Ar įmanoma palengvinti gimdymą? Akušerės patarimai

Ar įmanoma palengvinti gimdymą? Akušerės patarimai

03. Jun 2015, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kaip palengvinti itin sunkų gimdymo procesą, kad jis nebūtų toks skausmingas? Patarimus būsimoms mamytėms dalina akušerė Inesė Kampusė.

Prisimink, koks gimdymo tikslas!

Kažkuriuo momentu tampa taip nepakeliamai sunku, tuomet labai pravartu prisiminti, dėl ko visai tai. Juk pagrindinis tikslas – išvysti kūdikį, kuris devynis mėnesius gyveno tavo pilvelyje, su kuriuo tu kasdien kalbėjaisi, juokavai, dainavai jam. Ir štai netrukus tuoj jis pasirodys! Gimdymas – milžiniškas įvykis, tik reikia truputį pakentėti. Pagalvok apie jūsų susitikimą ir taps lengviau!

Reikia norėti kiekvieno sąrėmio

Taip, taip, būtent – norėti. Juk kai nori priartinti kiekvieną sąrėmį, po kurių vis artėja pasimatymas su mažyliu, tuomet visas gimdymo procesas tampa žymiai greitesnis ir malonesnis. O jei nusiteiki tik baimei ir išgąsčiui, viskas tampa sudėtingiau ir skaudžiau.

Įsivaizduok, kad esi rožė

Tam, kad palengvintum sąrėmius ir gimdymą, pasitelk asociatyvų mąstymą. Įsivaizduok, kad esi rožė – pradžioje dar tik pumpuras, o po kiekvieno sąrėmio vis daugiau pražystanti.

Kitas teigiamas pavyzdys. Įsivaizduok, kad vyras davė tau didelę sumą pinigų, kad nusipirktum sau visko, ko širdis geidžia. Grįžti namo su visais pirkiniais, tačiau daugiabučio namo liftas neveikia. O tu gyveni dešimtame aukšte. Taigi turi lipti laiptais, lipi po vieną laiptelį pamažu...

Kažkurią akimirką pravirksti, pyksti ant viso pasaulio, kam tiek prisipirkai, tačiau palikti pirkinių jau nebegali. Taigi sukaupusi paskutines jėgas turi lipti iki pat viršaus. Taip ir su gimdymu – po sunkaus darbo, lengviau atsikvėpsi ir būsi be galo laiminga.

Įsiklausyk į save

Gimdymas – labai emocionalus procesas, todėl labai svarbu įsiklausyti į savo kūną ir „išgirsti“, ko jis nori. Protas ir kūnas nėra atskirai, o sudaro vienį.

Reikalinga artimųjų pagalba

Taip, gimdyti yra sunku, tačiau moterys – stiprios ir atlaiko ne vieną gyvenimo išbandymą. Bet jei šalia yra vyras ar kiti artimi žmonės, tai išverti daug lengviau.

Nebijok pasakyti akušerei apie savo jausmus ir norus

Dar galima sau sudaryti taip vadinamą gimdymo planą – iš anksto apgalvoti, ko nori, kokį savo gimdymą įsivaizduoji, o gal nori, kad gimdymo metu skambėtų tavo mėgstama muzika ar degtų žvakės. Užrašyk visa tai. Juk mūsų laikais viskas įmanoma.

Sėkmės.

03. Jun 2015, 09:12

Gerai pasakyta tik reikia "truputį" pakentėti. Tikrai, moterys stiprios, ištvertų bet kokį skausmą. O šiaip, jau ir neturi kur ir dėtis - tik išlaukti. Manau. teisingas kvėpavimas labai padeda sumažinti sąrėmių skausmą, taip pat teisinga padėtis sąrėmių metu - vaikščiojimas, lingavimas, sėdėjimas ant kamuolio, dušas. Šie dalykai man asmeniškai padėjo.