Ar nėštukė gali dažytis plaukus?

Ar nėštukė gali dažytis plaukus?

14. Oct 2013, 10:30 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Surinkta daug įrodymų, kurie sako, jog plaukus nėštumo metu dažytis galima. Pasaulinė organizacija "Organization of Teratology Information Services" (Apsigimimus tirianti mokslinė įstaiga), kuri prižiūri kylančius pavojus teigia, jog tyrimai su gyvūnais ramina ir nėra jokių įrodymų, jog plaukų dažai įtakoja nėštumą, todėl net ir besilaukiančios moterys gali drąsiai dažytis. Tiesa, labai maža chemikalų dalis vis dėl to patenka į mūsų sistemą. 

Bet jei esi vis dar susirūpinusi, geriau palauk iki antrojo trimestro, kuomet besivystantis kūdikis jau yra mažiau pažeidžiamas. Taip pat prieš dažydama visus plaukus, pasirink mažiau pažeidžiamus būdus - dažyk tik sruogelėmis ar naudok dažus, kurie turi mažiau chemikalų, dažyk taip, jog jie nesiliestų su jūsų galvos oda.

Turbūt girdėjai, jog augaliniai dažai yra gera alternatyva, bet būk atsargi: patikrink jų sudėtį, nes kai kurie "augaliniai" dažai turi tik mažą dalį kažko natūralaus ar naudoja augalų pakaitalus. 

Gryna chna yra augaliniai dažai, kurie naudojami tūkstančius metų ir yra tikrai saugūs. Juos pakankamai sunku naudoti ir spalvų gama nėra labai įvairi (blondine su jais tikrai netapsite). Šie dažai išgaunami iš chna medelio lapų.

Taip pat labai svarbu nepamiršti, jog kiekviena iš mūsų nori atrodyti gražiai ir nėštumo metu. Todėl jei plaukų dažymas tave nuteiks geriau, o nedažyti plaukai nervins devynis mėnesius, geriau rinkis malonųjį variantą. 

Jeigu plaukus dažaisi pati, nepamiršk mūvėti pirštinių, dirbti gerai ventiliuojamoje patalpoje ir nelaikyk dažų ilgiau negu būtina, o po to gerai juos išplauk nuo galvos odos.

O tu ar dažei plaukus nėštumo metu? 

20. Sep 2014, 12:01

Nemanau, kad tai galetu kazkaip pakenkti musu zirniukui😀❤

27. Jan 2014, 23:47

Esu blondine.man 19sav.per si laika daziau du kartus.stengiuosi dazyti reciau nei iprastai...t

18. Jan 2014, 10:11

sveiki,man siuo metu 18 sav.plaukus dazau karta i 1.5men.nes esu tamsi,tad ataugusios saknys tikrai nera labai grazu.

12. Jan 2014, 15:53

Su pirmu nestumu buvau visikai naturali tad ir galvoi klausimu neturejau,laukiuos antro leliuko tai ir plaukus dazau ir blakstienas auginuos ir nagus ir nematau cia nieko blogo,juk nori ne tik sau but graziai bet ir vyrui,o nestumas ne liga kad to nedaryti,tiesiog viska su saiku😉

11. Jan 2014, 19:26

dazausi👋

14. Nov 2013, 12:52

as paskutini karta nusidaziau plaukus 4 men besilaukdama. siuo etu nerizikuoju tiesiog. paukai neatrodo labai baisiai, tad tik eikalui esant pasikerpu.

pypse pypse 15. Oct 2013, 12:20

jeigu nėra tikslo dažytis ir taip gražūs plaukai, arba ataugimas gražiai atrodo, nelenda žili iš po tmasios galvos ar panašiai tai aišku kam dažytis? bet jeigu tai būtinybė (kad ir minimali) tai manęs negąsdina visi gąsdinimai.😀

14. Oct 2013, 20:16

Nedažiau,nes dar prieš nėštuma plaukus nusidažiau kuo naturalesne spalva,ir kai atauginejo tiesiog nesimatė 😀 mano spalva gera,tad nematau tikslo dažyti 😀

Krisliukas Krisliukas 14. Oct 2013, 16:19

dažiau visus nėštumus ir tikrai dar dažyčiau 😀 nesinori vaikščioti ataugusiom šaknim, nesusitvarkius, apskurus 😛
man apskritai labai norėjosi puoštis, save lepinti 😀

gintarerei gintarerei 14. Oct 2013, 14:03

man turbut baisiau nesusitvarkiusi mama, nei besinaudojanti grozio proceduromis, aisku proto ribose. As nezinau, kiek proto teturejau, kad ryzausi drastiskiems pokyciams, bet gera specialiste, geri dazai ir daug patikinimu kad viskas bus gerai, dave puiku rezutata: nuotaika, pasikeitimus, atgaivintus plaukus, daug sutaupyto laiko iki siol, nes nereikia sviesinti saknu, susigrazinta naturalia plauku spalva, sutaupyta daaaug pinigeliu 😀

gintarerei gintarerei 14. Oct 2013, 14:02 laiminga

na mes linke bet kokia kaina surasti priezasti kazkokiems reiskiniams 😀 bet istorija man pasirode juokinga.

14. Oct 2013, 13:02

Aš tai neišdrįsau dažytis 😀 ir su tuo turiu vieną juokingą istpriją...nežinau, tiesą sakant, kiek joje tiesos, bet ne visada tiesoje džiaugsmas. Mano kiemo draugės tėvai - buvo tamsiaplaukiai. Abu...principe visa gimimė iš abiejų pusių tamsiaplaukiai...o mano draugė, romatišku vardu Sabina - buvo tamsi su gelsvomis sruogelėmis 😀 tikrai tai buvo natūrali gamtos dovana, nors būtent taip daaaaaug metų visos dažosi...o tam Sabina turėjo tik vieną paaiškinimą...mama, besilaukdama jos, buvo nusidažiusi plaukus baltai...😀)))

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 14. Oct 2013, 12:20

Aš irgi dažiausi!

gintarerei gintarerei 14. Oct 2013, 12:20

as nestumo metu pasidariau kardinalius pokycius - is blondines tapau tamsiaplauke 😀

pypse pypse 14. Oct 2013, 11:28

aš tai pasilepinu dažais ir nedraugauju su ataugusiomis šaknimis.