Dalykų TOP3, padėjusių Jums gimdymo metu!

Dalykų TOP3, padėjusių Jums gimdymo metu!

31. Jan 2014, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Kvietėme jus dalyvauti diskusijoje ir prisiminti gimdymą, o tiksliau, kas jums padėjo jo metu - kokie tie "stebuklingi" ir svarbūs dalykai padėjo atsipalaiduoti ir pagimdyti su šypsena :)

Dauguma mamyčių neslėpė, kad gimdymo metu yra nepakeičiamas vyras arba kitas artimas žmogus (mama, sesuo, draugė). Na o kas dar pagelbėjo - mamų sudarytas sąrašiukas.

azuolele:

1.Vyras - nežinau kaip be jo bučiau viską ištvėrus

2.Sūkurinė vonia- labai palengvino sąrėmių skausmą.Ir labai gailiuosi kad  su pirmu tokios galimybes niekas nesuteikė

3.Mintis kad tuoj susitiksi su savo mažuoju stebuklėliu :)

aantaite:

1.Epidūras

(kadangi gimdydama pirmagyme labai issikamavau ir viska prisiminiau kaip didziausia gyvenimo kosmara,tai antra vaikuti tvirtai buvau nusprendusi gimdyti su epiduru.Buvo fantastiskas gimdymas,po gimdymo galejau dar kalnus nuversti :) )

2.Vyras

(abu vaikucius gimdziau su vyro pagalba.Kitaip ir neisivaizduoju,vyras tuo metu yra didziausias ramstis.Kuris isklauso,padeda,masazuoja ir ,,blaiviai,,galvoja)

3.Akusere

(Kaip gera tokiu momentu tureti gera,malonia akusiare,kuria gali pasitiketi.Kuri gali paguosti,padrasinti ir moka sypsotis.O kiek istoriju girdeta is draugiu,kad papuola pas,,pabaisas,,,kurios grubios,nieko net paklausti negali.Laimei as turejau nuostabias akuseres)

IevaEmilija:

O man gimdymo metu padėjo:

1. Knyga

Neturėjau galimybės lankyti kursų, o tinkamai pasiruošti reikėjo. Praktiškas R. Šemetos knygos ,, Gimdymas su šypsena" panaudojimas buvo lengvo ir natūralaus gimdymo rezultatas.

2. Vyras

Jis buvimas, asistavimas ir palaikymas bepasitinkant mūsų stebūklą buvo didelė parama.

3. Akušerė

Ji lemiamu momentu paragino:,,Nepasiduok!", ir jau sekančią akimirką išgirdome nuostabiausia muzika - pirmuosius garsus, ir išvydome savo mažylę.

Zylutee:

1 Vyras (nėra nieko nuostabiau, kai yra žmogus šalia kuriuo apsoliučiai pasitiki, kuris iki sielos gelmių yra savas, pažįstamas. Ir nors ilgokai jis laikėsi savo nuomonės kad jo pagalba tolygi nabašnikui žvakė, ir kad jis nervuosis negalėdamas niekuo padėti...Bet paskutinę minutę apsigalvojo, ir iki šiol patenkintas savo sprendimu.Padėjo netgi man susitvarkyti, pakeisdavo palutes po manimi, tai pagalvę pakedendavo, beveik kaip mama :) )

2. Gimdymo skyriaus vedėja, kuri atitaisė personalo padarytas klaidas, ir to pasekoje išvengiau cezario.

3. Vanduo (dušas, dar niekada nebuvo taip gera stovėti po dušu)

dikuza:

1. vyras(labai skaudėjo, tai mažino skausmą buvimu šalia ir padrąsinimu, kad viskas bus gerai)

2. lūpų balzamas (labai sausėjo lūpos)

3 vanduo (labai troškino)

juratev80:

Pirmoje vietoje zinoma butu mama.Nezinau ar visos sutiktumete.Vyro nebuvo salia.Tad buvo mama ir ji net is kaimo atskubejo,kad tik man kuom nors padetu.Zinoma ir akusere ir jai aciu.

Antroje ir trecioje lieka vyras.Jis dalyvavo dar dviejuose gimdymuose.Mergyciu pulkelis pas mus net trys.,tai padejo savo buvimu,kad nepaliko manes,kad klausesi mano riksmu per saremius,nese atsigerti ir pan.Gimdziau pati visus tris kartus,be jokiu nuskausminamuju.

Zinomas jei butu vyras dalyvaves pirmame gimdyme,tai jis ir butu svarbiausias.Juk teciu jis ir tampa su kekvienu gimdymu.

Deivukė:

Pirmo gimdymo metu man labiausiai padejo:

3 vietoj apiduras, kad ir kaip as buvau pries ji, po dvieju paru saremiu, buvau ziaauriai pavargus, ir tiesiog turejau kelias lengvesnes valandas poilsio pries didziausia darbba

2 vietoj ligonines personalas ir gimdyma priziurejes daktaras, daktaras turejo gera juodo humoro jausma, iki sios dienos prisimenu jo pasakyma, kai stumimo metu liepe parodyti kaip jo nekenciu, tai vietoj rimto stumimo buvo didele juoko banga :D

1 vietoje aisku vyro buvimas salia, jei ne vyras, matyt viskas butu buve zymiai sunkiau, kazkodel nelabai girdejau akuseres liepimo kvepuot ir kitu pasakymu ka daryt, tai vyras stovedamas salia viska kartojo, ir as viska dariau kaip pasakyta :)

Ingaa:

Kursai man nepadėjo, nes gimdymo metu tiesiog jie pasimirso :)

Na man sąrėmių skausmus nuėmė:

3.dubens sukimas ant kamuolio (nelabai gerai,bet buvo smagu)

2.stiprejant saremiams-istvermingas vyras kuris nesipriesino kai kandziojau jam i peti :)

Ir 1-ja,geriausiaja vieta skirciau studentei,kuri nuo pat pradziu ir iki kol mane isveze i palata mane palaike,kai man buvo salta-uzklojo,kai karsta-vedino su zurnalu,mokino kaip stumti,kai verkiau padave servetele ir apkabinus guode,o svarbiausia ji mano mintis nukreipinejo nuo saremiu vis klausynedama apie mane,mano seima,svajones... :) didziausias DEKUI jai :)

Gerda_M:

Man gimdymo metu padėjo ne tik mano pozityvumas ir nusiteikimas viską "atlikti" greitai ir sklandžiai, bet ir artimųjų buvimas šalia:

1. Gelbėjo vyras gimdymo metu ir mamos vizitas į gimdyklą, kai laukiau gimdymo po epidūro;

2. Teigiamai nuteikė maloniai nusiteikęs ligoninės personalas;

3. Humoras, kurio nepraradau net ir per rimčiausius stūmimus. Vis kartojau, kad būsiu kaip Žydrūnas Savickas ir akimirksniu išstūmsiu savo leliuką :)))

AČIŪ JUMS UŽ JŪSŲ MINTIS IR PASIDALINTĄ PATIRTĮ.

KAIP IR ŽADĖJOME, VIENAI MAMYTEI BURTŲ KELIU DOVANOJAME PRIZĄ!

Sauskelnės Huggies® Newborn su drėgmės indikatoriumi ir specialia kišenėle!

20140129093536-78623.jpg

 

Laimėtoja - JURATEV80!

P.S. Atsiųskite, Jūrate, savo kontaktus: pavardę, tel, ir adresą su pašto kodu: redakcija @mamyciuklubas.lt