Ar reikia nėštukei gydytis pienligę: atsako ginekologė

Ar reikia nėštukei gydytis pienligę: atsako ginekologė

21. Dec 2016, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Jei turi klausimų gydytojai ginekologei, tačiau nedrįsti paklausti "gyvai", rašyk MK redakcijos el.paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt

Božena:

Sveiki, turiu didelę problemą (gal ji ne tokia ir didelė, bet man jau nusibodo). Man 39 nėštumo savaitės, vis kankina pienligė (kandidozė). Daktarė kiekvieną apsilankymą skiria vis kitus ir vis brangesnius vaistus, kurie nieko nepadeda. Pradedu abejoti, ar ji išrašo gerus vaistus ar tik duoda pačius brangiausius ir populiariausius šiuo metu. Ką turėčiau daryti ir kaip elgtis? Be to, girdėjau, kad gimdyti nelabai galima, kol yra tokia problema. Ačiū.

Klinikos "Motina ir vaikas" gydytoja ginekologė-akušerė Raimonda Sinkevičienė:

Nežinau, kokius jus vaistus naudojate, tačiau nėštumo metu išskyrų ir taip pagausėję, bet jei neperšti ir neniežti, gydytis nereikia. Gimdymo terminas ir gimdymo priežiūros planas dėl to tikrai nekeičiamas. 

Info:

Pienligę sukelia Candida šeimos mielių grybeliai (dažniausiai - baltasis balkšvagrybis Candida albicans). Dėl hormoninių pakitimų nėštumo metu neretai susergama makšties kandidoze. Gimdymo metu iš gimdymo takų ja gali užsikrėsti ir naujagimis, tad pienligę būtina gydyti.