Ar jus kankina „žvėriškas" apetitas?

Ar jus kankina „žvėriškas" apetitas?

16. Apr 2013, 08:30

 

„Valgyk už du“. Iki skausmo būsimoms mamytėms girdėtas posakis. Suprantama, tai nereiškia, kad reikia valgyti dvigubai daugiau. Tačiau ką daryti, jei apima „žvėriškas“ apetitas?
Nėštumo laikotarpiui maitinantis svarbu galvoti ne tik apie save, bet ir apie kūdikį. Nėščiai moteriai per dieną reikia vos kelis šimtus papildomų kalorijų. Taip rašoma vadovėliuose, bet gyvenime kartais sunku laikyti taisyklių.
Jei besilaukianti mamytė ima ir užsinori naktį torto arba kalno ledų. Paisyti valgymo normų ar savo norų? Išsakykite savo nuomonę ir pasidalinkite patirtimi.

Nėštumo laikotarpiui maitinantis svarbu galvoti ne tik apie save, bet ir apie kūdikį. Nėščiai moteriai per dieną reikia vos kelis šimtus papildomų kalorijų. Taip rašoma vadovėliuose, bet gyvenime kartais sunku laikyti taisyklių. 

 

 

Ar jums norisi valgyti "už du"? Suprantama, tai nereiškia, kad reikia valgyti dvigubai daugiau. Tačiau ką daryti, jei apima „žvėriškas“ apetitas?

 

Dažna nėštukė klausia apie šokoladą, o jei jo labai norisi? Šokoladas, pasak vidaus ligų gydytojo, homeopato Olego Bulanovo, gali būti nėštukės racione, tačiau juo nepiktnaudžiauti, nes jis stipriai energizuoja organizmą. Mat jo sudėtyje esantys kakavos vaisiai, pienas, cukrus ir kt. medžiagos yra blogai virškinamos, tad užteršia organizmą.

 

 

"Vaisiai, daržovės, natūralios sultys gerai, tačiau kad ir kokios sultys būtų naudingos, pakeisti maisto jos neturėtų, tačiau kasdien racioną papildys puikiai. Mėsos galima valgyti šiek tiek mažiau. Organizmui pakanka, jei mėsa sudarys 16 proc. visos dienos raciono, nes baltymų neštukė gauna ir iš kitų produktų", - pasakojo gydytojas.

 

Pasak gydytojo homeopato, jei nėštukė rūpinsis savo organizmu, jis atsidėkos visu nėštumo laikotarpiu puikia savijauta kaip ir turėtų būti visuose nėštumo trimestruose.

 

Tad ar jūs paisėte nėštumo metu valgymo normų, o gal labiau savo norų?

 

Išsakykite savo nuomonę ir pasidalinkite patirtimi.

 

 

16. Apr 2013, 14:03

Man su pirmuoju labai norejosi saldziai valgyti,saldumynai buvo mano draugai,bet faktas,kad jei norisi saldziai gims mergaite nepasitvirtino 😀 Su antraja nesinori saldziai,na aisku buna,kad viena diena galiu uzsinoreti pyrago gabalelio,bet ne pastoviai. Kol kas echoskopas rodo mergaite,o ir mano nuomone nuo pat pradziu buvo,kad bus mergaite,beliko menuo ir issiaiskinsim ar tai tiesa ar ne. O del apetito,tai su siuo nestumu uzeina nevalgadieniu,uzeina baisiu valgadieniu,kad pavalgei ir dar nori,bet kovoju su tuo 😀

16. Apr 2013, 10:06

su pirmu nestumu valgiau normaliai, o dabar man atrodo kad valgyti norisi daugiau. per pirma nestuma labai norejau bandeliu ir sokolado o dabar vaisiu trokstu labiau uz viska 😃 pirmas berniukas ir antras bus berniukas o nestumai skiriasi kaip diena ir naktis 😀

16. Apr 2013, 10:06

ne nepasirodo lb kuklus sitas leliukas😀

16. Apr 2013, 09:20

su pirmu nestumu tai kiba ne uz du o uz penkis valgiau kaip juokdavausi valgau ir valgyt noriu 😀 o jei nepavalgydavau prasidedavo stiprus skrandzio skausmai ir tada ziauriai pykindavo tai atsimenu net naktim keldavausi blynu kepti 😀 o va dabar laukiuosi antro leliuko tai su anuo nestumu skiriasi kaip diena nuo nakties valgau tik tam kad reikia ir taip labiau norisi vaisiu ir darzoviu o saldumynu is vis gali ir nebuti 😀

16. Apr 2013, 09:10

Iki 16 savaites istisai pravemiau, diena is dienos, tad valgiau labai mazai ir tik tai, kas nekele sleikstulio ir rugsciu. Kartais net pagalvojus apie viena ar kita produkta supykindavo. Pagrindinis maistas buvo batonas, suris ir bandeles bei dziuveseliai, na dar sriuba, jei kas nors isvirdavo, nes is lovos nepakilau visiskai, o vos pakilus supykindavo ir lekdavau vemti. Praejus sitam periodui taip pat valgiau ka galejau, nes rugstys ede juodai... Gerai toms, kurios nezino ka reiskia vemti ir kylancios rugstys - tos gali rinktis ir vadovautis rekomendacijomis.