Ar kenkia ultragarsas vaisiui?

Ar kenkia ultragarsas vaisiui?

02. Feb 2016, 12:15 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kas yra ultragarsinis tyrimas?

Ultragarsinis tyrimas – šiais laikais dažniausiai naudojamas būdas stebėti nėštumą bei vaisiaus vystymąsi. Ultragarsas – tai paprasčiausiai yra aukšto dažnio garsinės bangas, kurios atsimušdamos į audinius ir kitas organizmo struktūras, atitinkamai siunčia impulsus į jutiklį.

Tuomet šie impulsai konvertuojami kompiuteryje į nuotrauką, kurią jūs ir gydytojas mato monitoriuje. Toks būdas gauti informaciją apie nėštumą ir vaisiaus būklę yra gana informatyvus ir saugus.

Abejones dėl galimo neigiamo ultragarso tyrimo poveikio organizmui išsklaidė 1979 m. mokslininkai. Ultragarsas kaip garso banga yra visiškai saugus tiek moteriai, tiek vaisiui. Atminkite, kad ultragarso tyrimą, gydytojo paskirtą nėštumo metu, reikia atlikti laiku, nes gauti rezultatai padeda aptikti net ir menkiausius vaiko vystymosi netikslumus gimdoje.

Echoskopiją geriausia atlikti tik gydytojui paskyrus

Kai kurios nėštutės, nerimaudamos dėl savo kūdikio vystymosi, nori atlikti ultragarsą savo iniciatyva. Nors šis tyrimas saugus, tačiau persistengti su juo nereikia. Būuna, kad per dažna diagnostika ultragarso metu kelia sumaištį ir dėl to gali būti padarytos klaidingos išvados. Taigi, echoskopiją geriausia atlikti tik gydytojui paskyrus.

Svarbu suprasti, kad niekas negali jūsų priversti atlikti ultragarso tyrimo prieš jūsų valią. Gydytojas gali tik pasiūlyti šį tyrimą, paaiškinti jo tikslą, galimybes ir apribojimus.

Jūs gi, turėdamos tokią informaciją, gali sutikti arba atsisakyti.