Atsakome į jūsų klausimus

Atsakome į jūsų klausimus

20. Apr 2012, 07:00


Du būsimų mamų klausimai, į kuriuos pateikiame gydytojų konsultacijas ir nuomonę.

 

Giedra:

 

Man jau šeštas nėštumo mėnuo. Kartai ima mausti ir skaudėti pilvo apačią. Ar nieko baisaus? Tyrimai visi buo geri, bet kodėl tas maudimas kartojasi?

 

Konsultuoja klinikos "Motina ir vaikas" gydytoja ginekologė-akušerė Raimonda Sinkevičienė:

 

Reikalinga akušerio ginekologo konsultacija. Pavieniai gimdos apsitraukimai, nedidelis pamaudimas kartkartėmis yra galimas, tačiau jei jis tampa reguliarus, pastovus reikėtų kreiptis į gydytoją, kad jis įvertintų objektyviai esamą situaciją.

 

Ela:

 

Laba diena, norečiau patarimo dėl nėštumo metu kamuojančių odos problemų. Labai beria spuogais kaktą, smakrą ir sprandą. Aplink lūpas ir nosį oda labai sausa ir sudirgusi. Labai peršti, raudonuoja, lupasi. Skauda ir dar labiau rausta ant jos patekus dantų pastai, rugščiam maistui ir pan. Skruostai dažnai smarkiai parausta ir patinsta, ypač nuo karštų gėrimų ir fizinio krūvio.

 

Atskirų kapiliarų tinklo nesimato, tiesiog atsiranda vientisas paburkęs paraudimas arba atskiros raudonis dėmės. Odos jautrumas ir raudimas kartais kamuodavo ir prieš nėštumą. Pas gydytojus lankiausi ne kartą ir esu visiškai nusivylusi. Alergijų nenustatė, tik nuolat išrašo baisiai brangių sintetinių tepalų, kurie niekuo nepadeda ir kartoja tą pačią frazę "reikia rūpintis savimi".

 

Kokių priemonių priemonių galėčiau imtis nuraminti odai ir atsikratyti skausmingų spuogų? Naudoju tikrai nemažai skysčių ir tepu odą natūraliais augaliniais aliejais (taip pat ir nuo strijų). 

 

Konsultuoja klinikos "Motina ir vaikas" gydytoja ginekologė-akušerė Raimonda Sinkevičienė:

 

Jūsų klausimas yra daugiau adresuotas dermatologui, alergologui. Nėštumo metu turinčių alkoholio preparatų naudojimas yra galimas. Tik negalima vartoti hormonų turinčių preparatų.

 

Alergologų ir dermatologų patarimu, bet kuriuo atveju nėščia moteris turi kreiptis tiesiogiai į specialistą, o ne bandyti taikyti bendrus patarimus, skelbiamus internete.

 

Sėkmės.