Berniukas ar mergaitė? Sužinokite prapjovę tortą!

Berniukas ar mergaitė? Sužinokite prapjovę tortą!

08. Jul 2013, 16:39 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Namai papuošti melsvais ir rausvais kaspinėliais, visur kabo balionai, išalkusių laukia užkandžiai, gėrimai ir dalyviai, kurie suskirstę į komandas pagal spalvas. Manote, jog tai kokių nors sporto rungtynių gerbėjai? Ne, tai tiesiog kūdikio lyties atskleidimo vakarėlis, kuriame visi sužinos ko jų mylima pora laukiasi - berniuko ar mergaitės. 

 Žino tik kepėjas

Viskas vyksta labai paprastai. Pora keliauja į ultragarso apžiūrą kuomet jau galima sužinoti kas gi pilvukyje gyvena. Prieš tai įspėja gydytoją, kad ji nė akies mirktelėjimu nepasakytų ką ten pamatys, o informaciją užrašytų ant lapelio, kurį įdėtų į voką ir užklijuotų. 

Tuomet su šiuo voku būsimi tėveliai keliauja pas pasirinktą tortų kepėją, konditerijos įmonę, perduoda voką ir užsisako tortą. Jei voke bus užrašas “Mergaitė” - su rausvu, pavyzdžiui, braškių įdaru. Jei užrašas “Berniukas” - su mėlynių ar melsvais dažais spalvintu įdaru. Svarbu, kad torto viršus būtų niekuo neišsiskiriantis - galbūt visiškai aplietas baltu glajumi, o gal kūdikėlio ar čiulptuko formos. 

Giminės susibūrimas

Sutartą dieną susirenka mylimiausi draugai, giminaičiai, kurie gali susiskirstyti į komandas ar net statyti už kurią nors lytį. Po šventinių pietų iškilmingai įnešamas tortas ir tuomet būsimi tėveliai prapjauna tortą. 

Tadam! Berniukas! Mergaitė! Visi tai sužino vienu metu. Tuomet jūsų laukia neišsemiamas įspūdžių dalinimasis, torto degustavimas ir diskutavimas vardų tema. 

Populiarėja ir Lietuvoje

Kūdikio lyties atskleidimo arba torto vakarėlis išpopuliarėjo JAV ir pirmuosius vaizdus iš jo youtube galima rasti kažkur nuo 2008 metų. Juk labai smagu tokią svarbią žinią sužinoti ne vieniems, o visiems kartu. Tokį linksmą būdą pranešti giminaičiams ko laukiesi atranda ir lietuviai. Prieš gerus tris mėnesius į tokį vakarėlį giminaičius pakvietė Andrė su Audriumi. 

“Kodėl nusprendėme taip pranešti? Paskaitėme užsienio tinklalapiuose apie tokį vakarėlį ir pasirodė įdomi patirtis. Norisi jau dabar būsimu vaiku dalintis su artimiausiais žmonėmis, giminėmis”, - apie kilusią idėją pasakojo Audrius. Prapjovę tortą jie sužinojo, kad rugsėjo pabaigoje susilauks mergaitės. 

Pirmą kartą tėčiu tapsiantis vyras užtikrino, kad ir antrą kartą rinktųsi tokį būdą pranešti apie vaikučio lytį: “Manau, jog ultragarso nuotraukos yra įdomios tik tėvams, o toks tortas yra viena iš priežasčių surengti vakarėlį į kurį tikrai visi susirinks”. Pora užsisakė medaus tortą pas privačiai dirbančią kepėją, kuri jį pertepė braškiniu kremu. 

"Manau, kad taip daug smagiau sužinoti nei kokiame nors gydytojo kabinete. Mūsų artimieji labai puikiai sureagavo į tokį kvietimą - atnešė dviejų spalvų vynuogių, skirtingų spalvų puokščių, kirto lažybų. Buvo labai daug smagaus šurmulio. Idėja ypač patiko mažiesiems sūnėnams ir dukterėčioms. Tiesa, ir patiems jauduliuko buvo tikrai nemažai pjaunant tą torta. Smagu prisiminti", - šypsojosi Andrė. 

Ką jūs manote apie tokius vakarėlius? Gal žadate išbandyti? 

08. Jul 2013, 17:35

labai labai sauni ideja 😀