Einam pirmyn- 31 savaitė

Einam pirmyn- 31 savaitė

04. May 2016, 16:49

Sveikos, mamytes, tėveliai ir visi mamyčių klubo skaitytojai. Tęsiu savo blogą ir dalinuosi naujienomis. 31 laukimo savaitė, kaip ir visas mano nėštumas ypatingų pasikeitimų neatnešė. Gyvename be didesnių nuotaikų pokyčių ar blogos savijautos. Aš kartais net pamirštu, kad esu ne viena- su mažiuku.

Šią savaitę lankėmės ir pas mus prižiūrinčią gydytoją. Mažiukas laikosi gerai, auga normaliai, juda pakankamai. Beje, jau pradėjau skaičiuoti jusdesius. Įdomi veikla.

Pastarąją savaitę su vyru ypatingai susirūpinome sveika gyvensena ir mityba. Na, gal geriau sakyti mano sveika mityba ir gyvensena, nes vyras šios srities žinovas ir gelbėjo man visą nėštumą tiek mitybos tiek sporto klausimais. Šiuo metu pradėjome intensyvias paieškas, kur rasti ekologiško maisto produktų visus metus. Nežinau kodėl, bet parduotuvėse ekologiško maisto skyrius mūsų neužtikrina maisto ekologiškumu. Stengiamės, kad net tik dabar nestigtų kokybiško maisto, bet ir gimus vaikeliui visi būtume sveiki ir stiprūs, atgautume jėgas kuo greičiau. Apsilankėme finalinėje paskaitoje būsimiems tėveliams- apie krepšelį į ligoninę bei gimdymą ir jo eigą. Išties paskaita buvo įdomi, tačiau nesužinojome daug naujos informacijos. Galbūt todėl, kad nuo pat nėštumo pradžios daug skaitome. Jei atvirai, nemanau, kad jokios paskaitos ar knygos gali atstoti realybę- tą akimirką, kai viskas vyksta. Juk yra daugybė skirtingų variantų, kaip gali klostytis gimdymas arba skirtingų mamų, su skirtingais poreikiais vykstant į ligoninę.

Didieji pasiruošimo darbai baigti, todėl dabar planuojame kur dar apsilankyti iki vaikelio gimimo. Kadangi pagaliau atėjo pavasaris jau suplanuota ne viena išvyka į gamtą. Nenorim per daug uždelsti savo planų, nes kaip mano vyras sako- vėliau gali būti per sunku.