Ar saugu skristi lėktuvu nėštumo pradžioje?

Ar saugu skristi lėktuvu nėštumo pradžioje?

29. Aug 2012, 07:30

 

Būsima mamytė Jola:

 

Sveiki,

 

Mums jau 8 nėštumo savaitės ir planuojame skrydį į Bulgariją, jaučiames puikiai (kelionę pirkome seniai ir net nesitikėjome tokio stebuklo). Ar saugu skristi lėktuvu mums, nes daug kur girdėjau, kad pirmą semestrą yra nesaugu?

 

Jei galima, gal yra kokių nors apribojimų ar saugumo priemonių, kuriuos reikia žinoti nėščiajai nėštumo metu skrydžio metu. Ačiū.

 

Konsultuoja klinikos „Bendrosios medicinos praktika“ gydytoja reabilitologė Renata Rimkevičienė:

 

Esant gerai savijautai ir jau suplanuotai kelionei, skristi galima. Lėktuve rekomenduojama reguliariai atlikti blauzdų tempimo pratimus, kurie gerina kraujotaką ir neleidžia formuotis trombams.

 

Patartina reguliariai atsistoti ir pasivaikščioti po lėktuvo saloną bei gerti pakankamą kiekį vandens. Labai svarbu, kad skrydis truktų kuo trumpiau. Rinktis keliolika valandų trunkančių skrydžių tikrai nerekomenduočiau, ypač pirmame ir paskutiniame nėštumo trimestruose.

 

Klinika „Bendrosios medicinos praktika“

Tel. 860832236, 861232473

www.daktaras.lt

www.groziopasaulis.lt

1

29. Aug 2012, 13:20

net ir nezinau,kodel negalima 😃na tie anglai vis prisigalvoja visokiu nesamoniu 😃gal kad bloga nepasidarytu beziurint pro langa? 😉tai as i viduriuka sedau,bet aki vis tiek uzmesdavau pro langa,nes ir man patinka paziureti graziu vaizdeliu 😃

gintarerei gintarerei 29. Aug 2012, 12:07

o kodel prie lango negalima? 😀 man nieko nesake del to, o as lektuve megstu prie lango sedeti 😛

29. Aug 2012, 10:59

as skridau budama 3 nestumo menesi.viskas buvo puiku,jokiu neigiamu pokyciu nejutau 😀tik man gydytojas patare nesesti prie lango 😀

gintarerei gintarerei 29. Aug 2012, 09:07

as pamenu skridau lektuvu 4 nestumo menesyje ir kazkokio ypatingo diskomforto nejutau tik labai patiko demesys man lektuvuose ir orouostuose, aisku uzsienio 😀 tai tik pagalvodavau kad noriu atsigerti, o tuoj stiardese su vandeniu salia stovedavo, tik pagalvodavau, kad kakla skauda, tuoj stiuardese su pagalvele stovi salia, visur orouoste uzleisdavo, kad tik nepavargciau, taigi savijauta buvo puiki, gal tik islipus is lektyvo budavo labiau patinusios ir nutirpusios kojos, nei visada!