Ar nėščioji gali gerti kavos?

Ar nėščioji gali gerti kavos?

20. Jul 2012, 08:00

Nėštumo metu moteriai tenka rūpestingiau negu iki tol rinktis ir maistą, ir gėrimus. Juk nuo šiol ji atsakinga iš karto už du – save bei būsimąjį vaikelį. O kaip yra su kava, ar ji leistina būsimai mamai?

 

Konsultuoja medicinos mokslų daktarė, medicinos centro „Maxmeda“ gydytoja akušerė ginekologė Žaneta Kasilovskienė:

 

Ne visos nori


Tai, kad pastojus pasikeičia skonio receptoriai, gali patvirtinti dažna nėščioji. Iki tol mėgtas maistas ima nebetraukti, o norisi pačių neįtikėčiausių dalykų. Su kavos gėrimu irgi gali panašiai nutikti. Medicinos mokslų daktarė, „Maxmeda“ gydytoja akušerė ginekologė Žaneta Kasilovskienė sako, kad gana didelis procentas moterų, kurios iki pastojant labai mėgdavo kavą, nėštumo metu į ją žiūrėti nenori: „Jeigu moteris labai nori kavos, aš savo besilaukiančioms pacientėms leidžiu išgerti vieną puodelį kavos per dieną“.

 

Kaip neperdozuoti?


Dr. Žaneta Kasilovskienė sako, kad saugi kofeino dozė yra iki 50 mg per dieną, taigi maždaug vienas puodelis kavos. Žinoma, dabar puodeliai būna skirtingi, vieni šaltiniai nurodo, kad puodelyje yra iki 50 mg, kiti -80 mg kofeino.  

 

Kavos puodelis kartais nėščiajai padeda pasijausti geriau, pavyzdžiui, kai ji skundžiasi žemu kraujo spaudimu. Kartais moteriai kavos labai norisi: „Atėjus į darbą biure taip kvepia kava, kad  labai norisi“, tikrai nieko neatsitiks, jei ji vieną puodelį išgers.

 

Jei kavos geriama per daug


Kavoje esantis kofeinas - energetinė medžiaga. Jei nėščioji piktnaudžiauja kava – geria jos kelis kartus per dieną ir dar vakare, gali padidėti jos dirglumas, suprastėti miego kokybė. „Per daug kofeino gali sukelti kraujagyslių spazmus, kraujotakos surikimus, placentos kraujagyslių spazmus, taip pat įtakoti vaisiaus augimo gimdoje sulėtėjimą. Per didelis kofeino kiekis gali padidinti ne tik pačios nėščiosios, bet ir būsimojo vaiko dirglumą“ – sako medicinos mokslų daktarė, „Maxmeda“ gydytoja akušerė ginekologė Žaneta Kasilovskienė.

 

Medicinos centras " MAXMEDA" Vilniuje

 tel. 2137708, mob. 862078846

 

Ar norėjosi kavos per nėštumą?

05. Apr 2015, 02:11

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Kavos aparatų remontas www.kavosmeistras.lt
Kokybiškas darbas
Malonus bendravimas
Greitas aptarnavimas
meistras Marius tel. 🤓625-35950
Kaunas
www.kavosmeistras.lt
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

06. Aug 2012, 16:20

Geriu ir as kava nei per stipria nei per silpna rytais su prezident grietinele tik ja praskiedziu. 😀

21. Jul 2012, 16:43

Buvau baisi kofemane,kai emiau lauktis dukreles,staiga kava eme man smirdeti ir negeriau jos visiskai 😀 Po gimdymo dar ilgai negeriau kavos,po to pradejau gerti su pienu,veliau silpna,dabar vistiek dar negeriu stiprios 😃

Krisliukas Krisliukas 20. Jul 2012, 16:56

kai laukiausi vyriausiojo, nuo kavos pykino, tad negėriau ilgai, net pagimdžiusi.. su kitais vaikučiais išgerdavau per dieną tikrai gana stiprios (nes birzgaliuko nemėgstu, juolab be kofeino - kam tada iš viso gert) kavos po porą puodelių, jokio neigiamo poveikio nepastebėjau..atvirkščiai, pirmas vaikas buvo labai labai neramus, o antri du - ramybės įsikūnijimai 😉

20. Jul 2012, 13:08

Kai laukiausi gerdavau po 1 puodeli nestiprios kavos 😉

20. Jul 2012, 12:22

Kai pastojau iškart atsisakiau kavos. Nor akoma, kad galima gerti iki 2 puodelių - man tai su kūdikiu nesiderina. Jai jau labai norisi kavos skonio, galima kavą be kofeino gert.

20. Jul 2012, 10:50

Geriu kavą beveik kasdien po 1 puodelį rytais, viskas kuo puikiausiai 😀

20. Jul 2012, 10:23

Mano vienas is nestumo pozymiu buvo tas, kad visiskai nebenorejau kavos, nors dar nezinojau, kad laukiuosi 😀 Taciau nuo nestumo vidurio kartais pasilepinu Latte kava

20. Jul 2012, 08:29

ir as geriau,bet dazniau balta.

20. Jul 2012, 08:14

abu nėštumus geriau kavą, po puoduką kasdien it viskas čiki piki 😉