Atsako dula Lina: Kaip tampama dula? 

Atsako dula Lina: Kaip tampama dula? 

05. Jun 2017, 21:30 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kartu su dula Lina Gabrijolavičiene atsakome į dažniausiai pateikiamus klausimus. Kviečiame ir jus siųsti savuosius redakcija@mamyciuklubas.lt.

Kaip oficialiai tapti dula?

Lietuvoje kvalifikuotomis dulomis tampama baigus Dulų asociacijos organizuojamus mokymus ir įgijus praktikos, tai yra, sudalyvavus gimdymuose. Mokslai trunka daugiau nei metus ir apima nėštumo ir gimdymo fiziologijos, naujagimio priežiūros, žindymo, pogimdyvinio laikotarpio, teisinės situacijos, nėštumo psichologijos, poros santykių, su nėštumu susijusių traumų psichologijos, antropologijos ir kitas temas. Daug dėmesio skiriama savęs pažinimui ir išsamiam savo nėštumo ir gimdymo patirties nagrinėjimui. 

Rengiant mokymų programą buvo atsižvelgta į pasaulio patirtį. Svarstyta, kokios žinios, įgūdžiai ir savybės dulų darbe yra svarbūs stebint Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Latvijos ir kitų šalių įdirbį, įvertinta Lietuvos situacija ir pagal tai sudaryta mokymų programa. Kaip ir visur kitur, pas mus dulų mokymai irgi yra neformalūs. Po kursų išduodami pažymėjimai.