DISKUSIJA: Gimdymo namie pliusai ir minusai

DISKUSIJA: Gimdymo namie pliusai ir minusai

13. Aug 2015, 09:40 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš mamos Ingos laiško:

Ką manote apie gimdymą savuose namuose, kur sava aplinka? Kaip manote, kokie to pliusai ir minusai?

Man tai atrodo pavojinga. Viena draugė sakė norinti gimdyt namuose. Pradėjom diskutuot. Ji sako, jei geras gydytojas, tai numatys pavojų ir tada skubiai į ligoninę. Bet tada taip ir greitojoje gali pagimdyt. Kai aš po gimdymo (ligoninėj) buvau su mažyliu reanimacijoje, atvežė vieną moterį su leliuku šalia.

Gydytoja man sakė, kad ji gimdė namie, komplikavosi, tad pakeliui į ligoninę pagimdė. Dar vienas minusas – kai gimdai pirmą leliuką, tai ligoninėj tau tas dienas personalas bet kada padės. O namie ką? Gydytoja nelėks kas kelias minutes 

Ką apie tai mano MK mamos:

  • Pirma mintis sukasi apie kylančius pavojus, todėl niekada negimdyčiau namie ir nerizikuočiau savo, o juolab, vaiko sveikata. Aišku, čia kiekvienos pasirinkimas ir visos nuomonės yra gerbtinos, bet man asmeniškai netinka toks būdas gimdyti.
  • Man niekada nekiltų tokių minčių. Per daug pavojinga.
  • Aš tam nepritariu, nes nežinia, kuo tai gali baigtis. Mano prosenelė gimdė namie, nes tais laikais kitaip ir nebūdavo, tai pagimdė 6, augo 4. Natūrali atranka tiesiog. Mano vyro sesuo taip pat gimė namie, bet ten buvo tas atvejis, kad nespėjo į ligoninę. O šiaip baisu, kai tokie dalykai kaip vaikelio saugus gimimas tampa mada. Pliusų tame nematau visiškai. Jaukumo suteikia, kai žinai, kur ir kaip gimdysi, prieš gimdymą juk galima apsilankyti toje ligoninėj, kur gimdysi, tai vis saviau bus.
  • Kiekvienam savo, bet aš asmeniškai nematau nė vieno pliuso tame. Jausčiausi nesaugi gimdydama namie, todėl manau, ir gimdymas būtų ne lengvesnis, o atvirkščiai. Kai kurios moterys kaip tik jaučiasi saugesnės savuose namuose, joms sava aplinka padeda. Bet man tokiu atveju butu stresas ir didžiulis diskomfortas.
  • Nenorėčiau šito bandyti namuose, man ramiau, kai esi specialistų prižiūrima. Mano mama sakė, kad nesulaukė greitukės, tai namie pagimdė, tada nebuvo kaip dabar..

O ką apie gimdymą namie manai Tu?

Natele Natele 13. Aug 2015, 13:52

Nė nekilo mintis namuose... Nė jokios aparatūros, nieko... Jau ir su aparatūra kartais nespėja komplikacijų laiku užmatyt, tai kas jeigu namuose? Iki ligoninės gali nespėt nuvežt...

floryte floryte 13. Aug 2015, 10:16

Tik už gimdymą ligoninėje. Negalėčiau taip paikai rizikuoti vaiko sveikata ar net gyvybe.

Liucyte Liucyte 13. Aug 2015, 10:11

Oi, ne, kategoriškai NE gimdymui namuose...

13. Aug 2015, 10:09

Man saugumą, patogumą, net jaukumą sukūrė tinkamai pasirinkti gimdymo namai, kurių gimdymo palata buvo itin jauki, bei patikimas, širdžiai mielas gydytojas. Namuose patirčiau tik daug daugiau streso dėl galimų pavojų.

kodelcia kodelcia 13. Aug 2015, 09:58

man gimdymas namie komforto ir ramumo tikrai nesukeltų...

Gintarep Gintarep 13. Aug 2015, 09:53

koks namie??? juk ne viduramziai, kad rizikuotume savo ir vaiko sveikata!