Dovilės blogas: mes jau trečiame trimestre!

Dovilės blogas: mes jau trečiame trimestre!

25. Feb 2016, 11:57 LePukuota LePukuota

Sveikos mamytės!

Taip seniai berašiau :) pramiegojom žiemą, o kai pavasaris ne už kalnų ir vėl norisi budintis. Iš tiesų, tai toks sunkokas laikas buvo, virusai neaplenkė mūsų namų, didžiąją laiko dalį po naujųjų prasirgom, arba dukrytė arba aš. Keista, su nėštumu jokių nusiskundimų neturėjau, o virusiukai traukte traukia... bet mes juos išvijom šalin ir jau tikiuosi pasitiksim pavasarį sveikos ir žvalios.

Taip tos dienos greitai bėga, jog nejučia mes su Stebukliuku jau trečiame trimestre! Ir ne veltui visur rašo, kad paskutiniajame laukimo etape mes tampame meškutės su įvairiais negalavimais, negalėjau patikėti, bet suėjus 27 sav. taip ir buvo! Grįžo mieguistumas, pilvelis auga ne dienomis, o valandomis ir būna taip, kad galiu arba gulėti arba stovėti, nes prisėsti jau neina, kažko nervą užspaudžia ir po to net atsistot sunku. Kvėpavimas apsunkėjo, dažnai kankina tinimai, turiu labai kontroliuoti suvartotą per parą skysčių kiekį ir žiūrėti ką dedu į burną... nepatinka mano mažyliui nesveikas maistas ir vis duoda signalą, jei mama pamiršta laikytis subalansuotos nėštukių dietos. O naktimis... :D galiu ilgai ilgai viską apmastyti, nes dažnai rodos miegas neužsuks pas mane.

Kas liečia sveikatą, kraujo ir šlapimo tyrimo geri, spaudimas po truputį kyla ir pulsas padažnėjo, svoris gražiai pradėjo augti, bet šiai dienai turiu tik +3 kg. Bet aš juokiuosi, kad atsigriebsiu per paskutines savaites :)

Vilniaus visuomenės sveikatos biure pradėjau lankyti paskaitėles būsimiems tėveliams, nors daug kas žinoma, bet pravartu pasikartoti "žinias" apie kūdikio auginimą, o ir prasiblaškyti mamai gerai, daug įdomių temų, o paskaitėlės nemokamos. Visiems rekomenduoju ;) Kovo mėnesį planuoju ir mankšteles būsimoms mamoms ten palankyti.

Iki oficialių motinystės ir gimdymo atostogų dar pora savaičių, bet kadangi mano atostogos prasidėjo gerokai anksčiau, tai jau ir kraitelį susiruošėm. Iš dukrytės reikmenų nieko nebeturėjom, tad vėl susidariau sąrašiuką, ką į ligoninę reikia ruoštis gimdyvei, naujagimiui ir namie būtinuosius daiktelius. Malonus užsiėmimas, tad šiai dienai jau turiu susidėjus tašytę į ligoninę nenumatytiems atvejams, drabužėliai perskalbti, karieta laukia naujo šeiminko ir dar daug daug smulkmenėlių paruošta mažąjam šeimos nariui, tik vienas didelis darbelis liko, išrinkti VARDĄ!!! :)

IKI :)

LePukuota LePukuota 26. Feb 2016, 16:24

🌷

26. Feb 2016, 15:06

😀nuostabi

LePukuota LePukuota 26. Feb 2016, 13:47

Tai va, tikra tiesa, gal todėl ir neskubam šį kartą 😀 nes kai gimė mūsų Amelija, visai mums ji į Ameliją nebuvo panaši, bet susigyvenom 😀

lina_baj lina_baj 26. Feb 2016, 09:26

Sėkmės! Vardas kartais ateina savaime. Mes pirmajam Rokui vardą išrinkom iškart po gimdymo ir ne tą, kurį buvom numatę 😀 tiesiog pamatėm vaikutį ir kartu nusprendėm - bus Rokas 😀))

LePukuota LePukuota 25. Feb 2016, 17:29

Ačiū 🌷🌷🌷