Eina 24-ta nėštumo savaitė

Eina 24-ta nėštumo savaitė

16. Sep 2013, 12:04

Dabar tavo vaikelis auga labai sparčiai: kas savaitę jo svoris padidėja daugiau nei šimtu gramų. Kadangi vaikelis yra maždaug kukurūzo burbuolės dydžio-apie 30cm ilgio, jo kūnelis vis dar gana liesas, tačiau priaugantis svoris jame tolygiai pasiskirsto ir kūnelis daili pilnėja. Vaikelio oda plona,permatoma ir raukšlėta,smegenys sparčiai vystosi. Greičiausiai jau "įsijungė" skonio receptoriai. Plaučiuose vystosi bronchų medžio šakos,o kartu ir ląstelės,gaminančios medžiagą surfaktantą. Dėl jo iškvėpus orą nesubliūkšta alveolės. Vaikelis girdi vis geriau ir geriau,gali net pastebėti,kad jis sureaguoja į netikėtus,stiprius garsus. 

Nuo paskutinio mano dienoraščio praėjo netgi 6-7savaitės. O nerašiau nes nieko perdaug neįvyko. Taigi,vaikutis vystosi gerai,pagal gydytoja neatsilieka nuo normos,o tai yra labai džiugu. Tik gydytoją šiek tiek neramina tai,kad nuo pradinio mano svorio pas mane yra minus 4kg. Teko atlikti ir gliukozės tyrima,bet atsakymo kolkas nežynau. Šiuo metu sirguliuoju,nes vaikas matyt iš darželio atnešė virusiuką.

Mamytę ir tėvelį jau kas diena džiugina reguliarūs judesiukai,kurie kartais būna ne tokie ir švelnūs,ypač jai pataiko arčiau pūslės,tada jau tenka keliauti į tuoleta :)  . Taip,taip,judesiukai džiugina jau ir tėvelį. Kartais vakare,kai atsigulam į lova,tėvelis pabaksnoja į pilveli, o vaikelis atsako mums spyriu kurį gali jau net pamatyti. Mielos akimirkos,kai šitaip reaguoja ir su mumis bendrauja.

Sūnus tarytum supranta,kad pilvelyje leliukas gyvena,ir kai pamato,kad aš pilvuką glostau,tai ir jis priėjęs paglosto,pabučiuoja,kuti kuti padaro :) . Kai žiūri savo nuotraukas kai buvo naujagimis,nuolat daro taip pat,glosto,bučiuoja ir su pirštukais kuti kuti daro. Nuėjus pas draugus,ir jų vaikučiui daro ta patį,tad labai tikiuosi,kad į šeima atkeliavusio broliuko neskriaus ir mylės.

Nepykit už klaidas,atpratau rašyti lietuviška ABC.

Nėštukė Inga

17. Sep 2013, 18:58

Echo pries mėnesi buvo, o sekantis si penktadieni tad bus aisku esamas svoris 😀 ir taip, cia musu leliukas, gydytoja parodė musu sūnelį 😀

pypse pypse 17. Sep 2013, 11:07

ir pažiūrėjau, čia jūsų leliuko nuotraukėlė. Kaip aiškiai matosi veidukas😀 MMmmmm

pypse pypse 17. Sep 2013, 11:06

smagu tie judesiukai, pilvuko bangavimai, smagu kai broliukas supratnta kad pilvukyje gyvas žmogutis😀 gražus laukimo etapas. O ką echo rodo apie leliuko svorį?