Ar galima nėštutei taisyti dantis su nuskausminamaisiais?

Ar galima nėštutei taisyti dantis su nuskausminamaisiais?

04. Dec 2014, 12:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Iš būsimos mamos laiško:

Laba diena,

Esu 14 savaičių neščia. Šiandien nuėjau pas odontologą, iš karto pasakiau kad laukiuosiu. Gydytojas apžiūrėjo dantis, ir pasakė, kad reikia dėti vieną plombą, man duos nuskausminamuosius. Sakau, duokite, jeigu žinote kad tai nepakenks. Galiausiai davus nuskausminamuosius ir pradėjus plombuoti dantį supratau, kad gydytojas net negirdėjo kai sakiau, kad esu nėščia. Sakykite prašau, ar tai nepakenks vaikui?“

Atsako odontologijos centro „Skraidenta“ gydytoja odontologė Geda Mažeikienė:

Noriu tikrai nuraminti mamytę, nes būtent vidurinis nėštumo trimestras yra tinkamiausias laikas atlikti dantų gydymą. Žinoma, geriausia būtų jei dantimis moterys pasirūpintų prieš pastodamos. Bet net ir tokiu atveju kartais atsiranda nenumatytų problemų, kurias tenka spręsti nėštumo metu.

Ne visas procedūras patartina atlikti šiuo laikotarpiu. Nerekomenduojama nėščioms moterims daryti rentgeno nuotraukų, todėl tokios procedūros, kaip šaknų kanalų gydymas, sudėtingas dantų šalinimas paprastai atliekamas pasibaigus nėštumui.

Tačiau paprastas dantų plombavimas ir vietinė nejautra yra pakankamai saugios procedūros ir gali būti atliekamos nėščioms moterims.

Ar teko Jums taisytis dantis nėštumo metu?

InetaBu InetaBu 04. Dec 2014, 19:02

Sveiki, galiu pasidalinti patirtimi: laukiausi ir II trimestre man suskaudo protinis dantukas, kuris laikas nuo laiko vis dygdavo. Taigi, pakentėjau tris paras be vaistų, nes negalima gerti nuskausminamųjų. Taigi, nuėjau pas gydytoją ir pasakė, kad reikia rauti "akluoju būdu", nedarant rentgeno nuotraukos, nes jei užeis uždegimas vėliau, tai teks gydytis su antibiotikais ir gali prasidėti infekcija. Taigi, užsirašiau procedūrai, man suleido minimalią dozę nuskausminamųjų, susiruošė milijoną instrumentų ir pradėjo rauti dantuką...o tai užtruko 30 sekundžių, išrovė lengvai, tačiau išrovus pasimatė, kad infekcija jau žande, tai vyko gramdymas..kas buvo skausminga po to kelias dienas. Taigi, buvau dėkinga atsikračiusi šios bėdos ir nenutempusi vėliau, nes paskui viskas tik sudėtingiau.