydama visus plaukus, pasirink mažiau pažeidžiamus būdus - dažyk tik sruogelėmis ar naudok dažus, kurie turi mažiau chemikalų, dažyk taip, jog jie nesiliestų su jūsų galvos oda.

Turbūt girdėjai, jog augaliniai dažai yra gera alternatyva, bet būk atsargi: patikrink jų sudėtį, nes kai kurie "augaliniai" dažai turi tik mažą dalį kažko natūralaus ar naudoja augalų pakaitalus. 

Gryna chna yra augaliniai dažai, kurie naudojami tūkstančius metų ir yra tikrai saugūs. Tiesa, juos pakankamai sunku naudoti ir spalvų gama nėra labai įvairi (blondine su jais tikrai netapsite). Šie dažai išgaunami iš chna medelio lapų.

Taip pat labai svarbu nepamiršti, jog kiekviena iš mūsų nori atrodyti gražiai ir nėštumo metu. Todėl jei plaukų dažymas tave nuteiks geriau, o nedažyti plaukai nervins devynis mėnesius, geriau rinkis malonųjį variantą. 

Jeigu plaukus dažaisi pati, nepamiršk mūvėti pirštinių, dirbti gerai ventiliuojamoje patalpoje ir nelaikyk dažų ilgiau negu būtina, o po to gerai juos išplauk nuo galvos odos.

O tu ar dažei plaukus nėštumo metu? 

V&A mamytė V&A mamytė 25. Oct 2016, 21:57

Su pirmu pilviuku labai bijojau, pradžioje nesruogavau plaukų kelis mėn, o vėliau ėjau drąsiai paskaičiusi diskusijas forumuose, nes norėjau būti graži nėštukė ☺ Su antru pilviuku irgi sruogavau, bet irgi nuo 2 trimestro tik kažkur. Bet kadangi aš visada sruoguoju ir išvaikštau 2 mėn, tai labai ir neerzino tas nuaugimas.