Ar nėščiųjų (gestacinis) diabetas pavojingas mažyliui?

Ar nėščiųjų (gestacinis) diabetas pavojingas mažyliui?

04. Aug 2012, 07:00

 

Klauskite ir čia gausite specialisto konsultaciją. Tačiau išsamesnę konsultaciją, žinoma, gausi tik apsilankiusi gydymo įstaigoje.

 

Mama Nomeda:

 

Man nustatytas cukraus kiekio padidėjimas. Pasidariau gliukozės toleranciją ir cukraus kiekis išaugo iki 8,07. Pirmo nėštumo metu tokių pakitimų nė karto nebuvo pastebėta. Dabar esu siunčiama specialisto konsultacijai galbūt dėl specialios dietos skyrimo. Kokia tikimybė mano kūdikiui gimstant jau turėti šią nelengvą ligą – cukrinį diabetą?

 

Konsultuoja „Northway“ medicinos centro gydytoja akušerė ginekologė Lina Rudaitienė:

 

Gestacinis diabetas – angliavandenių apykaitos sutrikimas, pirmą kartą diagnozuotas nėštumo metu, kai atlikus gliukozės tolerancijos testą, randamas padidėjęs gliukozės kiekis kraujyje.

 

Kūdikiui ligos neperduosite. Nebent turite cukrinio diabeto geną. Net ir tokiu atveju nebūtinai jūsų vaikas susirgs cukriniu diabetu. Tačiau gestacinis diabetas vaisiaus augimą, jo medžiagų apykaitą įtakoja, todėl labai svarbu gera glikemijos kontrolė (laikantis griežtos dietos).

 

Jei glikemijos kontrolė pas jus gera, gestacinis diabetas gali visai neįtakoti jūsų vaikelio augimo, medžiagų apykaitos.

 

Nuo 38 savaitės nėščioji, serganti gestaciniu diabetu, siunčiama į stacionarą. Jūsų gydytoja rekomenduos, kuriose ligoninėse jums ir jūsų vaikeliui bus suteikta kvalifikuota pagalba.

laurora laurora 04. Aug 2012, 21:46

ir as sirgau gestaciniu. man dieta nepadejo, tadreikejo koreguoti insulinu. kai suzinojau apie siuos dalykus, labai nervinausi, daug verkiau. bet kai dabar pagalvoju, be reikalo tiek emiau i sirdi. kaune gerai priziuri. o gimus vaikeliui atliekami tyrimai del gliukozes kiekio. po to galima jau ir savo vaikelio daktares karts nu karto paprasyt siuntimo atlikt gliukozes tyrimams

04. Aug 2012, 10:31

Sveika nebijok cia nieko baisaus as pati sergu tikru dieabetu nuo vaikystes ir pries 2metus laukiausi,dukryte gime sveika,grazi 😀tik prisiziurek labai jau kaip sakau is patirtiees dieta,nes jai ne tai ir mazylio svoris bus didelis ir tas tada diebetas persiduos.Aisku teks pagulet dazniau ligoninei,Kaune Klynikose yra geras endokrinalogas Petrenko kuris uzsiema nesciosiom su situ susirgimu.O taip tai nurimk ir viskas bus gerai 😀